Vinterbadning er en kold fornøjelse, både før og efter, du hopper ned i vandet. Du kan derfor gøre dig selv en stor tjeneste ved at iføre dig tøj til vinterbadning, som holder din krop varm.

 

Hvilket vinterbadning tøj har jeg brug for?

Når du hopper ned i det kolde vand, har de fleste tøj på, ofte i form af badebukser, badedragt eller andet, som dækker kroppen en smule. Her kan det anbefales, at du vælger en varm badedragt eller et par tykke badebukser, så du får lidt ekstra varme. I sidste ende er det selvfølgelig helt op til dig, om du har lyst til at have noget på – og også om du har brug for det.

Badesko og -sokker til vinterbadning

Når det gælder fodtøj, anbefaler vi på kraftigste vis, at du ifører dig et par neopren sko. Et par vinterbade sko tilfører ikke kun dine fødder varme, men kan også komme til stor fordel, når der er is at finde på badebroen, og det er blevet glat. Det giver dig nemlig lidt ekstra at stå imod med, og skåner samtidig dine fødder, hvis du skulle træde oven på en skarp genstand eller lignende i vandet.

vinterbadning
manera-xd10-2mm-neopren-handsker-01

Vinterbade handsker for varme

Du kan selvfølgelig vælge at holde dine hænder over vandet, men et par gode vinterbade handsker er at foretrække. Med disse kan du både få varme til hænder og fingre, men de beskytter samtidig også mod eventuel vind, der også gør vinterbadning oplevelsen ekstra kold.

Beklædning til hovedet

En varm hat, hue eller neopren hætte forhindrer varmetab fra hovedet. Kroppen har i sig selv en tendens til at miste meget varme gennem hovedet, hvorfor du med fordel kan gøre dit bedste for at holde det varmt.

neopren-hood-vinter-surf

Vinterbadning tøj til kroppen

Når du hopper i vandet, har de fleste, som tidligere nævnt, en badedragt eller et par badebukser på. Det anbefales dog, at du forsøger at holde din krop varm, både inden og efter, at du hopper i det kolde vand. 

Der findes lidt forskelligt, når vi taler tøj til vinterbadning og kroppen, der kan holde din krop varm inden og efter, at du begiver dig ned i vandet:

badeponcho-bomuld-surfmore-christian-skive

Vinterbade jakke

Hvis du ikke synes, at badeponchoen er det rette valg for dig, kan det måske være en vinterbade jakke, du leder efter i stedet. Disse er ofte dyrere, men samtidig også et helt andet produkt.

En vinterbade jakke er som oftest foret indvendigt og lavet med mange lommer med lynlås og en god hætte, som du kan trække over hovedet. Jakkerne kan ikke udelukkende bruges til vinterbadning, men også til at gå rundt i, efter surfing og meget andet.

Der findes selvfølgelig en masse andet, som også kan være rart at have, når du vinterbader. Dette kan f.eks. være en skiftemåtte, et microfiber håndklæde til at tørre dig med efterfølgende og meget andet.

Badeponcho til vinterbadning

En badeponcho er et stort håndklæde, som du kan trække ned over kroppen. Det kommer ofte med hætte, lommer og i lækker bomuld eller mikrofiber. Badeponcho til vinterbadning er blandt det mest anvendte udstyr, du kan bruge, når du skal holde kroppen varm.

surfmore-change-robe-camo-dame

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om vinterbadning tøj

Vi ved, at vinterbadning kan sætte mange spørgsmål i gang. Skal jeg vinterbade med eller uden tøj? Har jeg brug for en hue eller en neopren hætte og hvad med sko? Bør jeg have et par vinterbade sko på, så mine fødder holder sig varmere? Vi forsøger herunder at samle de mest stillede spørgsmål, der relaterer sig til vinterbadning tøj.

 

Skal jeg vinterbade med eller uden tøj?

Det er helt op til dig, men de fleste vælger at bruge badebukser eller badedragt. Dette er med til at give lidt ekstra varme, og samtidig er kroppen ikke helt nøgen.

 

Må jeg vinterbade nøgen?

Ja, det må du! Mange mennesker vælger også at bade nøgen, da det føles mere ‘naturligt’ for disse. Du bestemmer helt selv, hvorvidt du vil bade med eller uden tøj.

 

Hvor kan jeg vinterbade?

I de fleste større byer er der en vinterbadeklub, som du kan melde dig ind i. Det koster selvfølgelig noget, men så er der oftest også adgang til sauna efter, så du kan få varmen. 

Bor du ikke i en større by, kan du blot vinterbade, hvor du egentlig har lyst, så længe der er vand. Du kan også bruge et isbad, og vinterbade hjemme i haven eller på terrassen.