Våddragter til herrer

Er du på udkig efter en våddragt til herre? Hos SURFMORE tilbyder vi forskellige mærker og modeller af våddragter til mænd. Hvis du skal i vandet, og det fortsat skal være behageligt, når det er under 23 °C, kan du her se vores store udvalg af våddragter til herre.

Viser 1–27 af 48 resultater

Hvordan vælger jeg den rigtige våddragt til herre?

På denne side finder du vores store udvalg af våddragter til herre. Vi har samlet våddragter af forskellige mærker samt modeller og prisklasser, som favner bredt – og du vil kunne finde noget for enhver smag.

Hvis du synes det er svært at vælge den rigtige våddragt, kan du læse med herunder, hvor vi kommer ind på valget af den rigtige herre våddragt. Leder du efter andre våddragter, kan du med fordel se vores kategorier, våddragter til dame og våddragter. Her vil du også kunne se adskillige andre våddragter, og forhåbentlig den helt rette for dig.

 

Hvilke typer af herre våddragter findes der?

Når du starter din søgning på din nye våddragt til surfing og vandsport, vil du opleve, at der findes mange forskellige modeller og typer af våddragter. Du vil bl.a. finde:

  • Lycra (også kendt som neopren top)
  • Sommer- og forårsvåddragter (korte våddragter, også kendt som shorties, men også long johns
  • Helårsvåddragt (kan bruges hele året rundt afhængig af mm tykkelse og årstiden)
  • Våddragt til vinter (den bruges selvfølgelig til når det er RIGTIG koldt!)

De forskellige typer af våddragter, er som umiddelbar ikke relevant i forhold til kønnet. Det eneste du skal have i minde, er at en herre våddragt, er udviklet til herrer, hvorfor egenskaber, former, m.m. er specielt til mænd.

 

Lycra, UV trøjer og neopren toppe

Ovenstående bruges især, når vandtemperaturerne er rigtig varme og gerne over 20 grader. De beskytter dig mod UV-stråling fra solen, således du ikke bliver solbrændt.

Derudover forhindrer de ubehagelige afskrabninger på overkroppen, som ellers vil kunne ske grundet hudens friktion på surfbrættet, eller hvis du falder og slår dig.

Fordelen: Ved lycra og neopren veste er, at de er hurtige at tage af og på sammenlignet med de klassiske våddragter.

 

Forårs- og sommerdragter

Forårs- og sommerdragter samt shorties er normalt mellem 0.5 – 3 mm tykke. Shorties har korte ben og arme, således du også få lidt sol på arme og ben på de varme sommerdage.

Forårsdragter kan variere meget, og kan have lange arme og korte ben, men også lange arme med lange ben. Der findes et hav våddragter til herrer i forskellige modeller og designs.

Neil Pryde er særligt kendt for at lave gode våddragter til forår og sommer. Her finder du et stort udvalg af Neil Pryde våddragter som shorties, long johns, men også modeller med lange ærmer og ben.

Fordelen: I forhold til lycra og neopren toppe, holder du varmen i midten af kroppen, da du her har en våddragt som dækker mere.

 

Helårsvåddragt

Den klassiske våddragt som vi kender den i Danmark, er en helårsvåddragt med lange ben og arme, som oftest er mellem 2 – 6 mm tykke. De forskellige modeller af våddragt til herre, kan variere i syningerne, placeringen af lynlåsen, tykkelsen af neopren samt den indvendige foring af våddragten.

Og hvorfor er dette vigtigt, tænker du? Alt efter egenskaberne har våddragterne en forskellig effekt på de udendørs forhold, som du bevæger dig ud i. Der findes endda endda våddragter med integreret hætte til særlig koldt vand samt ærmeløse og kortærmede modeller (også kaldet Long John eller Long Jane) til varmere tider.

 

Herre våddragt til vinter

En god vinter våddragt til herre giver dig mulighed for, at tage ud at surfe og komme på SUP board ture selv om vinteren. Det er derfor en oplagt mulighed at få anskaffet dig en god vinter våddragt, så du også kan komme på surf ture henover vinteren.

En vinter våddragt herre kendetegnes ved en tykkere konstruktion. Vinter våddragter er altid forholdsvis tykke, da dette er med til at holde dig varm på vandet. En tyk våddragt herre vil altid være varmere end f.eks en tynd våddragt. Derfor vil du også opleve at en sommer våddragt til herre altid er tyndere og mere fleksibel, end en vinter våddragt til herre. Tykkelsen på en vinter våddragt har derfor meget at sige for din varme.

Skal du have en tyk våddragt til vinter, får du det med en Rip Curl våddragt. De er kendt for at lave deres våddragter, Rip Curl Flashbomb, i tykt neopren og med hætte.

Mænd og kvinder som surfer meget har ofte flere våddragter. Det kan være en sommer våddragt i 3 mm tykkelse og en vinter våddragt i 5 mm eller 6 mm tykkelse. Det er i høj grad en smagssag at vælge den rigtige tykkelse våddragt til herre.

 

Hvilken lynlås på våddragter til herre?

En anden vigtig egenskab ved svømmedragter til mænd er lynlåsen, det vil sige fastgørelsen af lynlåsen. Lynlåsen gør det nemlig nemmere at tage våddragten af og på, og får du en våddragt med en dårlig fungerende lynlås, vil du komme til at ærge dig over det. En anden ulempe ved en dårlig lynlås er, at der er større chance for at der kommer vand ind, og samtidig gør det våddragten mindre fleksibel.

 

3 forskellige typer af lynlåssystemer

Det kan umiddelbart virke som en mindre detalje, når du skal finde din perfekte våddragt. Men lynlåsen spiller en stor rolle, og det er ikke ligegyldigt, om den sidder foran eller bagpå. Vi gennemgår derfor de forskellige lynlåse på våddragter herunder:

 

Front Zip (lynlås foran)

Som navnet antyder, er lynlåsen her at finde foran på din våddragt til vandsport. Fordelen ved denne type lynlås, er at der som normalt kommer mindre vand ind i dragten, og samtidig er våddragten utrolig nem at tage på.

 

Back Zip (lynlås bagpå)

Her lukkes våddragten bagpå. Dette gøres normalt ved en længere strop, som du kan tage fat i, og dermed selv lyne og åbne din våddragt. Fordelen ved denne type lynlås er, at lynlåsen ikke trykker mod kroppen, hvis du f.eks. ligger ned på dit surf board.

 

Chest Zip (lynlås på brystet)

Ved brystlynlåsen løber lynlåsen vandret eller lidt diagonalt hen over brystet. Den store fordel ved denne type lynlås, er at der kommer meget mindre vand ind end med Front Zip og Back Zip. Dette betyder for dig, at våddragten varmer bedre op og samtidig er mere fleksibel, da skuldre og ryg er dækket hele vejen igennem.

 

Hvorfor skal jeg bruge en herre våddragt?

Der kan være mange gode grunde til, at du skal investere i en svømmedragt til herre. Hos SURFMORE er vi vilde med surfing, og vil gerne have muligheden for at kunne surfe hele året rundt. Når det bliver november, og vinteren banker på døren, er det en fordel at trække i en tykkere herre våddragt, så du kan holde varmen.

Derudover skåner en våddragt også din hud mod afskrabninger og for meget UV-stråling

 

Hvilken pasform skal min våddragt til herre have?

Der er mange, som ikke føler, at deres våddragt sidder korrekt, og ofte grundet de synes, at den sidder for stramt – men sådan skal det faktisk helst være. For at afgøre, om svømmedragten passer dig, kan du stille dig selv følgende 5 spørgsmål:

  1. Sidder dragten stramt, også ved nakke, arme og ben?
  2. Kan du stadig trække vejret godt, på trods af at våddragten sidder stramt til?
  3. Føler du, at du har nok frihed til at bevæge dig i våddragten?
  4. “Rynker” våddragten en smule under armene?
  5. “Rynker” din våddragt bag på knæene eller på skuldrene?

Hvis du kan svare ja til alle ovenstående spørgsmål, sidder din våddragt helt perfekt!

 

God pasform til surfing og vandsport

Uanset om du surfer, roer kajak, svømmer eller andet vandsport, vil det altid være en fordel med en våddragt. Danmark er ikke just kendt for sit varme hver, hvorfor du som vandentusiast helt sikkert også vil møde køligere dage, hvor en våddragt til herre kan hjælpe dig i det kolde vand.

 

Kombiner herre våddragt med andet neopren

Våddragten dækker som regel kun ned til fødderne og hænderne, hvilket vil sige, at dine fødder og hænder stadig vil være frie og udækket af neopren. Du kan derfor med fordel matche din våddragt med andet neopren tilbehør, således du dækker hele kroppen til.

Hos SURFMORE har vi også et stort udvalg af neopren, som indebærer hele paletten fra neopren sko til hætter, hat, neopren handsker og alt det andet, du har brug for!

 

Køb din våddragt til mænd hos SURFMORE

Der er mange grunde til at købe en våddragt til herre. Hvis du elsker at være på vandet, dyrke vandsport – og samtidig ønsker at gøre det på andre årstider end sommer, er en investering i en våddragt altafgørende. Du kan med fordel investere i en våddragt til hver årstid, således er du godt dækket ind – og kan komme på vandet hele året rundt.

Har du problemer med at finde den perfekte våddragt til herre, kan du kontakte os på kontakt@surfmore.dk – vi sidder ALTID klar til at hjælpe dig!