Hard SUP boards

Her på siden kan du finde alle vores hard SUP boards. Rul ned på siden, og find alle produkter.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

Hard SUP board

Et SUP hard board er også det mange kalder et ‘fast board’. Et fast SUP board kendetegnes ved en fast konstruktion og ikke en oppustelig, som du kender det fra sup boards der skal pumpes op. De oppustelige boards er nemmere at transportere og mere hårdføre i konstruktionen. Der er fordele og ulemper ved begge typer af boards. Læs med og bliv klog på valget af hard boards. 

Mens et oppusteligt board er skabt i en tråd konstruktion med PVC, så er et hard board oftest bygget af flere forskellige materialer. Alle materialer har hver deres funktion, hvor nogle giver hårdhed, stabilitet, opdrift og lethed. Et hard board er primært bygget op i træ, glasfiber, skum eller kulfiber som det ypperste. 

Kombinationen af de forskellige materialer er med til at sørge for glid, fart og balance. Når du køber et hardboard kan du være sikker på, at konstruktionen og valget af materialer er på højt niveau. Board fabrikanterne i dag bruger tusindvis af timer på at teste og udvikle udstyret inden det kommer på markedet. Du kan derfor være sikker på at det er gennemtestet ned til mindste detalje. 

Hardboards er generelt betydeligt dyrere end f.eks et oppusteligt board og ikke uden grund. De er betydeligt dyrere at lave, designe og konstruere og så er levetiden lang sammenlignet med et oppusteligt SUP board. Passer du på dit hard board, så kan du nemt have det i rigtig mange år. Sørg for at passe på det, skyl det efter i ferskvand og undgå skarpe sten og mærker i boardet. Noget af det værste for et hard boar er sten og mærker som gør vand muligt at trænge ind. 

 

Hvornår skal jeg bruge et SUP hard board?

Et sup hard board egner sig godt til dig som vil have maksimal stabilitet, fart og glid. Et hardboard er mere stabilt og nemmere at komme i gang på. Konstruktionen er fast og det giver en stabil og start som surfer. 

Hardboard egner sig samtidigt rigtig godt til personer som ikke har planer om at transportere deres sup boards frem og tilbage. Ved du allerede nu at du vil have dit hardboard liggende i sommerhuset, så kan det være en fordel med et hardboard. 

Et oppusteligt board er mere følsomt og derfor skal du også bruge mere tid på, at vænne dig til at surfe på det oppustelige board. Dog skal det siges, at rigtig mange oppustelig boards i stærk konstruktion er nemme at starte på. Det er de grundet bredden og samtidigt kan de virkelig tåle at blive brugt. Et oppusteligt board er perfekt hvis der er flere som skal bruge det løbende.  Alle surfmore boards er produceret i en dobbeltlayer MSL konstruktion som giver en ufattelig stiv og stærk konstruktion. 

 

Hvilke typer af SUP board findes der? 

Der findes både bølgesurfing i havet, men også racing og allround. Til hver disciplin bruger man forskellige typer af sup boards. Vil man surfe bølger i havet, så er det et bølgeboard med spids næse og et forholdsvis lille board. Vil man cruise og have fart er det et længere og smalt board man skal have. Vi har nedenfor forsøgt at samle overblik over de forskellige typer af surf boards

 

TOURING BOARD

Et touring board er oftest længere end de almindelige surfboards. Længden giver fart og glid, men også retning og stabilitet. Mange er vilde med touring boardet, da det giver uanede muligheder for ture på vandet og er du en af dem som vil pakke tilbehør og tage på længere sup ture, så er denne type board idéelt! Brug denne model med en vandtæt taske, en poncho og lidt snacks. 

Touring boardet er fedt til helt fladt vand, men også downwind ture og havet. Næsen er spids og boardet er forholdsvis smalt. Det kræver at du har mod på at balancere på et mindre board, men det vil du hurtigt få styr på med stærk konstruktion. Den spidse næse skærer gennem vandet og sikrer en konstant fart gennem bølgerne. 

Kombiner et touring/race board med en fiberglass paddle og få maksimal fart! 

 

ALLROUND BOARD

Allround boards er den type sup board som langt de fleste vælger og foretrækker. Det giver god mening, da de fleste allround boards egner sig til familier, såvel begyndere og øvede. Mange kan fristes til at tro, at allround boards har tendens til at blive kedelige, men investerer man i et kvalitets bord fra starten, så giver boardet mere end det tager. Den knivskarpe og stive konstruktion giver muligheder for at tage boardet med i bølgerne og børnene kan sagtens lege på det flere af gangen. Langt de fleste bør vælge et allround board som giver massere af muligheder for leg, plask, teknisk og bølger. Det gør allround boardet idéelt til hele familien, strandleg og ture! 

Et sup allround board er oftest mellem 10-11″.

 

BODYBOARD

Bodyboards er sommerens evige legetøj og en klassisker. Det unikke ved et bodyboard er, at det ikke koster alverden og samtidigt kan alle i familien bruge det. Surf bølgerne langs kysten og prøv kræfter med bølgesurfing for første gang. Bodyboardet giver dig lynhurtigt en førstegangs succesoplevelse på vandet og vi er overbevidst om, at når du først mærker farten, suset og glæden ved, at surfe på bodyboard vil du blive bidt af det.  

Et bodyboard er lavet i skum, som giver hårdførhed og opdrift. I skal ikke være bange for at bruge det. De er beregnet og lavet til at blive brugt af både børn og voksne i alle forhold.

Et godt bodyboard koster fra kr. 400 kan bruges af alle i hele familien. Lad børn allerede fra 5 års alderen få deres første oplevelse med bodyboardet! 

 

SKIMBOARD

Skimboardet har du nok set før. Det stammer oprindeligt fra Hawaii hvor surfere fandt ud af, at de faktisk kunne surfe med et board, som mest af alt mindede om en gammel planke. Det ligner det også ved første øjekast, men skimboardet givere mere fornøjelse end hvad du måske tror.

Et skimboard bruges til at ‘skimme’ henover fladt vand. Du behøver hverken vind, bølger eller bestemte vejrforhold for at være i gang. Skimboardet kan bruges ved kun nogle få centimers vand og det er samtidigt nemt at lære. Et skimboard er en rigtig god måde, at komme i gang med surfing og koster ikke alverden.

Skimboardet er legetøj til hele familien og i er hurtigt igang. Det kræver ikke tilbehør eller andet ekstra udstyr for at være igang. Skimboard er nemt, simpelt og rigtig skægt!

 

Hard Paddle board

Hard SUP boards er de surfboards du måske allerede har set fra film og Californiens kyst. Et hard paddel board er det vi definere som den velkendte og klassiske konstruktion. Her får du massere af fart, fremdrift og glid. Udover fart og massere af mulighed for at fange bølger, så vil du også opleve at et hardboard er langt stivere end et oppusteligt paddleboard. Hvorfor mon?

Et hard paddle board er lavet I en glasfiber konstruktion og blandingen udgør en række forskellige materialer som er med til at skabe en stivhed og fasthed i paddleboardet. Skal du ud at surfe bølger eller have et rigtigt racing sup board, så er det værd at overveje en hard sup paddel board.

Et hard board paddle er hurtigt, men du bør også huske at det er mere skrøbeligt end et oppusteligt paddel board. Konstruktionen og selve “boardet” tåler ikke at blive slået mod sten og beton. Slår du først hul på et hard sup board, så skal du få det repareret professionelt hurtigst muligt.

Kommer der bare et lille hul i et hard sup board kan sup boardet kan komme til, at suge vand og så bliver det tungt og langsomt. Pas derfor på dit hard board og undgå store sten.