Soft boards

Leder du efter et godt softboard til surfing, så du kan give den gas på de danske eller udenlandske bølger? Vi har softboards til surf i flere forskellige størrelser, farver og fra anerkendte mærker. Herunder finder du hele vores udvalg af softboards.

Viser alle 4 resultater

 • vision-surfboard-take-off

  Vision Take-Off Soft Top Surfboard

  From 2.999,00 kr.
 • Tilbud nsc-ocean-and-earth-softboard-6-0

  NSC Ocean and Earth Bug Mini Surf Softboard 6’0″

  1.299,00 kr.
  Kun 1 stk tilbage
 • Tilbud ocean-and-earth-surfboard-4-0-blaa

  NSC Bug Mini 4’0″ Surf softboard

  999,00 kr.
  Kun 1 stk tilbage
 • Tilbud ocean-and-earth-surfboard-4-8-gron

  NSC Bug Mini 4’8″ Surf softboard

  999,00 kr.

Soft boards til bølger, sjov og leg

Følelsen af at fange sin første bølge… Farten i boardet og kontrollen i vandet. Det er en helt unik oplevelse, og så er det samtidig stærkt vanedannende. Det skal du vide, når du læser dette. 

Har du ikke prøvet surfing endnu, har du noget til gode. Ikke bare en oplevelse, men også et fællesskab af livsglade surfere, som jagter bølgerne – én efter en. Surfing er et sammenhold og en fælles interesse, det er ikke en konkurrence mod hinanden. Læs med, bliv klogere og find ud af hvordan du vælger dit næste softboard til surfing.

 

Hvorfor skal jeg surfe?

Surfing er som sport eksploderet, og selvom det altid har været populært, har det haft opgangstider og nedgangstider. Engang surfede alle. Så var der ingen som surfede, og nu er det atter så populært, at mange fristes til at købe SUP boards, skimboards, bodyboards og selvfølgelig helt traditionelle surfboards. Surfing er som det altid har været – nemlig tilgængeligt for alle i hele familien. Alle kan være med uanset alderen. 

Du kan surfe med familien og der er nærmest ingen aldersgrænse for sporten. Selv de mindste på ned til 5 års alderen kan få en våddragt på og komme i vandet. 

 

Sådan vælger du det rigtige softboard!

Der er flere faktorer, som spiller ind i valget af det rigtige softboard. Måske har du prøvet at surfe før, måske har du prøvet det et par gange, og måske skal du bare have et board til sjovere bølger og leg. 

Først og fremmest er din vægt vigtig i forhold til valget af softboard. Jo mere du vejer, des mere volumen vil dit board kræve for, at du kan komme afsted i bølgerne.

Dernæst er der det tekniske aspekt i valg af softboard. Alt afhængig af hvor og hvordan du vil surfe, bør du forsøge at finde det board. Et smalt softboard kræver betydelig mere teknik og fodfæste, mens et bredere og længere et af slagsen, vil give dig mulighed for at komme godt i gang med surfing i bølgerne.

Med tiden og i takt med at du bliver den næste Kai Lenny, kan du altid opgradere dit surfudstyr og -board. Vi mener, at det altid handler om at skabe den gode førstegangsoplevelse og få succes som start. Derefter kan man altid købe sig fattig i godt surf udstyr, men det kommer med tiden. 

 

Vær opmærksom på dette ved køb af softboard

Vi er vilde med alle typer vandsport, og især softboards til surf, er noget som står vort surferhjerte nært. Der er mange parametre at vælge softboard ud fra – det kan bl.a. være farven, størrelsen, mærket og meget andet. Du vil jo sikkert gerne have et soft board som også ser fedt ud. Både på land, men da også i vandet, ikke?

Dertil er der selvfølgelig størrelsen på dit softboard. Størrelsen på boardet skal passe til dig og dit behov for surfing. Det er bestemt ikke ligegyldigt, så undersøg gerne markedet grundigt igennem, inden du foretager det endelige valg og køber et surf softboard.

Hos os finder du flere typer og modeller af softboard, og vi har helt sikkert også noget, som matcher dig.

 

Hvilken størrelse skal mit soft board være? 

Måske har du allerede søgt på nettet og konstateret, at der findes mange tal, numre og størrelser. Vi er fuldstændig enige, og derfor vil vi også forsøge at redegøre for størrelse og volumen herunder:

Længden er altid anvist i fod og tommer, og derfra kan du omregne til centimer hvis dette er nemmere. Som begynder har du brug for retningsstabilitet og balance. Det er derfor en fordel at have et længere board som en start.

I fjernsynet ser du altid surfere på Hawaii med små, korte og smalle boards. De små softboards egner sig godt til bølgesurfing i havet. De er hurtige til at lave vendinger og manøvringer med, mens et stort board ikke kommer helt så nemt omkring i bølgerne. 

 

Volumen og størrelse på softboards

Når man taler om volumen i et surfboard, men også soft boards, regner du blandt andet tykkelse i boardet. Tykkelsen måles i bredden, og giver en fornemmelse af, hvor stort boardet i bund og grund er. Det er det, vi kalder volumen.

Derudover regner du også  boardets størrelse i liter. Det kan måske lyder komplekst, men er faktisk forholdsvis simpelt. Jo flere liter i boardet, desto mere opdrift og stabilitet vil boardet også have.

Som nybegynder vil du gerne have et board med høj volumen, altså liter, da dette er det bedste udgangspunkt for begyndere. Når du bliver bedre, kan du købe små bølgeboards med betydeligt færre liter. 

 

Hvor kan jeg surfe på mit soft board? 

Med mere end 7000 km kystlinje har vi helt unikke muligheder for at surfe i Danmark. Faktisk kan du surfe alle steder med vand og en smule bølger. Hele kystlinjen giver mulighed for at surfe, og det samme er gældende for nordkysten på Sjælland. Her kommer bølgerne, og der er rig mulighed for at få kolde, men glade oplevelser i bølgerne!

Vil du have den fulde oplevelse, er det Klitmøller og Vorupør du skal besøge. Det er Vesterhavet, når det er finest og steder egner sig til begyndere såvel som øvede. Her får du hvide sandstrande, bølger og rig mulighed for at besøge surfernes mekka. 

Klitmøller er også kendt som “Cold Hawaii” i mange sammenhænge. Det er det fordi, at bølgerne næsten minder om bølgerne, du kender fra de kendte surfspots på Hawaii, men vandet er altså knapt så varmt. Dog skal vi påpege at sommerdage i Klitmøller godt kan have den rigtige Hawaii følelse. Vandet nærmer sig det vi kalder lunt og mens solen bager giver det den fuldende løsning. Surfing i Klitmøller kræver altid en god våddragt og et par neopren sko

 

Surfing på softboard: Hvad kræver det?

Inden du skynder dig ud at købe et soft board, bør du selvfølgelig være opmærksom på flere faktorer. Et lille surfboard, når vi kigger på softboard varianterne, er hurtigere og drejer nemmere, men det kræver også mere erfaring at starte på. Et større board er nemmere at balancere på, og kan surfe store, lange bølger. Derfor skal du finde et leje, hvor boardet passer til dig og dit niveau. 

Husk altid at få en surf leash på, når du surfer!

Har du spørgsmål til valg af softboard, størrelse, materiale eller bare steder, du kan surfe, så kontakt os endelig og lad os hjælpe dig i gang allerede nu.