Windsurf master

Windsurf master er en essentiel del af windsurf udstyret, og er afgørende for at opretholde sejlets form samt forbinde det til dit board. Windsurf master fås i mange forskellige længder, materialer, men også stivheder. Her på siden kan du se alle vores master.

Viser alle 3 resultater

Den rette windsurf mast kan være altafgørende for din oplevelse med windsurfing. Har du en mast af høj kvalitet, kan du forbedre din præstation og komfort på vandet, mens den forkerte mast kan begrænse din kontrol, bevægelse og muligheden for at blive bedre til windsurfing.

 

Hvad er en windsurf mast?

En windsurf mast er en vertikal, lang stang, som sættes ind i dit windsurf sejl og dermed støtter det. Masten er afgørende for sejlets form og det er faktisk den, der opretholder windsurf sejlet, så du kan få fremdrift i det. Windsurf masten forbindes med din masteforlænger og kan derefter forbindes til boardet.

Master til windsurfing kommer i mange forskellige længder, materialer og stivheder, der imødekommer windsurf udstyret på kryds og tværs, men samtidig også de forhold, du surfer i.

 

Hvorfor er valget af den rigtige mast vigtig?

Det er bestemt ikke ligegyldigt med masten, som du vælger for din oplevelse med windsurfing. Master kommer i forskellige længder og materialer, hvorfor én windsurf mast ikke nødvendigvis passer til alle sejl, tværtimod.

  • Stabilitet: En stiv og holdbar mast giver bedre stabilitet og kontrol, hvilket samtidig gør, at du lettere kan håndtere dit udstyr i ujævne forhold.
  • Ydeevne: God og høj kvalitet er at foretrække i master, da det alt andet end lige vil forbedre ydeevnen ved at tillade mere effektiv kraftoverførsel fra sejl til windsurfing board.
  • Komfort: Med en mast, der passer perfekt til dit udstyr, vil du få en bedre windsurfing oplevelse, som samtidig reducerer eventuel træthed og stress på dine arme og krop. 

Det kan derfor godt betale sig at undersøge markedet og få rådgivning, inden du træffer dit endelige køb.

 

Hvilke typer af windsurf master findes der?

Der findes tre typer af windsurf master, som du bør overveje inden køb:

  • Aluminium master: Master i materialet, aluminium, er gode, stabile og holdbare master, som samtidig også er til at betale. De velegner sig til begyndere og hobby windsurfere, der ikke dyrker konkurrence i sporten.
  • Carbon master: Carbon master er en del lettere og mere stive end modeller i aluminium, som giver dig bedre ydeevne og kontrol, når du giver den gas på vandet. Windsurf carbon master henvender sig i højere grad til erfarne surfere samt dig, der dyrker konkurrence.
  • Hybrid master: Hybrid windsurf master er en kombination, hvor du får det bedste fra en aluminium mast kombinere med en carbon mast. Det giver dig en god balance mellem ydeevne og holdbarhed, som i højere grad henvender sig til dig, der ligger på et mellemniveau inden for windsurfing.

 

Hvad skal jeg overveje inden køb af mast?

Du kan gøre dig mange overvejelser, inden du skal købe den mast, som passer bedst til dig. Blandt det mest vigtige vil vi anbefale, at du overvejer følgende:

  • Længde: Masten skal passe til dit sejl, board, men også din windsurfing stil.
  • Stivhed: Alt efter om du vælger en model i aluminium eller carbon, vil stivheden i masten ændre sig. Vælg derfor gerne en mast med en stivhed, der passer til dit behov og færdigheder.
  • Materiale: Vælg mellem aluminium, carbon eller en hybrid model, som passer til dit erfaringsniveau samt budget.

 

Køb din windsurf mast hos SURFMORE.dk

Hos os finder du et bredt sortiment af windsurfing master fra anerkendte mærker som Duotone, Neil Pryde, PROLIMIT og mange andre!

Med vores udvalg af master i høj kvalitet, er der bestemt også en model, der passer til dit behov og budget. Leder du efter en model, som vi ikke har på hjemmesiden, kan vi med garanti få den hjem!