Skateboard

Her på siden kan du finde alle vores skateboards. Rul ned på siden, og se skateboards fra alle de anerkendte mærker, såsom f.eks. GLOBE.

Viser alle 7 resultater

 • stiga-skateboard-børn

  STIGA Skateboard Dog 6.0 – børn

  219,00 kr.
 • verb-script-komplet-skateboard-navyy

  Verb Script Komplet Skateboard

  499,00 kr.
 • Tilbud globe-g0-fubar-skateboard-8-25

  Globe G0 Fubar Skateboard 8.25

  399,00 kr.
 • Tilbud globe-g1-natives-skateboard-8-0

  Globe G1 Natives Skateboard 8.0″

  375,00 kr.
 • Tilbud globe-goodstock-skateboard-roed-8-125″

  Globe Goodstock Skateboard 8.125″ – Rød

  399,00 kr.
 • Tilbud globe-goodstock-skateboard-sort-8-125

  Globe Goodstock Skateboard 8.125″ – Sort

  379,00 kr.
 • Tilbud globe-hammer-ramons-skateboard

  Globe Hammer Ramones Skateboard

  695,00 kr.

Hvor stammer skateboarding fra?

Skateboarding stammer fra Amerika og er sidenhen kommet til Europa. Det unikke ved skateboarding er, at det kan gøres nærmest alle steder og du kan skate nøjagtigt som det passer dig og dit niveau. Nogle elsker at stå på skateboard og lave tricks, samt muligheden for at hoppe rundt på forskellige underlag, parker og gader. 

Andre foretrækker at cruise på longboards, cruiserboards som også er skateboards, men blot med bredere hjul, trucks og deck. Skating findes på alle niveauer og gader og stræder. Står du overfor købet af dit første skateboard er det vigtigt, at du finder den rigtige størrelse skateboard fra starten. 

Skateboards kommer i mange forskellige størrelser, modeller og med forskellige trucks og hjul. Ud af til ligner det ikke noget som gør alverden i forskel, men faktisk har det en verden til forskel. Du skal have det rigtige skateboard til din højde og vægt. Det er nemlig det som giver succes og god oplevelse i sidste ende. 

 

Hvad er et skateboard?

Et skateboard består jo først og fremmeste af en række elementer som tilsammen udgør et skateboard. Der findes almindelige skateboards, men også skateboard til børn og hertil findes en lang række andre skateboards. 

Et skateboard består af et deck, som er den overflade du står på. Derudover kommer hjulene og trucks. Hjulene til et skateboard findes i et væld af størrelser og hårdhed, men det kommer vi ind på et senere tidspunkt. 

Overvej gerne hvilket skateboard du kigger på. Vil du street skate? Cruise gennem klitmøller på et longboard eller vil du en mellemting mellem et longboard og cruiserboard? Der findes nemlig flere forskellige typer skateboards og alle kan noget forskelligt. Overvej hvad du gerne vil og hvor du vil bruge skateboardet. 

Som nybegynder bør du gå efter at købe et komplet skateboard. Langt de fleste skateboards i dag leveres komplette. Er du allerede godt i gang med at køre rampe og har Rune Glifberg som dit forbillede, så giver det god mening at du vælger custom skateboards, men alle nye skatere bør vælge et komplet skateboard fra starten. 

 

Hvordan står jeg på skateboard?

At stå på skateboard er ikke just nemt. Eller jo, det tager tid og måske har du allerede prøvet det før, men som alle andre ting, så tager det også tid at blive god på et skateboard. 

Der findes ingen regler inden for skateboarding og der er ingen krav til hverken udstyr, steder og hvordan du vil stå på dit skateboard. Det samme gælder inden for surfing. Det handler i bund og grund bare om at have det skægt med sine venner og bekendte, når man står på skateboard og det er det vigtigste.

Når du skal have fart i dit skateboard placere du den ene fod på boardet, mens du bruger den anden fod til at skubbe dig frem. Hjulene på skateboardet ruller hurtigere og hurtigere og pludseligt suser dit skateboard derud af. 

 

Hvilket skateboard skal jeg vælge?

Skateboards findes i mange forskellige modeller og typer. Som nybegynder er det vigtigt at du finder et skateboard som er forholdsvist nemt at komme i gang på. Et forholdsvis stort deck gør skateboardet nemmere at stå på og din succes vil derfor komme hurtigere. Tag dette med i overvejelserne når du skal ud at købe dit første skateboard. 

Derudover findes skateboards i longboards som er hurtigere og mere beregnet til cruise og længere ture. Der findes også en hybrid som er et cruiser skateboard. Et cruiser skateboard er en blanding mellem et longboard og et almindeligt skateboard. Typisk er et cruiser skateboard en smule kortere, men fantastisk skægt, sjovt og samtidigt hurtigt!

Stortset alle skateboards i dag man køber leveres komplettet. Det betyder at du ikke skal ud og købe ekstra dele, såsom kuglelejer, trucks eller hjul. Køb og bestil et komplet skateboard allerede fra starten. 

 

Hvad koster et skateboard?

Et almindeligt begynder skateboard koster minimum kr. 500. For de penge får du et standard skateboard med gode trucks, kuglelejer og et par hjul. Du kan sagtens starte med et skateboard i det prisleje for så, at opgradere og udskifte skateboardet når du bliver en mere habil skater. 

Et longboard eller cruiser skateboard koster ofte en smule mere. Forvent at bruge minimum kr. 1000 hvis du vil ud og have et cruiser skateboard eller longboard. Disse typer skateboards er dyrere at producere, hjulene er større og trucks er også mere slidstærke. 

Når du køber et skateboard på internettet, så er det næsten altid leveret komplet. For dig betyder det, at du modtager et lækkert nyt komplet skateboard! 

 

Skateboard til børn

Børn skal selvfølgelig stå på skateboards til børn. Det kommer vi ikke uden om. Et skateboard til børn er mindre end et almindeligt skateboard til voksne. Hjulene og trucks er identiske, men selve decket er kortere og smallere. For barnet betyder det at skateboardet er nemmere at manøvre og komme i gang på. Selvfølgelig skal børn stå på skateboards til børn! 

Mange børn starter også sommetider med et almindeligt skateboard, men blot i den mindste størrelse. Ofte kan dette også være en rigtig god løsning, da skateboardet har en god størrelse og er nemt for barnet at komme i gang på.