Skimboards

Et skimboarder en form for surfboard, der kan anvendes på mange forskellige måder, f.eks. efter en speedbåd eller på fladt vand langs stranden. Vores sortiment består både af skimboards til børn og voksne, i forskellige størrelser og fede designs!

Viser alle 10 resultater

 • db-raza-pro-skimboard

  DB Skimboards Raza Pro – 42.5″

  2.499,00 kr.
 • db-skimboards-plank-proto

  DB Skimboards Plank Proto

  899,00 kr.
 • Tilbud skimone-skimboard-kauai-teal-purple-39

  SkimOne Wood Kauai Teal/Purple 39 Skimboard

  499,00 kr.
 • Tilbud skimone-wood-lanikai-41-skimboard

  SkimOne Wood Lanikai 41 Skimboard

  499,00 kr.
 • Tilbud gozone-k2-skimboard

  GoZone K2 Skimboard

  1.149,00 kr.
 • Tilbud GoZone-Tropic-Junior-Skimboard

  GoZone Tropic Junior Skimboard

  899,00 kr.
 • Tilbud db-skimboards-sandfish-walnut

  DB Skimboards Sandfish Walnut

  799,00 kr.
 • gozone-tornado-skimboard-sort

  GoZone Tornado Skimboard – Sort

  1.199,00 kr.
 • Tilbud db-standard-proto-skimboard

  DB Standard Proto Skimboard

  1.499,00 kr.
 • db-skimboards-eva-traction-roed

  DB Skimboards EVA Traction

  289,00 kr.

Hvad er skimboarding?

Et skimboard er et surfboard, men uden finner og bindinger, som du kender fra almene surfboards. Du bruger dit skimboard til at glide hen over vandoverfladen i lavvandede områder, oftest nær kystlinjen.

Skimboarding adskiller sig fra traditionel surfing ved, at det ofte starter på sandet ved stranden, hvor du løber mod vandet, kaster dit board foran dig og derefter hoppe op på det for at glide langs vandets overflade.

 

Hvem kan bruge et skimboard? 

Alle kan i bund og grund bruge et skimboard. Faktisk er det unikke ved skimboardet, at det egner sig godt til familien og er mor og far friske, så kan de også nemt være med. Det kræver intet tilbehør eller udstyr at stå på skimboard. Det gør skimboardet idéelt til sommerferien, og så mangler i faktisk bare strandvejr. 

 

Findes der skimboards til børn og junior?

Der findes både skimboards til børn og voksne, og de kommer som oftest i tre størrelser, nemlig small, medium og large. Et skimboard til børn på under 45 kg hedder størrelse small, og herefter bevæger størrelserne og kropsvægten sig opad.

En begynder får nemmere succes på vandet ved at bruge et større skimboard, mens en øvet skimboarder foretrækker at bruge et lille skimboard.

 

Hvordan er et skimboard lavet?

Skimboards er et lille surfboard uden finner og bindinger. Konstruktionen er forholdsvis simpel, men faktisk mere kompleks end hvad man umiddelbart vil tro. Formen kan variere meget, selvom de hurtigt ser ens ud. Dernæst kommer ‘nose’ og ‘tail’, som på dansk hedder front og hale. Dette har stor indflydelse på, hvordan skimboardet agere og performer i vandet.

 

Hvilke materialer fremstilles skimboards i?

Skimboards i træ

De billigste skimboards fremstilles i træ, da dette er billigst, men bestemt ikke dårligt. Træ er hårdført, let og giver gode forudsætninger for gode oplevelser. Et skimboard i træ egner sig rigtig godt til begyndere og nye surfere som skal godt i gang. 

 

Skimboards i glasfiber og skum

Flere og flere skimboards fremstilles i en konstruktion af skum og glasfiber. Det er en forholdsvis dyr måde at lave det på, men du får et unikt glid og fart i boardet gennem denne konstruktion.

Du holder samtidig den lave vægt, mens du får godt med pop og styring i dit skimboard. Oftest leveres skimboards i glasfiber med skridsikring, som giver stabilitet, komfort og balance. Det er en klar fordel og har du pengene, og er allerede bidt af skimboarding, er dette klart værd at overveje. 

 

Skimboards i carbon (kulfiber)

Skimboards i kulfiber, også kaldet carbon, er klart toppen af poppen, når det gælder skimboards. Kulfiber er et ufatteligt let og stærkt materiale, og her vil du opleve, hvordan et performance materiale giver god komfort og mulighed for at lave de vildeste tricks på vandet. 

Skimboards findes i flere typer konstruktioner. Et godt begynder skimboard er konstrueret i træ, mens andre er i glasfiber og carbon. Nogle konstruktioner kan også være i skum til skimboards. Det afhænger af materiale, niveau og prissammensætning. Et foam skimboard er typisk blødere og nemt at komme i gang på. Prismæssigt er et skimboard i skum også billigere.

 

Kombinér skimboard med andet tilbehør

For at komme i gang med skimboarding har du først og fremmest brug for et board. Skimboardet skal passe nogenlunde til din vægt for at give den bedste mulige oplevelse. Derudover skal du være opmærksom på, at hvis du køber et skimboard i træ, bør du vokse overfladen med surf voks. Det giver overfladen greb og komfort, når du surfer – og det er klart en fordel.

 

Køb skimboards hos SURFMORE.dk

På vores webshop finder du et bredt udvalg af gode skimboards på tilbud. Vi har både skimboards til børn, juniorer og voksne fra anerkendte mærker som SkimOne, DB Skimboards og GoZone. Derudover har vi også alt i tilbehør til skimboarding, som inkluderer neopren sko og støvler, surf leash og meget mere!

Har du nogen spørgsmål til køb af skimboard, sidder vi klar til at rådgive dig, så du kommer afsted med det board, som passer bedst til dig.