Skimboards

Skimboards er en af de grene indenfor surfing, som med tiden er blevet mere og mere populært. Skimboards kan anvendes på mange forskellige måder, f.eks. efter en speedbåd eller på fladt vand langs stranden. Hos SURFMORE forhandler vi en række skimboards fra bl.a. GoZone og DB skimboards.

Viser alle 21 resultater

 • bubble-gum-blue-surf-wax-cool-14-20-c

  Bubble Gum Blue Surf Wax – Cool 14-20°C

  29,00 kr.
 • bubble-gum-orange-surf-wax-warm-18-23-c

  Bubble Gum Orange Surf Wax – Warm 18-23°C

  29,00 kr.
 • db-skimboards-plank-proto

  DB Skimboards Plank Proto

  899,00 kr.
 • skimone-skimboard-kauai-teal-purple-39

  SkimOne Wood Kauai Teal/Purple 39 Skimboard

  549,00 kr.
 • Tilbud skimone-wood-lanikai-41-skimboard

  SkimOne Wood Lanikai 41 Skimboard

  499,00 kr.
 • bubble-gum-purple-surf-wax-cold-16-c

  Bubble Gum Purple Surf Wax – Cold <16°C

  29,00 kr.
 • gozone-k2-skimboard

  GoZone K2 Skimboard

  1.349,00 kr.
 • gozone-hiro-skimboard

  GoZone Hiro Skimboard

  1.349,00 kr.
 • GoZone-Tropic-Junior-Skimboard

  GoZone Tropic Junior Skimboard

  1.149,00 kr.
 • db-skimboard-rejse-taske

  DB Skimboards – Wanderer Deluxe Skimboard Taske

  749,00 kr.
 • Tilbud db-skimboards-sandfish-walnut

  DB Skimboards Sandfish Walnut

  999,00 kr. 949,00 kr.
 • db-skimboards-standard-proto

  DB Skimboards Standard Proto

  1.699,00 kr.
 • gozone-tornado-skimboard

  GoZone Tornado Skimboard

  1.249,00 kr.
 • bubble-gum-surf-wax-kasse

  Bubble Gum Etui

  99,00 kr.
 • bubble-gum-green-surf-wax-base-all-temperatures

  Bubble Gum Green Surf Wax – Base All Temperatures

  29,00 kr.
 • bubble-gum-wax-comb

  Bubble Gum Was Comb

  29,00 kr.
 • db-standard-proto-skimboard

  DB Standard Proto Skimboard

  1.799,00 kr.
 • DB-Skimboards-Flex-Streamline

  DB Skimboards Flex Streamline

  1.649,00 kr.
 • gozone-genesis-skimboard

  GoZone Genesis Skimboard

  949,00 kr.
 • db-skimboards-eva-traction

  DB Skimboards EVA Traction

  239,00 kr.
 • db-skimboard-taske

  DB Skimboard Taske

  479,00 kr.

Hvad er et skimboard?

Et skimboard er et surfboard, men uden finner og bindinger som du kender fra almene surfboards. Mange tænker måske hurtigt på et kite board, windsurf board eller et sup board. Faktisk er skimboarding et velkendt fænomen på de amerikanske strande og har været det i rigtig mange år. Skimboarding er nemt at gå til og så er det skide skægt. 

Du finder et stykke strand uden sten og ujævnheder og så tager du dit skimboard under armen, mens du løber gennem sandet. Når du så ser nogle få centimeters vand, så smider du boardet og hopper ovenpå det som du kender det fra surf boards. Pludseligt skim surfer du hen over vandoverfladen, mens vinden suser om ørerne. 

Skimsurfing minder mest af alt om en hybrid mellem klassisk surfing i bølgerne, kombineret med et wakeboard og sup board. Skimboarding er nemt at komme i gang med og det behøver ikke være en flere tusinde kroners investering. Du kan klare dig for knapt og du er hurtigt i gang. Prøv skimboarding allerede nu!

 

Historien bag skimboard

Skimboarding bliver også i surf sprog kaldt for ‘skimming’ eller ‘skim surfing’. Skimboarding er en gren af surfing, som minder meget om det klassiske surfboard du kender fra Klitmøller eller Hawaii. Forskellen er dog at et skimboard er designet til at glide hen over vandet og bemærk hen over og ikke igennem, på eller i. Når skimboardet rammer vandet vil det glide med fuld fart og du kan kombinere det med tricks eller forsøge at fange små bølger. 

Skimboardet er velegnet til at blive brugt langs kysten i små vandhuller. Der findes flere typer af skimboarding. Nogle foretrækker ‘skimming’ som i bund og grund er surfing hen over vandet, mens boardet glider afsted i fuld fart. Andre er vilde med tricks og betegner skimboardet som vandsportens svar på et skateboard, men dog uden hjul. 

 

Hvordan er et skimboard konstrueret?

Skimboards er et lille surfboard uden finner og bindinger. Konstruktionen er forholdsvis simpel, men faktisk mere kompleks end hvad man umiddelbart vil tro. Formen kan varierer meget, selvom de hurtigt ser ens ud. Dernæst kommer ‘nose’ og ‘tail’ som på dansk hedder front og hale. Det har stor indflydelse på hvordan skimboardet agere og performer i vandet.

I dag produceres skimboards i flere typer materialer. De billigste skimboards fremstilles i træ, da dette er billigst men bestemt ikke dårligt. Træ er hårdført, let og giver gode forudsætninger for gode oplevelser. Et skimboard i træ egner sig rigtig godt til begyndere og nye surfere som skal godt i gang. 

Se et skimboard i træ.

Flere og flere skimboards fremstilles i en skum og glasfiber konstruktion. Det er en forholdsvis dyr måde at lave det på, men du får et unikt glid og fart i boardet gennem denne konstruktion. Du holder samtidigt den lave vægt, mens du får godt med pop og styring i dit skimboard. Oftest leveres glasfiber boards med skridsikring som giver stabilitet, komfort og balance. Det er en klar fordel og har du pengene og er allerede bidt af skimboarding, så er dette klart værd at overveje. 

Se et skimboard i glasfiber.

Skimboards i kulfiber også kaldet glasfiber er klart toppen af boards. Kulfiber er et ufatteligt let og stærkt materiale og her vil du opleve hvordan et performance materiale giver god, komfort og mulighed for at lave de vildeste tricks i vandet. 

Skimboards findes i flere typer konstruktion. Et godt begynder skimboard er konstrueret i træ, mens andre er i glasfiber og carbon. Nogle konstruktioner kan også være i foam til skimboards. Det afhænger af materiale, niveau og prissammensætning. Et foam skimboard er typisk blødere og nemt at komme i gang på. Prismæssigt er et skimboard foam også billigere.

 

Skimboard I Danmark 

I Danmark findes der et utal af strande, vandhuller og steder du kan stå på skimboard. Faktisk er Danmark ideelt til skimboarding, så du skal ikke nervøs for at tage dit skimboard under armen. Kør ud til havet og find små stræder og søer med vand. Der behøver ikke at være mere end et par centimerters vand for, at du kan stå på skimboard. Skimboardet er fedt, da det ikke kræver massere af vind, bølger og bestemt forhold. Du skal bare finde en smule vand og så er du faktisk i gang med at surfe på skimboard.

 

Hvem kan bruge et skimboard? 

Alle kan i bund og grund bruge et skimboard. Faktisk er det unikke ved skimboardet, at det egner sig godt til familien og er mor og far friske, så kan de også nemt være med. Det kræver intet tilbehør eller udstyr at stå på skimboard. Det gør skimboardet idéelt til sommerferien og i mangler faktisk bare strandvejr. 

Skimboardet kan bruges af børn ned til 5 år og helt op til forældrene. 

 

Er skimboard nemt? 

Alle kan lære at stå på skimboard. Det egner sig godt til familien og friske vandhunde. Skimboarding kræver træning, tålmodighed og øvelse. Dog kan du i løbet af nogle få timers få en rigtig god fornemmelse af, hvad det kræver at stå på skimboard og hvorfor det er rigtig skægt. Det virker simpelt og det er det bestemt også. 

Det er nemt at komme i gang og du kan gøre det på det niveau du ønsker. Der er ikke nogle krav til hverken udstyret, vindforholdene eller vejret. 

 

Skimboard til børn

Børn kan sagtens stå på skimboard. Faktisk har børn nemt ved at lære skimboarding og sup paddleboarding. De tænker ikke på samme måde over konsekvenserne når de står på skimboards. De stiller sig bare op på skimboardet og så er de igang. Det er dejligt som forældre at se børnene hygger sig på vandet

Skimboards findes oftest i 3 størrelser. De indledes efter small, medium og large. Et skimboard til børn på under 45 kg hedder størrelse small og herefter bevæger størrelserne og kropsvægten op af.

En begynder får nemmere succes på vandet ved at bruge et større skimboard, mens en øvet skimboarder foretrækker at bruge et lille skimboard.

Et oplagt skimboard til børn vil være denne model fra Sandfish.

 

Transport af skimboard

Rigtig mange surfere og vand sportsfolk har altid et skimboard liggende i bilen. Det er fedt for det er nemlig perfekt til de dage hvor der hverken er bølger eller vind. Skimboardet fylder nærmest ingenting og samtidigt kan det hurtigt tages frem. Du skal ikke bruge tid på at skrue bindinger i eller finner som du kender det fra sup boards og windsurf udstyr. Det gør skimboardet idéelt og oplagt til sjov og leg! 

Vi har flere typer vandtætte tasker og rejsetasker som kan bruges til transport af skimboards. Find dem her.

 

Hvad skal jeg brug for at komme i gang med skim surfing? 

For at komme i gang med skim surfing har du først og fremmest brug for et board. Skimboardet skal passe nogenlunde til din vægt for at give den bedste mulige oplevelse. Derudover skal du være opmærksom på, at hvis du køber et skimboard i træ, så bør du vokse overfladen med surf voks. Det giver overfladen greb og komfort når du surfer og det er klart en fordel.

Det kan være rart at være klædt i en god våddragt på sommerdage. Våddragten holder dig varm og sørger for, at du kan blive ved med at surfe i mange timer selvom det skulle blive overskyet eller en smule køligt. Hos surfmore har vi et stort udvalg af våddragter og neopren tilbehør til ethvert formål.