Kælke

Viser alle 14 resultater

 • kælk-i-træ-foldbar

  Foldbar kælk – træ (rød)

  749,00 kr.
 • hurtig-kælk-speeddrifter

  Kælk – skidrifter (grøn)

  799,00 kr.
 • mini-slæde-til-børn

  Mini slæde

  199,00 kr.
 • kælk-neon-grøn

  Neon Grip Kælk – Mystic Green

  399,00 kr.
 • Tilbud stiga-sne-madras

  STIGA – Sne madras (GRØN)

  379,00 kr.
 • Tilbud sne-madras-sort-stiga

  STIGA – Sne madras (sort)

  379,00 kr.
 • stiga-snow-racer-kælk

  STIGA – SNOWRACER SORT

  1.199,00 kr.
 • kælk-børn-2-personer

  STIGA PACER DUO 2-PERSONERS BOBSLÆDE

  365,00 kr.
 • bobslæde-med-rat

  Stratos bobslæde – Mystic green

  599,00 kr.
 • Tilbud kælk-med-rat-pink

  KÆLK MED RAT – BLÅ

  499,00 kr.
 • Tilbud kælk-med-rat-pink

  KÆLK MED RAT – PINK

  499,00 kr.
 • Tilbud kælk-med-rat

  KÆLK MED RAT – SORT

  499,00 kr.
 • Tilbud kælk-til-børn

  MINI BOB SLÆDE – GRØN

  279,00 kr.
 • Tilbud kælk-til-børn

  MINI BOB SLÆDE – SORT

  279,00 kr.

Hvad er en kælk? 

En kælk har i flere årtusinder tjent som et transportmiddel for mange. En kælk er lavet af enten træ, plastik eller en metalramme. Fælles for alle kælke er at de gennem sneen kan glide og dette gør kælken til et transportmiddel eller sjov og leg i naturen. 

I dag bruger langt de fleste kælken som et legetøj gennem hele vinteren. Kælken giver timevis af morsomme timer på den lokale kælkebakke. 

Oprindeligt har kælken fungeret som et transportmiddel og det gør den i og så vidt stadigvæk den dag i dag. Blandt andet bruges kælken på polarekspeditioner og steder uden mulighed for transport gennem natur og landskab. 

Kælken er altså den dag i dag stadig et transportmiddel mange steder, mens den i Danmark fungere som et aktiv legetøj om vinteren. 

Hvorfor skal jeg købe en kælk?

En kælk giver timevis af sjov og leg på den lokale kælkebakke. Når sneen først falder ved vi at alle børn drømmer om, at komme ud i naturen og være aktive. 

En kælk er ikke bare skæg og ballade, men den samler også børnene om en fælles aktivitet. Nemlig at være sociale og sammen om at kælke. 

Som voksen husker du måske de kolde vintre med trækælke og røde næser. Selvom du er blevet voksen og måske en smule (kedelig) så er det stadig fantastisk at tage på kælkebakken om vinteren. Det er en fantastisk aktivitet for hele familien. 

Kombiner en eftermiddag på kælkebakken efterfulgt af varm kakao og tæpper, så giver vi garanti for trætte børn.

Hvilken kælk skal jeg vælge?

Der findes et hav af forskellige kælke og alle i forskellige modeller. Nogle kælke er fremstillet i træ og minder meget om de kælke som du måske kender fra din barndom. De er tunge, holdbare og fantastisk hurtigt. Omvendt koster de hurtigt lidt penge, mens kælkene i plastik knapt koster det halve. 

Vælg en kælk efter behov. Overvej hvor meget i kommer til at bruge den og selvfølgelig også hvor meget i vil betale. En kælk koster fra kr. 200 for de billigste, mens de dyreste kælke nemt koster kr. 1200. 

En kælk er i dag ikke bare en kælk. Nogle er vilde med bobslæder som har massere af fart og kontrol, mens andre foretrækker den klassiske kælk med stropper til børnene. I dag er racer kælke med rat også moderne. Forvent dog at en kælk med rat koster fra omkring kr. 499 og op.

 

Typer af kælke

I dag findes kælke i alverdens modeller, farver og konstruktioner. Forskellen kan være stor fra de forskellige kælke, men i bund og grund er udgangspunktet jo det samme. En kælk skal være aktivt legetøj til børn i sneen. Kælken skal give glæde og store smil når den bliver taget i brug. Derfor findes også alverden typer kælke.

 • Snemadras

En snemadras er en madras som er fremstilet i utrolig slidestærke materialer. Det unikke ved en snemadras er selvfølgelig, at den nærmest kan bruges som en slags tæppe som glider ned af bakken. Mange børn er vilde med den populære “Snow flyer” som alternativ til kælken.

STIGA har succes med deres “Snow flyer” madras og hos os kalder vi altså den for en sne madras. Madrassen er holdbar, den glider godt og så er den mega sjov for børnene.

 • Bobslæde

En bobslæde er en af de mest almene kælke og du kan samtidigt erhverve dig en bobslæde for nogle få hundrede kroner. Bobslæde er blandt mange også kaldet en kælk, men bobslæde er typisk en smule mindre end den kælk du kender.

Bobslæder findes i alle farver og kommer i en robust kvalitet. Vi har flere forskellige modeller, farver og selvfølgelig fra en række forskellige mærker.

 • Kælk med rat 

En kælk med rat er populær og det har den mere eller mindre altid været. En kælk med rat giver barnet mulighed for at styre sving og hastigheden med håndbremsen. Det giver en rigtig “racer” følelse, at have mulighed for at styre sving og styrring med kælken. Børnene elsker dem!

Kælke med rat koster ofte en smule mere, men konstruktion, materialer og design er også i en anden liga. Du skal derfor forvente at betale mere for en kælk med rat end en almindelige kælk i plastik.

 • Kælk

Alle kender den klassiske kælk som bruges på den lokale kælkebakke. Langt de fleste i dag vælger en af de helt klassiske kælke i plastik og det er der flere grunde til. Først og fremmest kan du købe en god kælk til et sted mellem kr. 300 og kr. 600.

En god kælk er lavet i slidstærke materialer. Den er robust og så tåler den selvfølgelig at blive brugt. Det er med kælke som med meget andet. Pris og kvalitet hænger sammen, og derfor skal du også overveje om du skal investere i en kælk som tåler at blive brugt af alle børn i familien.

Sørg for at kælken har træksnor. Det er mere eller mindre et must hvis i har mindre børn. Træksnoren hjælper nemlig med at forældre kan trække kælken og det er en fordel ved mindre børn som skal have lidt hjælp.

Kælk mærker 

Hos os har vi SnowFox kælke som kendetegnes ved høj kvalitet, ergonomiske sæder og forholdsvis prisbillige modeller. Leder du efter en kælk til børnene i en stabil konstruktion, men uden at den behøver at koste en formue, så bør du se efter en af SnowFox kælkene. 

Vi har både kælke med rat og uden rat. Hertil skal selvfølgelig nævnes vores populære bobslæder til kun nogle få hundrede kroner. 

Stiga har i mange år været kendt som en af de absolut mest populære mærker inden for vintersport og kælke. Stiga producere kælke til den kvalitetsbevidste forbruger og kvalitet, konstruktion og design går virkelig op i en højere enhed. Her får i top kvalitet kælke til ungerne.