Våddragter til damer

Leder du efter en ny våddragt til dame, er du landet det helt rigtige sted. Vi har et stort sortiment af våddragter til kvinder fra alle de kendte mærker. Rul ned på siden, og se vores udvalg af våddragter til dame i 5 mm, til SUP, kajak og meget andet.

Hvorfor skal jeg bruge en våddragt udviklet til damer?

Vi har ovenover samlet hele SURFMORE’s sortiment af våddragter til damer. Vi har mange forskellige mærker, modeller og størrelser. Der vil løbende bliver tilføjet mere, når vi finder gode våddragter til kvinder, som vi synes du skal have muligheden for at købe. Vi har dame våddragter til lidt af hver smag, hvorfor der 100% er også en, som passer perfekt til dig.

Vores udvalg af våddragter til dame passer rigtig godt til diverse vandsportsgrene og vandsport generelt, bl.a. surfing, paddleboarding, oppustelig kajak, m.m. Du behøver selvfølgelig ikke at dyrke vandsport for at have en våddragt til dame på, men kan også bruge den til svømning udendørs, i badeland eller ved standen.

Føler du ikke, at du gennem vores udvalg af våddragter til damer, kan finde den perfekte våddragt, har vi også andre kategorier bestående af våddragter, våddragter til herre og våddragter til børn.

 

Hvordan skal pasformen på en våddragt til dame være?

Din våddragt skal sidde meget tæt – og helt sikkert også tættere, end du tror. Det er derfor også utrolig vigtigt, at du får valgt pasformen, som passer til din krop. Våddragter laves både til damer og herrer, hvorfor det er essentielt, at du vælger en specielt til damer. Dermed er du også sikker på, at våddragten er designet til de kvindelige former.

Vi har et udvalg af dame våddragter i alle størrelser fra XS – XL. Med alle disse størrelser, er det vigtigt, at du får målt korrekt efter og valgt den rette våddragt. Din nye våddragt kan godt være svært at komme i til at starte med, men sådan vil det som regel være, og det vil ændre sig med tiden. Hvis du derfor tænker, at din valgte våddragt er for lille og sidder stramt til, passer den dig højst sandsynlig.

Når du har fået din våddragt til dame på, skal hele dragten gerne sidde stramt, men du skal samtidig føle en frihed til at kunne bevæge dig frit samt trække vejret godt. Hvis du føler, at ovenstående giver mening, har du valgt den rette våddragt.

 

Hvilken våddragt til dame skal jeg vælge?

Det kan virke som en uoverskuelig proces, at skulle købe en dame våddragt – og specielt hvis det er første gang. Det er derfor også vigtigt, at du fastlægger dine behov samt hvilke egenskaber din kommende våddragt skal indeholde, inden du foretager et køb. Dermed er du også sikret, at du ikke foretager et forhastet køb, som du efterfølgende fortryder.

I Danmark skinner solen ikke året rundt, og en stor del af tiden, går vi mørke og kolde måneder i møde. Det skal dog helst ikke sætte en stopper for, at du kan komme i vandet, og surfe, ro kajak, svømme eller dyrke andet vandsport.

Med en våddragt til dame, vil du kunne holde dig varm under vandet året rundt. Det kræver blot, at du vælger den rigtige, eller dækker dig af på de forskellige årstider – f.eks. sommer og vinter.

 

Vælg våddragt til kvinder efter behov og præferencer

Dette kan afhænge af mange faktorer, men de fleste ønsker en våddragt, som de kan bevæge sig frit i og samtidig sidder godt. En anden faktor, som spiller ind, er hvilken tid på året, du vil bruge våddragten. Herunder er der en god tommelfingerregel, når det gælder valg af våddragt til de forskellige årstider:

  • Vælg en sommervåddragt til dame (1-3 mm), når det er 15+ grader.
  • Vælg en allround våddragt (3-5 mm), når det er mellem 10-20 grader.
  • Vælg en vinter våddragt til dame (5-6 mm), når det er 0-12 grader.

 

Hvilke typer af våddragter til dame findes der?

Hos SURFMORE har vi fokus på at tilbyde en lang række forskellige modeller til dame – dette inkluderer bl.a. 3, 4 og 5 mm våddragter. Derudover vil du også kunne finde klassikere som Long Jane våddragten som i den mandlige version hedder Long John.

 

Våddragt til vinter

En vinter våddragt til dame skal holde dig tør, varm og så skal den selvfølgelig samtidigt være komfortabel at have på. Formålet med at bruge en våddragt er at den skal holde dig tør, når du er på paddleboard, wingfoiler, windsurf eller kitesurfer i havet. Våddragten skal faktisk sidde så godt til kroppen, at du helt glemmer at du har den på.

Våddragten til kvinder skal samtidigt skabe varme og isolering. Dette er faktisk våddragtens vigtigeste opgave. Varme, komfort og behag. Der er ikke noget værre end at være ude at surfe, og så har man en våddragt på som simpelthen ikke er varm nok.

Dame våddragter til surfing om vinteren er minimum 5 mm i tykkelsen. De 5 mm tykkelse er en forholdsvis standard tykkelse for vinter våddragt til kvinder. Desto tykkere en vinter våddragt bliver, desto varmer vil den også være. Det betyder i sidste ende, at du kan være længere tid på vandet.

Kombiner vinter våddragter med varmt neopren tilbehør. Det kan f.eks være et par slidstærke og varme neopren støvler. Et par gode neopren sko og støvler holder ikke kun på varmen, de beskytter også dine fødder mod sten og skarpe kanter. Der findes neopren støvler i alverdens modeller og vi har helt sikkert også et par som passer til netop dig.

 

Våddragt til sommer

En god våddragt til sommer sørger for at holde dig varm og beskytte dig, hvis du skulle falde i vandet. Og som du nok ved, bliver der aldrig helt så varmt, som vi kunne turde håbe på i lille Danmark.

Med det sagt har vi dog som oftest altid en uge eller to, hvor vejret er med os og vi kan tage på vandet og surf, sidder i water tube eller tage en god svømmetur.

En våddragt til sommer skal være af mindre millimeter tykkelse end helårsdragter eller vinter våddragter til dame, da der trods alt er varmere i sommeren.

I sommerhalvåret kan det være dejligt med en tynd våddragt uden ærmer. Du får mere bevægelsesfrihed, sol på armene og samtidigt har ud en lækker og blød våddragt som giver mulighed for lange sup board ture henover sommeren.

Vi har flere dame våddragter uden ærmer og især gennem sommerhalvåret oplever vi, at våddragter uden ærmer til damer virkelig er populære.

Af modeller til kvinder finder du ofte våddragter i 3 mm, men også 5 mm og tykkere.

 

Hvilke egenskaber har våddragter til kvinder?

Våddragter holder dig varm i vandet, og beskytter din hud mod hudafskrabninger samt for meget Uv-stråling. Ligeledes er de fleste våddragter sorte. Hvorfor mon? Absorptionen af sollys øger våddragtens varmeeffekt – og dermed kan den holde dig varmere.

Våddragter bliver lavet i neopren, som er et meget strækbart og slidstærkt materiale. Dette betyder også, at våddragter er ideelle til al vandsport og især surfing.

 

Hvordan plejer og vedligeholder jeg min våddragt til dame?

Når du har haft din våddragt på og været i vandet, er det vigtigt, at du efterfølgende skyller den grundigt med frisk vand. Saltvand tørrer nemlig langsommere end frisk vand, og efterlader ligeledes ubehagelige lugte, som du helst vil undgå.

Hvis din dame våddragt begynder at lugte, kan du lægge den i koldt vand, og derefter skylle den ordentligt igennem, eventuelt med et vaskemiddel (f.eks. Rip Curl Piss Off Våddragt Rengøring.

Ved tørring af din våddragt, skal du vende din våddragt med vrangen ud af og hænge den op. Find gerne et godt sted i skyggen eller i et godt ventileret rum til at tørre – og undgå for meget eksponering mod solens stråler – det vil få din våddragt til at falme.

Vedligeholdelse af din dame våddragt er vigtigt. Det forlænger nemlig levetiden og sikre, at du har en våddragt som du kan bruge igen og igen. Sørg for at få skyllet din dame våddragt igennem efter brug og få den hængt til tørre.

 

Kombiner din våddragt til dame med andet neopren

Når du har fundet den rigtige våddragt, kan det være en god ide at kigge på neopren tilbehøret. Våddragten dækker dig som regel kun ud til dine fødder og hænder, hvorfor disse stadig vil være frie og ikke dækket af neopren.

Hos SURFMORE har vi alt i neopren, og tilbyder blandt andet et stort sortiment af neopren handsker, neopren hætter og meget andet. Vi har både disse neopren varer i vores eget SURFMORE mærke, men forhandler også en lang række af de anerkendte surf brands, såsom Rip Curl, Manera, Neilpryde og mange flere.

 

Hvad koster en våddragt til kvinder?

Dette spørgsmål kan desværre ikke besvares så enkelt, men en god regel er: Jo flere krav, desto højere pris.

Hos SURFMORE kan du få en våddragter til damer fra helt ned til 899 DKK, men du kan også finde dyrere modeller fra anerkendte mærker som ION og Dakine med priser op til 2.999 DKK. En billig våddragt til dame kan være en god løsning, hvis du er ny til vandsport, og gerne vil prøve kræfter med det. Her kan vi f.eks. anbefale en god Neil Pryde våddragt og leder du efter en, som er dyrere og kan det hele, kan du kigge mod en Rip Curl våddragt til dame.

 

Køb våddragt dame hos SURFMORE

Vi opdaterer hele tiden vores sortiment af våddragt til damer, således vi altid har det nyeste og bedste på lager. Vi er specialiseret indenfor vandsport og surfing, hvorfor vi kan vejlede dig mod den perfekte våddragt til damer, som du er på udkig efter – uanset om det er til kajak, wakeboard, vandski, kitesurfing eller Stand Up Paddle.

Har du problemer med at finde den bedste dame våddragt, eller synes det virker uoverskueligt? Vi vil med glæde vejlede dig, og få dig i den rigtige retning. Vi sidder altid klar på mail til at hjælpe dig: kontakt@surfmore.dk