Rygskjold

Her på siden kan du finde alle vores rygskjold til ski, snowboard og andre vinteraktiviteter. Uanset om det er til dame, herre eller børn, er rygskjoldet essentielt på skiferien. Rul ned på siden, og se alle vores skjolde.

Hvad er et rygskjold? 

Et rygskjold kan spare dig for rigtig mange stød, hårde fald og smerter i ryggen. Rygskjoldet er oplagt til ski og skiferie i det hele taget. Du tager egentlig bare skjoldet på som en slags beskyttelse på ryggen, og derved har det sin funktion. Skjoldet dækker og absorbere mod stød og slag der eventuelt skulle komme, hvis du skulle falde uheldigt på ski. Rygskjold til ski er derfor en 100% vinder og no brainer. 

Rygskjold findes i mange forskellige størrelser, modeller og priser. Det vigtigste er at du finder et skjold, som er ergonomisk godt og sidder godt på din ryg. Det er essentielt for din skiferie at dit rygskjold sidder godt til kroppen, da det er med til at øge din oplevelse i sneen og selvfølgelig på ski. 

Typisk fås et skjold i alle størrelser. De mindste rygskjold til ski starter i størrelse S og går helt op til XXL. Det er vigtigt at du finder et skjold som passer til dig og din krop. 

Forvent at et rygskjold koster fra omkring kr. 700 og helt op til små kr. 2000. 

 

Hvad består et rygskjold af? 

Rygskjolde til skiløb, ridning og mountainbiking er oftest konstrueret i flere forskellige materialer. De mest populære materialer til fremstilling af rygskjolde er nylon, polyester og en form for skal. Det er selve ‘skallen’ som skal tage det hårde stød ved fald.

Alt efter hvilken type rygskjold du vælger findes flere forskellige modeller og typer. Nogle rygskjolde er lavet ud fra air bag teknologien.

Materialer i rygskjolde

  • Air bag

Her får du en blød bude bestående af polyester, nylon og elastane. Dette er med til at give en form for pude med udgangspunkt i et ergonomisk design. Derved tager rygskjoldet stød og slag når du falder.

  • Hård skal

Et rygskjold med ‘hård skal’ skal forståes som hard shell rygskjolde. Denne type rygskjolde består af en hård og fast plastik skal, men som stadig er ergonomisk designet, så den passer til din overkrop. Måske lyder den hårde skal lidt for hård, men mellem selve skallen og din ryg er hard shell rygskjoldet selvfølgelig polstret, så du oplever den gode komfort på pisten.

  • Skum

Alle rygskjolde er fremstillet og polsteret med en eller anden form for skum. Skummen er med til at øge komforten når du bærer rygskjoldet og samtidigt dækker det når du falder. Et rygskjold designet med skum er altså mere eller mindre en essentiel del af dit rygskjold.

Skummet i et rygskjold er typisk fremstillet af plastik, det kan f.eks være elestan eller polyuretan. Materialerne tager stød enormt godt og samtidigt ændre det sig ikke ved brug. Derfor ser du også ofte disse materialer i rygskjolde og beskyttelsesudstyr til alt fra skisport, til skating og MTB.

 

Hvorfor skal jeg bruge rygskjold til ski og snowboard?

Et rygskjold har et vigtigt formål og det er at beskytte dig. Skjoldet er designet til at tage hårde fald, stød og sammenstød med andre på ski eller snowboard. Du kan være uheldig, du kan overse et træ eller nogle andre kan vælte ind i dig på din skiferie. 

Der er en masse faktorer som spiller ind, når du er på skiferie. Sikkerheden er vigtig og derfor skal du også sørge for at have det rigtige udstyr inden din skiferie starter. 

Rygskjoldet er nærmest efterhånden blevet et must-have på skiferien. Især børn og unge mennesker med tendens til fart og grænseoverskridende kørsel bør benytte et skjold. Skjoldet sidder på ryggen og spændes fast som et skjold til ryggen. Uanset om du står på ski, snowboard eller snowblades, så er rygskjoldet yderst fornuftigt for dig selv og dine medkører på skiferien. 

Skjoldet kan tage rigtig mange hårde slag og stød. Formålet ved rygskjoldet er at det er skjoldet som absorbere mod hårde stød og slag, hvis du skulle falde eller slå dig uheldigt. Et skjold er derfor en god idé og kan redde dig mod mange smerter og stød.

 

Rygskjold til damer 

Står du og overvejer købet af et skjold, så er det vigtigt at du får et skjold som også passer til dig og din kropsvægt. Et skjold kommer i alle størrelser, men det er særdeles vigtigt at det skjold du køber også passer til din kropsvægt. Skjoldet sidder på ryggen og derfor skal det selvfølgelig også passe til dig som benytter det. 

Der findes skjold til damer som er designet ergonomisk efter kvindekroppen. Disse er smallere over skulderen og tilpasse til damer. Køb derfor altid et rygskjold til damer, når du søger et skjold. Mandekroppen og dame kroppen er ikke ens og derfor er det vigtigt at du leder efter et rygskjold til kvinder.

Rygskjold til herre

Et rygskjold til herre er en god idé. Skjoldet dækker ryggen og tager stød, slag og hårde fald på pisten når du er på skiferie. Det er derfor yderst fornuftigt at få anskaffet sig et rygskjold til herre hvis du står og skal på skiferie. Se skjoldet som et must-have på samme vilkår som du benytter en skihjelm. Skjoldet er mindst lige så vigtigt og den tager altså rigtig mange stød og slag. 

Drenge og mænd på ski har ofte lidt tendens til at søge grænserne. Skiløb bliver kørt til det maksimale og derfor er det altså klogt at få indkøbt det rette udstyr fra starten. Det kan være en god skihjelm, men et par handsker, goggles og ikke mindst et skjold er altså værd at overveje.

 

Rygskjold til børn 

Sikkerhedsudstyr på skiferien er altid en god idé. Som forældre er det dit ansvar at dit barn er klædt godt på i sneen. Det betyder også at barnet skal have en skihjelm som opfylder alle krav for sikkerhed. Derudover er det selvfølgelig en nødvendighed med et par goggles til børn, handsker og en god skijakke. 

Når det så er sagt, så er et rygskjold til børn altså også en god idé. Skjoldet tages på ryggen og sidder faktisk fast til ryggen, nærmest som var det et skjold til en skildpadde. Skjoldet dækker og beskytter altså ryggen og skuldre mod fald og hårde stød. 

Gennem de senere år er et skjold blevet yderst populære og ikke uden grund. Rigtig mange børn er sluppet fra ulykker ved brugen af skjoldet. Vi anbefaler derfor altid at børn bruger rygskjold på skiferien.

 

Hvilke fordele er der ved at bruge et rygskjold? 

  • Beskyttelse

Måske er du skiløber af den gamle skole uden hjelm og rygskjold, men i dag har tiderne ændret sig og et rygskjold er lige så almindelige som en skihjelm.

Det smarte ved rygskjoldet er at de fleste er ergonomisk designet og derfor kommer du også til at glemme alt om, at du har et rygskjold på kroppen. Det sidder der bare og det kommer ikke til at genere dig mens du suser afsted på skiferien. Dog er der det i mente, at rygskjoldet beskytter og tager stødene hvis du skulle falde hård. Det gør rygskjolde til en sikker investering til skiferien

  • Tryghed

Med godt udstyr og beskyttelse kommer også trygheden. Føler du dig tryg på skiferien, så vover du også pelsen mere. Du vil opleve at ud kommer til at udfordre dig selv i højere grad og det er med til at øge oplevelse, men også trygheden på ski.

Derfor er det vigtigt med en god skihjelm, et par gode handsker og selvfølgelig et rygskjold som dækker ryg og overkrop. Sikkerheden er vigtig på skiferie!

  • Komfort

Komfort på skiferien er vigtigt. Derfor skal du sikre dig at dit rygskjold sidder tæt, tilpas og ergonomisk til kroppen. Der er ikke noget værre end en skihjelm som sidder af h….til. Sørg for at dit udstyr sidder godt til kroppen og det samtidigt beskytter dig.

Beskyttelsesudstyr er vigtigt. Vi kommer faktisk ikke uden om, at man skal have udstyr på som beskytter. Du kan være uheldig eller andre kan køre med hovedet under armen. Et rygskjold har derfor ét formål og det er altså at beskytte og værne om din krop.

 

Rygskjold til ridning og MTB

Flere og flere benytter i dag rygskjolde som sikkerhed i ridesporten og det er der flere gode grunde til. Rygskjoldet beskytter og dækker din krop for stød og alle ved at ridesporten kan være farlig og man kan være uheldig.

Vi ser flere og flere køber rygskjolde fra Komperdell til ridesport, men også blandt personer som dyrker mountainbiking benytter rygskjolde.