Isbade

Isbad er en populær aktivitet, der kombinerer frygten for det kolde vand med mental, fysisk velvære. Brugen af isbad kar er kendt for at have sundhedsmæssige fordele, mindske stress og give mere klarhed. Her på siden finder du alle vores isbad til hjemme, haven og efter træning som restitution.

Viser alle 3 resultater

 • Tilbud brain-freeze-isbad-pro

  Brain Freeze Isbad Pro

  4.799,00 kr. Afsendes d. 14. juni 2024
  Kun 14 stk tilbage
 • brain-freeze-isbad-johanne

  Brain Freeze Isbad

  1.199,00 kr.
 • Tilbud thermowood-koldtvandskar-oe120

  Thermowood Koldtvandskar Ø120

  8.999,00 kr.
  Kun 3 stk tilbage

Hvad er et isbad?

Der er flere elementer i at bruge et isbad. Især er det gået op for mange danskere, hvad et isbad kar kan gøre for dig – og listen er lang. Det kan ikke kun give dig bedre søvn, men også minimering af stress i hverdagen, bedre vejrtrækning og stærk restitution efter træning.

En af de væsentlige ting ved at benytte et isbad, er øget blodcirkulation. Øget blodcirkulation er koblet til mange faktorer, blandt andet at holde hjertet sundt, da dette er med til at påvirke din generelle sundhed for kroppen. Det handler om at holde sig sund og rask, og dette gøres blandt andet ved at være aktiv og bruge din krop hyppigt.

Mange tror fejlagtigt at sundhed ene og alene handler om træning i det lokale fitness center, men det handler i lige så høj grad om at komme ned i gear og stresse af. Det kan være at gå en lang tur, svømme i fjorden eller tage en tur i et isbad kar. Mulighederne er mange for øget blodcirkulation og et godt helbred.

 

Hvad gør et isbad kar for min krop?

Når du udsættes for koldt vand, trækker dine blodkar sig sammen og bliver mindre. Når du kommer op af vandet åbner blodkarrene sig hurtigt igen grundet temperaturændringen. Denne proces hjælper med at skylle metabolisk affald væk.

Fra et mentalt synspunkt udfordrer du din krop ved at blive udsat for forskellige belastninger og stimuli, hvilket gør dig mere modstandsdygtig og forbereder dig til forskellige udfordringer i fremtiden.

 

Hvor kommer isbad fra?

Et isbad er ikke nogen ny opfindelse. Faktisk er det noget, der har været gjort i den nordlige del af Skandinavien gennem mange år. Især i Finland har isbad kar været en fast del af hverdagen hos mange og gerne i kombinationen med den klassiske sauna. Det er sundt på mange faktorer, og er med til få kroppen helt ned i gear.

Et isbad kar er ikke endnu et “hyped” produkt, for det kommer med en masse unikke, sundhedsmæssige fordele for din krop og helbred. Du får boostet humøret, dit mentale velvære bliver skarpere og din krop styrkes ene og alene af at benytte et isbad kar.

Isbade har været brugt af sportsfolk gennem mange år, men i dag er de lige så populære til den almene bruger.

 

Hvor længe bør jeg sidde i isbad?

For optimal brug og udnyttelse anbefaler vi, at du sidder mellem 8-15 minutter i dit isbad. Dog er det vigtigt at påpege, at du ikke bør sidde længere, end din krop kan tåle. Vær derfor opmærksom og mærk gerne efter, om det føles korrekt.

Ønsker du at holde varmen i længere tid, når du går i dit isbad, kan du eventuelt supplere med neopren tilbehør som vinterbade handsker, badesko til vinterbadning samt en god neopren hue, der holder hovedet varmt.

 

Isbad til træning og restitution

Isbade har egentlig været brugt efter træning og til restitution gennem mange år, men det er først nu blevet allemandseje. Har du fulgt med i sportsgrene som håndbold og fodbold, har du måske set, at spillerne efter træning har siddet i en balje, tønde eller skraldespand, der er fyldt op med isterninger og vand. Det er helt samme princip, som når du sidder i isbad og eliteudøvere dyrker det, da det har mange sundhedsmæssige fordele.

Flere eksperter anslår, at omkring 10 minutter i et isbad kar giver dig de fornødne resultater. Dertil skal nævnes, at du bør bruge et isbad til restitution efter træning med et tidsrum på 25 minutter, da det giver de mest effektive resultater.

 

Kan jeg have et isbad hjemme i haven eller på terrassen?

Du kan sagtens have et isbad i haven eller på terrassen. Faktisk bruger langt de fleste deres isbad stående i haven eller på en overdækket terrasse. Der er flere fordele ved at have isbad karret stående i haven eller på terrassen. Det står tæt ved huset, og du kan derved nemt bruge det sammen med øvrige familiemedlemmer eller venner.

Nogle foretrækker de transportable isbade, mens andre hælder til klassiske koldtvandskar. Ved et transportabelt og oppusteligt isbad får du et mindre bad der er mobilt, hvorimod et koldtvandskar er tungt og ikke til at flytte rundt på.

 

Hvordan rengør jeg mit isbad kar?

Et isbad leveres ofte med cover, og derfor er det forholdsvis nemt at holde rent for dig. Når du er færdig med at bruge dit isbad, lægger du blot dit cover på og så er det faktisk klar til næste gang. Det overdækkende cover holder blade og andet skidt væk fra isbadet, hvorfor du derfor nemt kan have dit isbad stående på terrassen eller i haven uden problemer.

Vil du gøre dit isbad rent, bør du skylle det med vand og eventuelt en smule sæbe.

 

Oplev koldtvandsterapi med et isbad fra SURFMORE.dk

Det er ingen hemmelighed.. Hos os elsker vi vandsport, og vi er vilde med alle produkter, som har med vand at gøre. Vi knokler for at få dine varer ud af lageret hurtigst muligt, når du først har bestilt. Har du spørgsmål eller nysgerrige tanker, før du køber dit produkt, hjælper vi dig også meget gerne med rådgivning. Når du handler hos SURFMORE får du:

 • Fri fragt ved køb over 599,-
 • 100 dages returret
 • 1-3 dages levering
 • Dansk webshop og kundeservice