Skistave

Skistave er blandt det essentielle udstyr, når du står på ski, og giver ekstra balance, god stabilitet og fås i et omfattende udvalg. Her på siden finder du vores skistave i carbon, aluminium og kompositmaterialer fra kendte mærker som K2, Black Crows og mange andre.

Viser alle 5 resultater

Uanset om du er mangeårig skiløber eller aldrig har prøvet det, har du højst sandsynligt lagt mærke til, at de der står på ski, oftest har et par stave i hænderne. Dette kaldes en skistav.

 

Hvad er en skistav?

Skistave anses for at være blandt det mest nødvendige og afgørende udstyr til skiløb. Dette skyldes, at skistave giver støtte og er en form for forlængelse af dine arme, når du kører ned ad pisterne og laver skarpe sving.

Skistave består af et skaft, et greb og en spids, som du egentlig kan “bore” ned i sneen. Designet og materialet valget af skistave varierer efter dine præferencer som skiløber, men også alt efter hvilken form for skiløb du kører.

 

Hvorfor er skistave nødvendige på ski?

Måske tænker du, at det ser godt ud med skistave, og det gør det også, men de anvendes også af en grund. Skistave er med til at forbedre din præstation på pisterne, men giver også en højere sikkerhed, når du suser ned ad bakkerne med fuld fart.

 

Stabilitet og balance

Skistave er, som tidligere nævnt, en forlængelse af dine arme, hvormed de giver dig ekstra støtte, men også sikrer en bedre balance og stabilitet. Er du en person, der bevæger dig ud på off-pist og kører svært terræn, kan skistavene være gode at have med, når du skal lave teknisk svære og krævende sving.

 

Skub og fremdrift

Spidsen på en skistav er skarp, og derfor kan du “jorde” den ned i sneen, og derefter skubbe dig selv fremad. De bliver derfor særligt behjælpelige på flade strækninger, som du ofte vil komme ud for, hvis du er på skiferie. Skal du op ad stejle bakker, kan du også benytte dem til at skubbe dig fremad. 

 

Derudover, vil dine venner på snowboard blive glade, hvis du rækker dem en skistav og slynger dem fremad, når I ender på de flade strækninger (vi er snowboardere hos SURFMORE, og taler af erfaring).

 

Bevar energi og kræfter i benene

Med et par gode skistave kan du også aflaste dine ben ved at distribuere belastningen jævnt mellem overkrop og underekstremiteterne. Det gør, at du på længere skiture, kan bevare mere energi og derfor stå i længere tid.

 

Hvilken længde skal mine skistave have?

Når du skal vælge skistave, skal du være opmærksom på faktorer som højde, dit niveau inden for skiløb, men også hvordan din kørestil er. 

En god tommelfingerregel er, at holde en skistav oprejst ved siden af dig, mens du står i dine skistøvler. Når du står oprejst, kan du danne dig et indtryk af, hvilken længde skistave du skal have. Skistavene skal cirka nå mellem din albue og håndflade.

 

Hvilket materiale skal jeg vælge skistave i?

Du vil opleve, at skistave findes i flere forskellige materialer og afhængig af dine præferencer, men også budget, er der flere muligheder.

 

Aluminium

Materialet, aluminium, er blandt det mest anvendte, når det kommer til materialevalg og fremstilling af skistave. Det skyldes, at materialet både er holdbart og overkommeligt rent prismæssigt. Skistave i aluminium er det oplagte valg til begyndere og dem, der søger en budgetvenlig løsning.

 

Carbon

Carbon er et let og stift materiale, hvorfor du med skistave i carbon får ydeevne i verdensklasse. Skistave i carbon vælges ofte af erfarne skiløbere, der søger maksimal kontrol og ydeevne. Derudover er carbon skistave også dyrere end varianter i aluminium, da det er et dyrere materiale.

 

Kompositmaterialer

Der findes også skistave, hvor materialetvalget er en kombination af aluminium og carbon. Dette giver en god balance mellem vægten og holdbarheden.

 

Find skistave på tilbud hos SURFMORE.dk

Et par gode skistave er essentielle for dig, der skal på skiferie og elsker skiløb. Vi ønsker kun, at du får den bedste oplevelse på ski, hvorfor du naturligvis skal vælge et par skistave, der passer til dine behov og præferencer.

Se vores omfattende udvalg af skistave i aluminium og carbon fra anerkendte mærker som Black Crows, K2 og mange andre.