Våddragter til vinter

En vinter våddragt er et must for dig, der dyrker vandsport i de kolde vintermåneder, uanset om det er surfing, kajak, svømning eller noget fjerde. Våddragter til vinter er lavere i tykkere neopren, så du kan holde varmen. Rul ned, og se alle vores vinter våddragter til herre og dame.

Hvad er en vinter våddragt?

En vinter våddragt er væsentlig tykkere, da den skal hjælpe med at holde dig varm i vandet. Der findes våddragter til sommer, forår og efterår, men bestemt også til den kolde vinter.

Det er ingen hemmelighed, at du selvfølgelig har brug for en tykkere våddragt til surfing, kajak og svømning gennem vinteren end de varmere, sommermåneder.

En vinter våddragt er gerne minimum 5 mm i tykkelsen. Den egner sig godt til at blive brugt i vandtemperaturer mellem 8° – 13°. Det er et meget godt udgangspunkt for optimal brug af din våddragt gennem vinterhalvåret. Du kan også sagtens bruge en våddragt, som er 4 eller 6 mm, men 5 mm er et fornuftigt udgangspunkt – og det er den tykkelse rigtig mange vælger. Det skyldes blandt andet at en våddragt i 5 mm kan bruges som en helårsdragt, hvilket vil sige, at du kan bruge den til efterår, forår, sommer og vinter.

 

Hvorfor bør jeg bruge en våddragt til vinter?

Vil du være aktiv med surfing og anden vandsport gennem vinterhalvåret, bør du anskaffe dig en vinter våddragt. Med en våddragt til vinter kan du nemmere holde varmen, når du er i vandet.

Vinter våddragter er som nævnt tykkere, men samtidig også designet til at skabe en væsentlig mere isolerende effekt. Med andre ord; den sikrer altså, at du ikke bliver kold og for dig betyder det længere sessions på vandet og større lyst til at komme af sted når vinteren tager til.

Sørg for at din vinter våddragt sidder tæt til kroppen, det er nemlig her hele ideen bag neopren opstår. Din våddragt skal sidde tæt, da dette er med til at skabe den mest optimale effekt gennem kropsvarme og neopren. Det er blandt andet også derfor, at du skal foretrække at investere i en kvalitets våddragt fremfor et billigt alternativ i f.eks super- eller byggemarkedet. Der er nemlig en grund til, at gode våddragter koster lidt ekstra!

 

Er der forskel på vinter våddragt til herre og dame?

Der vil altid være forskel på våddragter til herre og våddragter til dame. Valget af materialerne, mærkerne og farverne vil altså være ens, men samtidig også skifte mellem sæsonerne, men den væsentlige forskel på vinter våddragter til kønnene er konstruktion og pasform.

En våddragt til dame er mere figursyet omkring barm og hofter, og det giver jo i bund og grund god mening. Du, som læser vores guide vil selvfølgelig også være interesseret i en våddragt, som passer til netop dig og din krop!

 

Vinter våddragt til herre

En vinter våddragt til herre er typisk 5 mm i tykkelsen. Dertil anbefaler vi, at du køber den fra et af de større anerkendte brands. Det kan f.eks være Rip Curl, Neil Pryde, Dakine eller PROLIMIT. Mange af mærkerne har udviklet våddragter gennem rigtig mange år og det giver i sidste ende et bedre produkt med høj kvalitet og gennemtestede detaljer.

Forvent at en god vinter våddragt koster fra 2.500 kr. og op, men så får du også en vinter våddragt til herre, som er designet til at blive brugt i det kolde vand, og vi garanterer at du kan holde varmen. Der er nemlig en enorm forskel på kvaliteten i neopren i vinter våddragterne. Og husk på, at pris og kvalitet altid hænger sammen!

 

Vinter våddragt til dame

En vinter våddragt til dame er fra 5 mm i tykkelsen. Der findes også modeller med 4 mm, men vi anbefaler uden tvivl, at du forsøger at finde en god 5 mm eller tykkere vinter våddragt til dame – dermed er du på den sikre side.

Det er vigtigt, at våddragten kommer fra et af de større internationale surfing og neopren mærker, og det er der en god grund til. Her får du nemlig den bedste type neopren. Disse mærker har derudover gennem årene opbygget loyalitet og kendskab til vinter våddragter, hvorfor du kan være sikker på, at du får noget der fungerer.

Vinter våddragter og våddragter generelt bliver konstant udviklet og dermed er du sikker på, at du også får en vinter våddragt til damer, som er designet til at blive brugt i koldt vand. Det er nemlig ikke uvæsentligt, hvis du fristes af at komme på vandet gennem vinterhalvåret. Der er intet værre end en våddragt, som ikke holder på varmen. Vi taler som surfere selv af erfaring..

 

Hvilken vinter våddragt skal jeg vælge?

I dag findes der et hav af forskellige mærker, og alle laver efterhånden gode, velproducerede vinter våddragter. Der er selvfølgelig en balance i at finde den rette våddragt til vinter – og til den rigtige pris.

Vi anbefaler, at du laver dit forarbejde inden du går ud og køber en vinter våddragt til mange penge. Her kan du blandt andet undersøge mærke, tykkelse i neopren, pasform, med eller uden hætte samt størrelse. Prøv gerne forskellige vinter våddragter på, inden du tager den endelige beslutning.

 

Køb de bedste vinter våddragter på SURFMORE.dk

Vi surfer hele året rundt, og derfor har vi også rig mulighed for at prøve vinter våddragter gennem hele året. Vi kender mærkerne og nye tiltag inden for både våddragter til sommer og vinter. Sagt på det unge sprog, vi er med på beatet, og ved altid, hvad der rører sig på markedet. Det er din sikkerhed for, at vi har de bedste vinter våddragter på lager.

Har du spørgsmål til en bestemt våddragt til vinter eller andre produkter på vores hjemmeside, sidder vi klar til at hjælpe og rådgive dig, så du får lagt det rette i kurven.