Vinterbadning udstyr

Her på siden finder du alt vores udstyr til vinterbadning. I Danmark har vi mange kolde måneder, hvilket gør vinterbadning interessant og populært. Når du dyrker vinterbadning, er det dog vigtigt, at du kan holde varmen før og efter – og dette kan du gøre ved brug af vinterbadning udstyr.

Viser 1–27 af 95 resultater

 • Badevandstermometer-med-flydende-orange-bold

  Badevandstermometer med flydende orange bold

  59,00 kr.
 • Tilbud dryrobe-advance-kids-short-sleeve-camo-grey

  Dryrobe® Advance Kids Short Sleeve – Camo/Grey

  799,00 kr.
 • Tilbud dryrobe-advance-kids-short-sleeve-navy-grey

  Dryrobe® Advance Kids Short Sleeve – Navy/Grey

  799,00 kr.
 • Tilbud dryrobe-advance-long-sleeve-black-pink

  dryrobe® Advance Long Sleeve V3 – Black/Pink

  1.099,00 kr.
 • Tilbud dryrobe-advance-long-sleeve-navy-grey

  dryrobe® Advance Long Sleve V3 – Navy/Blue Grey

  1.099,00 kr.
 • ofuro-koldtvandskar-

  OFURO Koldtvandskar Deluxe – 2 personer

  17.999,00 kr.
 • Tilbud surfmore-neopren-sko-3mm

  SURFMORE Neopren Sko (3 mm)

  299,00 kr.
 • Tilbud surfmore-split-toe-neopren-sko-2-5-mm

  SURFMORE Split-Toe Neopren Sko (2 mm)

  199,00 kr.
 • manera-x10d-neopren-sko-round-toe-3-mm

  Manera X10D Neopren Sko Round Toe (3mm)

  599,00 kr.
 • Tilbud surfmore-change-robe-short-sleeve-camo-02

  SURFMORE Change Robe Short Sleeve – Camo

  999,00 kr.
 • Tilbud surfmore-change-robe-detaljer

  SURFMORE Change Robe Short Sleeve – Navy

  999,00 kr.
 • Tilbud dryrobe-advance-long-sleeve-v3-dark-green-black-dame

  dryrobe® Advance Long Sleeve V3 – Dark Green/Black

  999,00 kr.
 • Tilbud dryrobe-advance-long-sleeve-sort-graa-v3-herre

  dryrobe® Advance Long Sleeve V3 – Sort/Grå

  1.149,00 kr.
 • rip-curl-flashbomb-hidden-split-toe-neopren-sko-05

  Rip Curl Flashbomb Narrow Fit Hidden Split-Toe Neopren Sko (3mm)

  829,00 kr.
 • Tilbud surfmore-bade-poncho-bomuld

  SURFMORE Badeponcho Bomuld

  399,00 kr.
 • Tilbud surfmore-neopren-sokker-3mm

  SURFMORE Neopren Sokker (3mm)

  199,00 kr.
 • Tilbud dryrobe-advance-longsleeve-black-grey-herre

  dryrobe® Advance Long Sleeve V3 – Sort/Grå

  1.049,00 kr.
 • Tilbud surfmore-badeponcho-boern

  SURFMORE Badeponcho Børn

  249,00 kr.
 • Tilbud surfmore-neopren-handsker-1-5-mm

  SURFMORE Neopren Handsker (1.5 mm)

  299,00 kr.
 • manera-magma-2.5-mm-open-palm-neopren-handske

  Manera Magma Open Palm Neopren Handsker (2.5 mm)

  379,00 kr.
 • Tilbud surfmore-neopren-luffer-3mm

  SURFMORE Neopren Luffer (3mm)

  199,00 kr.
 • 1852-marine-quick-dry-mikrofiber-håndklæde

  1852 Quick Dry Håndklæde

  99,00 kr.
  Kun 6 stk tilbage
 • Tilbud surfmore-skiftemaatte-vaaddragt

  SURFMORE Skiftemåtte

  249,00 kr.
 • dryrobe-change-mat-black-red

  dryrobe® Change Mat – Sort/Rød

  299,00 kr.
  Kun 4 stk tilbage
 • manera-xd10-2mm-neopren-handsker

  Manera X10D Neopren Handsker (2mm)

  399,00 kr.
 • dryrobe-advance-long-sleeve-camo-graa-dame

  dryrobe Advance Long Sleeve V3 – Camo/Grå

  1.259,00 kr.
 • Tilbud

  dryrobe Advance Long Sleeve V3 – Camo/Sort

  1.099,00 kr.

Hvad er vinterbadning?

Der er efterhånden ikke mange, som ikke har hørt om vinterbadning eller har venner og bekendte, som aktivt dyrker det. Det gode er, at vinterbadning faktisk er for alle – og samtidig også kan dyrkes af alle. Der er altså ingen krav eller regler, når det gælder vinterbadning. Dog er der nogle få, og dem har vi forsøgt at samle i denne lille guide til vinterbadning. 

Alle taler om “det kolde gys” når snakken går på vinterbadning og det er ikke uden grund. Vinterbadning gøres i vinterhalvåret og sæsonen starter engang i slutningen af september og kan fortsætte til engang helt ind i april. Dog har vejret meget at sige, og spiller derfor en stor rolle når det kommer til vinterbadning. 

Nå, men det kolde gys er det sus som opstår i kroppen, når du bader om vinteren. Det kolde vand er med til at øge adrenalinen i kroppen og derved fremkaldes de hvide blodlegemer. Når kroppen kommer i det kolde vand, giver du din krop et kæmpe chok. Det kolde vand er med til at skabe en slags chokeffekt, som giver et sus. Gaven eller det vi kan kalde velværen kommer først efter, når du kommer op og får varmen i saunaen eller tager din behagelige badeponcho på.

Vinterbadning er nærmest omkostningsfrit. Der er ikke store krav til beklædning, men dog findes der alligevel en smule forskelligt vinterbade udstyr. Det er blandt andet badeponchoer, neopren sko og en hue. Dette er blot nogle få ting indenfor vinterbadning udstyr.

 

Hvorfor er vinterbadning populært? 

Vinterbadning har de senere år været på alles læber og det er måske ikke så mærkeligt endda. For mange er vinterbadning afstressende og giver rent faktisk ro i krop og sjæl.

Det kolde isende vand giver kroppen kuldechok og udløser adrenalin og endorfiner. Mange beskriver det nærmest som en slags lykkefølelse og rus, når man kommer op af det kolde vand. Samtidigt skal måske nævnes at vinterbadning faktisk ikke koster noget. Jo, det koster selvfølgelig lidt, hvis du vil være en del af en af de mange vinterbadeklubber, men udover det behøver det ikke at koste noget.

 

Hvor kan jeg dyrke vinterbadning? 

Vinterbadning kan gøres og dyrkes alle steder med vand. Vi kan godt forstå at du måske nysgerrigt tænker, gad vide hvor man kan dyrke vinterbadning, men faktisk kan vinterbadning dyrkes alle steder med vand.

Vinterbadning er populært og mange vinterbader i den lokale fjord eller havn. Her er der oftest faciliteter til omklædning, et dyp i vandet og måske endda en tur i saunaen efterfølgende. Vinterbadning er altså for alle og der er ikke en mase krav til udstyr, steder og grej. Vinterbadning er let tilgængeligt og det er noget af det som blandt andet gør det unikt!

Søg på nettet eller tag ned i din lokale havn. Du kan være sikker på at der er andre som dyrker vinterbadning og at der findes et lille miljø, hvor folk er fælles omkring det.

 

Udstyr til vinterbadning

Vinterbadning kan både koste ingenting, men det kan også koste en smule og det gør jo heller ikke noget. Nogle fortrækker at tage cyklen til den lokale fjord og tage et koldt vinterbad, mens andre kan lide at bade, men stadig have deres vinterbadning udstyr på plads, såsom håndklæde ponchoer, badekåber og neopren sko til oplevelsen.

Selvom mange siger at vinterbadning koster ingenting, er det ikke helt korrekt. der findes også et hav af forskelligt udstyr til vinterbadning, og alting i forskellige prisklasser. Dog er vores klare anbefaling, at det alligevel er rart med en smule vinterbadning udstyr.

Udstyr til vinterbadning er med til at forlænge din sæson, og samtidig får du mindre besvær med mange ting.

For mange er det fornuftigt med et par gode badesko. Badeskoene giver dig skridsikkerhed, når du går ned til badebroen. Samtidigt beskytter du også dine fødder med sten og knivmuslinger og det er altså noget du som vinterbader gerne vil undgå. En lille smule neopren tilbehør til vinterbadning kan altså derfor nemt gøre underværker for en god oplevelse i vandet!

Badeponchoerne er populære som aldrig før blandt vinterbadere. De er lavet i bomuld og tages nemt over kroppen. Samtidigt dækker de for vind, vejr og det kolde vand. En badeponcho er klart at foretrække og findes i mange forskellige modeller, farver og designs.

 

Hvilket udstyr skal jeg bruge til vinterbadning? 

Vinterbadning kræver ikke en masse udstyr som udgangspunkt. Dog finder mange alligevel hurtigt en smule udstyr frem, når det gælder vinterbadning. Der findes nemlig mange små beklædningsgenstande til vinterbadning.

Udstyr til vinterbadning er i bund og grund mange ting. Det kan være en lækker badeponcho til at få varmen. Derudover findes der en lang række forskelligt tilbehør til vinterbadning, som alle kan bidrage en smule til dit eventyr i kulden.

Vinterbadning udstyr er alt fra neopren sokker, neopren hue, en lækker badeponcho og måske en lækker termokande til kaffen. Der findes altså et væld af forskellige produkter, som alle kan gøre din oplevelse endnu bedre.

 

Neopren handsker til vinterbadning

Selvom vinterbadning er godt uden alt for meget tøj, så er der flere produkter som gør vinterbadning nemmere og en smule mere praktisk. Rigtig mange benytter neopren handsker eller vinterbade handsker, når de bader. 

En idé er at benytte neopren handsker som er forholdsvis tynde, men som stadig sidder tæt på hænderne. En tætsiddende neopren handsker giver den fulde effekt og egner sig derfor rigtig godt som en handske til vinterbadning. 

Neopren handsker kan findes i alt fra 1 mm og helt op til 5 mm i tykkelsen. 

Udstyr til vinterbadning findes i alle former og farver. I sidste ende er det op til dig, at vælge hvilket udstyr til vinterbadning du ønsker. Du kan hurtigt købe dig fattig, men omvendt kan du også gøre nogle rigtig gode køb inden for vinterbadning udstyr.

 

Neopren sko til vinterbadning

Er der et produkt du absolut bør have, når du vinterbader, er det et par gode neopren sko. Det kan være rart at have et par neopren sko på, når du går i og ud af vandet. Ofte er mange danske strande fyldt med skarpe muslinger og sten. Her er det altså en stor fordel med et par neopren sko som er hurtige og varme at tage på. 

Badesko til vinterbadning er en af de mest populære produkter indenfor vinterbadning udstyr. Alle som dyrker vinterbadning har før eller siden behov for et par badesko. Det er nemlig en essentiel del af tilbehøret til vinterbadning. Samtidig slipper du nogle få hundrede kroner og så har ud et par lækre neopren sko.

Neopren sko findes i alt fra 1 mm i tykkelsen og helt op til 5 mm i tykkelsen – og blandt must-haves inden for vinterbadning udstyr, hvis du spørger os. Det vigtige når du køber neopren sko er, at du finder et par som er nemme at tage på og samtidigt beskytter dine fødder mod sten og muslinger. Neopren skoene har til formål at beskytte dine fødder, men samtidigt skal de også give varme til dig.

 

Badeponcho til vinterbadning

Selvom det er gysende koldt at dyrke vinterbadning, behøver det bestemt ikke at være koldt at få varmen. Mange vinterbadere bruger enten morgenkåber eller smarte badeponchoer som er nemme at trække over hovedet. En badeponcho er fremstillet i bomuld eller mikrofiber og så suger det altså hurtigt vandet fra huden. Samtidigt dækker badeponchoen også for vind og gør det nemt og bekvemt at klæde om i fred og ro.

En badeponcho fås i alverdens farver, størrelser og materialer. Langt de fleste ponchoer er dog lavet i bomuld, da det både er blødt, varmt og har en hurtig tørrende effekt. En badeponcho er næsten altid one-size, og derfor egnet til både mænd og kvinder.

Er du en del af den rutineret vinterbade gruppe, så kender du alt til badeponchoer. De smarte og lækre badeponchoer er efterhånden en fast del af inventaret, når snakken falder på udstyr til vinterbadning. Du kan derfor trygt investere i en lækker poncho eller vælge en vinterbade jakke som alternativ.

 

Fakta om vinterbadning 

Tro det eller ej. Vinterbadning udløser endorfiner og øger følelsen af lykke. Faktisk siger flere at de kan blive helt høje af at komme i det kolde vand. Det kolde vand er som nævnt med til at give kroppen chok og det kan efterfølgende have enorm god effekt på kroppen og dens velvære. 

Er du træt af at være sløj og syg? Så skal du prøve vinterbadning! 

Det er ingen hemmelighed. Vinterbadning styrker kroppens immunforsvar og dermed har kroppen nemmere ved at klare sig gennem f.eks en forkølelse eller influenza. Når du kommer i det kolde vand aktiveres dit immunforsvar og kroppen arbejder på højtryk for at holde sig i gang. Det er sundt for dig og din krop. Derfor kan du med god samvittighed vinterbade gennem hele vinteren. Det styrker nemlig dit immunforsvar. 

Dyrker du jævnligt vinterbadning, og kommer din krop løbende i det kolde vand? Så styrker du også din kropsvarme og det betyder faktisk, at din krop får nemmere ved at holde varmen. Er du en frossenpind selvom solen skinner, skal du igang med at vinterbade!

 

Er vinterbadning sundt?

Vinterbadning er sundt, og skal selvfølgelig gøres med måde. For rigtig mange er det en form for nærmest velvære at komme i det kolde vand og give kroppen et gys. Det udløser endorfiner, skaber adrenalin og giver kroppen en følelse af ro og glæde. Man kan blive helt høj af endorfiner som udløses, og dette kan godt give en vanedannende effekt! 

Vinterbadning er meditativt og rigtig mange benytter vinterbadning aktivt til at afstresse fra hverdagen og livets mange tanker – lidt ligesom meditation hvor man får et øjebliks stilhed fra den travle hverdag.

Rigtig mange føler en velvære, ro og glæde efter vinterbadning. For mange bliver det hurtigt vanedannende at komme i det kolde vand et par gange i ugen. Har man samtidig mulighed for at gøre det i fællesskab med andre og tilmed kombineret med sauna og en kop kaffe, så har man opskriften på rigtig mange gode oplevelser i godt fællesskab. 

Der findes et hav af vinterbadeklubber i hele landet, og der findes helt sikkert også en vinterbadeklub tæt ved dig. 

 

Hvornår starter sæsonen for vinterbadning? 

Den officielle sæson for vinterbadning starter d. 1 Oktober. Det er den dato man hejser flaget og indleder sæsonen for vinterbadning. Dog er det ingen hemmelighed, at vinterbadning kræver bestemt vejr. Står solen højt og er det 15 grader, så kan man diskutere hvorvidt det er vinterbadning eller bare en dukkert. Ønsker du at tyvstarte, kan du anskaffe dig et isbad hjemme.

Du kan som udgangspunkt sige at månederne mellem oktober og marts er officielle for vinterbadesæsonen. Det er denne tid på året hvor der der gang i de lokale vinterbadeklubber og hvor du kan være sikker på, at saunaen er startet op.

I dag har rigtig mange vinterbadeklubber folk på venteliste. Vinterbadning er mega populært og det kan derfor være svært at finde en badeklub, hvor de kan tage flere medlemmer ind. Du kan derfor være nødsaget til at tænke kreativt, hvis du absolut skal ud og have det kolde gys i fjorden.