Vinterbadning

Her på siden finder du alle vores produkter til vinterbadning. I Danmark har vi mange kolde måneder, hvilket gør vinterbadning interessant og populært. Når du dyrker vinterbadning, er det dog vigtigt, at du kan holde varmen før og efter – og dette kan du gøre ved brug af neopren sko, handsker, hue, men også en badeponcho.

Viser 1–27 af 49 resultater

 • Tilbud surfmore-badeponcho-mikrofiber

  SURFMORE Badeponcho Mikrofiber

  Fra 499,00 kr. Fra 399,00 kr.
 • Tilbud surfmore-bade-poncho-bomuld

  SURFMORE Badeponcho Bomuld

  399,00 kr.
 • manera-bambus-badeponcho

  Manera Bambus Badeponcho

  599,00 kr.
  Kun 1 stk tilbage
 • manera-stay-salty-poncho-2

  Manera Stay Salty Badeponcho

  599,00 kr.
 • Tilbud surfmore-dryrobe

  SURFMORE Dryrobe

  939,00 kr.
 • Tilbud surfmore-skiftemåtte

  SURFMORE Skiftemåtte

  179,00 kr.
 • Tilbud surfmore-neopren-sokker-3mm

  SURFMORE Neopren Sokker (3mm)

  249,00 kr. 199,00 kr.
 • Tilbud surfmore-neopren-sko-3mm

  SURFMORE Neopren Sko (3 mm)

  349,00 kr. 279,00 kr.
 • Tilbud surfmore-neopren-handsker

  SURFMORE Neopren Handsker (1.5 mm)

  349,00 kr. 249,00 kr.
 • Tilbud surfmore-neopren-hue-25-mm

  SURFMORE Neopren Hue (2.5mm)

  249,00 kr. 169,00 kr.
 • Tilbud surfmore-neopren-handsker-3mm

  SURFMORE Neopren Handsker (3mm)

  299,00 kr. 129,00 kr.
 • Tilbud surfmore-split-toe-neopren-sko-2-5-mm

  SURFMORE Split-toe Neopren Sko (2.5 mm)

  299,00 kr. 199,00 kr.
 • Tilbud surfmore-neopren-hue-m-rem-3mm

  SURFMORE Neopren Hue m. Rem (3mm)

  249,00 kr. 149,00 kr.
 • Tilbud surfmore-neopren-sko-boern-2mm

  SURFMORE Neopren Sko Børn (2mm)

  249,00 kr. 199,00 kr.
 • Tilbud surfmore-badeponcho-boern

  SURFMORE Badeponcho Børn

  299,00 kr.
 • ripcurlchangerobejakke

  Rip Curl Dryrobe

  1.299,00 kr.
 • Tilbud rip-curl-change-mat

  Rip Curl Skiftemåtte

  329,00 kr.
  Kun 9 stk tilbage
 • dakine-cyclone-handsker

  Dakine Cyclone Neopren Handsker (2mm)

  479,00 kr.
 • Tilbud supfishermenbeanie

  SURFMORE Fishermen Beanie

  99,00 kr.
 • Tilbud suptermobeanie

  SURFMORE Termo Beanie

  99,00 kr.
 • IONponcho

  ION Steel Blue Badeponcho

  379,00 kr.
 • Tilbud rip curl poncho

  Rip Curl Badeponcho

  429,00 kr.
 • Tilbud rip-curl-poncho

  Rip Curl Badeponcho

  429,00 kr.
 • supdakineneoprenstøvle

  Dakine Neopren Sko Reef (1mm)

  429,00 kr.
 • Tilbud ponchoomklædning

  GILL Badeponcho

  499,00 kr.
 • gilldryrobe

  GILL Dryrobe

  1.799,00 kr.
 • gillvandtættaske

  GILL Vandtæt Taske

  389,00 kr.

Hvad er vinterbadning?

Der er efterhånden ikke mange, som ikke har hørt om vinterbadning eller har venner og bekendte, som aktivt dyrker det. Det gode er, at vinterbadning faktisk er for alle – og samtidig også kan dyrkes af alle. Der er altså ingen krav eller regler, når det gælder vinterbadning. Dog er der nogle få, og dem har vi forsøgt at samle i denne lille guide til vinterbadning. 

Alle taler om “det kolde gys” når snakken går på vinterbadning og det er ikke uden grund. Vinterbadning gøres i vinterhalvåret og sæsonen starter engang i slutningen af september og kan fortsætte til engang helt ind i april. Dog har vejret meget at sige, og spiller derfor en stor rolle når det kommer til vinterbadning. 

Nå, men det kolde gys er det sus som opstår i kroppen, når du bader om vinteren. Det kolde vand er med til at øge adrenalinen i kroppen og derved fremkaldes de hvide blodlegemer. Når kroppen kommer i det kolde vand, giver du din krop et kæmpe chok. Det kolde vand er med til at skabe en slags chokeffekt, som giver et sus. Gaven eller det vi kan kalde velværen kommer først efter, når du kommer op og får varmen i saunaen eller tager din behagelige badeponcho på.

Er vinterbadning sundt?

Vinterbadning er sundt, og skal selvfølgelig gøres med måde. For rigtig mange er det en form for nærmest velvære at komme i det kolde vand og give kroppen et gys. Det udløser endorfiner, skaber adrenalin og giver kroppen en følelse af ro og glæde. Man kan blive helt høj af endorfiner som udløses, og dette kan godt give en vanedannende effekt! 

Vinterbadning er meditativt og rigtig mange benytter vinterbadning aktivt til at afstresse fra hverdagen og livets mange tanker – lidt ligesom meditation hvor man får et øjebliks stilhed fra den travle hverdag.

Rigtig mange føler en velvære, ro og glæde efter vinterbadning. For mange bliver det hurtigt vanedannende at komme i det kolde vand et par gange i ugen. Har man samtidig mulighed for at gøre det i fællesskab med andre og tilmed kombineret med sauna og en kop kaffe, så har man opskriften på rigtig mange gode oplevelser i godt fællesskab. 

Der findes et hav af vinterbadeklubber i hele landet, og der findes helt sikkert også en vinterbadeklub tæt ved dig. 

 

Fakta om vinterbadning 

Tro det eller ej. Vinterbadning udløser endorfiner og øger følelsen af lykke. Faktisk siger flere at de kan blive helt høje af at komme i det kolde vand. Det kolde vand er som nævnt med til at give kroppen chok og det kan efterfølgende have enorm god effekt på kroppen og dens velvære. 

Er du træt af at være sløj og syg? Så skal du prøve vinterbadning! 

Det er ingen hemmelighed. Vinterbadning styrker kroppens immunforsvar og dermed har kroppen nemmere ved at klare sig gennem f.eks en forkølelse eller influenza. Når du kommer i det kolde vand aktiveres dit immunforsvar og kroppen arbejder på højtryk for at holde sig i gang. Det er sundt for dig og din krop. Derfor kan du med god samvittighed vinterbade gennem hele vinteren. Det styrker nemlig dit immunforsvar. 

Dyrker du jævnligt vinterbadning, og kommer din krop løbende i det kolde vand? Så styrker du også din kropsvarme og det betyder faktisk, at din krop får nemmere ved at holde varmen. Er du en frossenpind selvom solen skinner, skal du igang med at vinterbade!

 

Neopren handsker til vinterbadning

Selvom vinterbadning er godt uden alt for meget tøj, så er der flere produkter som gør vinterbadning nemmere og en smule mere praktisk. Rigtig mange benytter neopren handsker når de bader. 

En idé er at benytte neopren handsker som er forholdsvis tynde, men som stadig sidder tæt på hænderne. En tætsiddende neopren handsker giver den fulde effekt og egner sig derfor rigtig godt som en handske til vinterbadning. 

Neopren handsker kan findes i alt fra 1 mm og helt op til 4 mm i tykkelsen. 

 

Neopren sko til vinterbadning

Er der et produkt du absolut bør have, når du vinterbader, så er det et par gode neopren sko. Det kan være rart at have et par neopren sko på, når du går i og ud af vandet. Ofte er mange danske strande fyldt med skarpe muslinger og sten. Her er det altså en stor fordel med et par neopren sko som er hurtige og varme at tage på. 

Neopren sko findes i alt fra 1 mm i tykkelsen og helt op til 5 mm i tykkelsen. Det vigtige når du køber neopren sko er, at du finder et par som er nemme at tage på og samtidigt beskytter dine fødder mod sten og muslinger. Neopren skoene har til formål at beskytte dine fødder, men samtidigt skal de også give varme til dig.

 

Badeponcho til vinterbadning

Selvom det er gysende koldt at dyrke vinterbadning, så behøver det bestemt ikke at være koldt at få varmen. Mange vinterbadere bruger enten morgenkåber eller smarte badeponchoer som er nemme at trække over hovedet. En badeponcho er fremstillet i bomuld eller mikrofiber og så suger det altså hurtigt vandet fra huden. Samtidigt dækker badeponchoen også for vind og gør det nemt og bekvemt at klæde om i fred og ro.

En badeponcho fåes i alverdens farver, størrelser og materialer. Langt de fleste ponchoer er dog lavet i bomuld, da det både er blødt, varmt og har en hurtig tørrende effekt. En badeponcho er næsten altid one-size og derfor egnet til både mænd og kvinder.