Redningsvest

Mangler du en god redningsvest til paddleboard, sejlturen eller kajakken? Redningsvest er lovkrav på vandet hvilket betyder, at du skal have en med ombord eller have den på. Hos SURFMORE har vi fokus på sikkerheden, hvorfor vi også har et godt udvalg af gode og billige redningsveste. Rul ned på siden, og se alle vores redningsveste til børn og voksne.

Viser alle 21 resultater

 • secumar-bravo-redningsvest

  SECUMAR Bravo Redningsvest Voksen

  From 375,00 kr.
 • mp-freedom-redningsvest-100n

  MP Freedom Redningsvest 100N

  179,00 kr.
 • Tilbud surfmore-oppustelig-redningsvest

  SURFMORE Oppustelig Redningsvest inkl. 16g patron

  399,00 kr.
 • secumar-bravo-redningsvest

  Secumar Bravo Redningsvest Børn

  From 295,00 kr.
 • Tilbud restube-oppustelig-redningsvest-n50

  RESTUBE Oppustelig Redningsvest N50

  499,00 kr.
 • secumar-survival-220-oppustelig-redningsvest

  SECUMAR SURVIVAL 220 OPPUSTELIG REDNINGSVEST – BLÅ

  2.749,00 kr.
 • secumar-bravo-print-redningsvest-boern

  Secumar Bravo Print Redningsvest Børn

  435,00 kr.
 • secumar-survival-220-oppustelig-redningsvest

  SECUMAR SURVIVAL 220 OPPUSTELIG REDNINGSVEST – GRÅ

  2.749,00 kr.
 • secumar-akana-redningsvest-børn

  Secumar Arkona Midi

  999,00 kr.
 • 1852-hunderedningsvest-gul

  1852 Hunderedningsvest – Gul

  399,00 kr.
 • patron-til-oppustelig-redningsvest

  Patron til Oppustelig Redningsvest

  59,00 kr.
 • secumar-secufit-oppustelig-redningsvest

  Secumar Secufit Oppustelig Redningsvest 

  1.799,00 kr.
 • secumar-vivo100-redningsvest

  Secumar VIVO 100 Redningsvest

  879,00 kr.
 • lalizas-redningsvest-hund-orange

  Lalizas Redningsvest Hund – Orange

  199,00 kr.
 • restube-co2-patron-2-stk

  RESTUBE CO2 Patron (2 stk)

  79,00 kr.
 • restube-oppustelig-redningsvest-75n

  RESTUBE Oppustelig Redningsvest 75N

  779,00 kr.
 • secumar-free-100-redningsvest

  Secumar Free 100 Redningsvest

  1.079,00 kr.
 • secumaroppusteligredningsvestbørn

  Secumar Junior Oppustelig Redningsvest

  1.798,00 kr.
 • secumar-mini-redningsvest

  Secumar Mini Redningsvest

  1.900,00 kr.
 • chico-redningsvest-boern

  Chico Redningsvest Børn

  449,00 kr.
 • crewsaver-crewfit-sport-oppustelig-redningsvest-165n-m-d-ring-navy

  Crewsaver Crewfit Sport Oppustelig Redningsvest 165N m/D-ring

  1.119,00 kr.

Redningsvest

En redningsvest er essentiel når det kommer til sejlsport og det aktive liv på vandet. Det handler om at tænke sig om og ikke mindst tage sine forholdsregler på vandet. Måske sejler du eller dyrker anden vandsport, som kræver sikkerhed i form af en redningsvest. Alle som agere på vandet skal medbringe en redningsvest. Der er ingen undtagelser og ingen er så gode svømmere, at de ikke bør medbringe eller bruge en redningsvest. 

Redningsvesten er lovkrav

Redningsvesten er lovkrav på alle danske sejlbåde og i farvand. Der skal altid medbringes én redningsvest til hver passager på båden. Hertil er det selvfølgelig fornuftigt, at den medbragte redningsvest også passer til kropsvægten på vedkommende som benytter den. Redningsvesten skal give opdrift og holde dig ovenvande, hvis uheldet skulle ske og at du skulle falde over bord. Derfor er det vigtigt at I også bliver instrueret i brugen af redningsveste på land før i går overbord. 

Du skal se redningsvesten som sikkerhed og ikke mindst en sikkerhed til dig på vandet. Formålet er ikke, at redningsvesten skal være irritabel, men derimod forebygge uheld og skabe tryghed og ikke mindst sikkerhed på din sejltur. Det er vigtigt at redningsvesten sidder godt om kroppen og at du føler dig behagelig mens du benytter din redningsvest. Komfort på vandet er vigtigt og især når det kommer til valg af redningsvest. 

Redningsveste kommer i mange forskellige modeller, størrelser og pasforme. Du kender de klassiske redningsveste som er orange og med krave. Det er en helt almindelig redningsvest og måske også en af de mest solgte redningsveste på markedet. Denne type redningsvest kan bruges gennem rigtig mange år og samtidigt er de enormt slidstærke. 

I dag findes redningsveste i alverdens modeller og farver. Derfor er der også garanti for, at der findes en redningsvest som passer til netop dig. Du kender de almindelige redningsveste, men gennem de senere år er oppustelige redningsveste også blevet populære.

 

Oppustelig redningsvest

En oppustelig redningsvest kendetegnes ved, at den pustes op i løbet af meget kort tid. Det betyder altså at den oppustelige redningsvest manuelt skal aktiveres ved brug eller behov. Oppustelige redningsveste er blevet ekstremt smarte gennem de senere år og bestemt ikke uden grund. En oppustelig redningsvest har opdrift og giver sikkerhed på vandet. Brug en oppustelig redningsvest som hvilken som helst anden redningsvest. 

Alle oppustelige redningsveste hos SURFMORE er CE godkendt efter alle standarder. En oppustelig redningsvest virker faktisk nøjagtigt på samme måde som en almindelig redningsvest som du i forvejen kender. 

Den store forskel ligger i at en oppustelig redningsvest aktiveres via. en co2 patron som sidder i den oppustelige redningsvest. Når du aktivere denne patron pumpes redningsvesten op i løbet af meget få sekunder. I løbet af få sekunder har du en stor redningskrans om dig, som kan bruges som du kender det, fra en almindelig redningsvest. 

Det er den væsentlige forskel i en oppustelig redningsvest, kontra en almindelig redningsvest. Det vigtigste er dog altid, at du vælger den redningsvest du ønsker og som opfylder dine behov for sikkerhed på vandet. 

Nogle af de mest populære mærker indenfor oppustelige redningsveste er blandt andet secumar. Hos secumar har man flere modeller som er udviklet specifikt som oppustelige redningsveste til alle typer aktiviteter.

Hertil skal nævnes restube som er et prisvindene tysk mærke indenfor sikkerhed. Restube har hele tiden haft et formål om at skabe små kompakte oppustelige redningsveste til alt fra SUP boards til sejlbåden.

 

Forskel på svømmevest og redningsvest

Mange tror måske at en svømmevest og redningsvest er det samme. Det er det ikke helt, men lad os forklare forskellen, så du bliver helt sikker.

En svømmevest har til formål at skabe opdrift og så virker den som en decideret svømmevest. En vest har opdrift og gerne mellem 50-75 N. Dertil er vesten designet til aktiv vandsport. Det kan være paddleboarding, kajak eller surfing. Vesten har et andet fit, som gør den ídeel til vandsport. 

Ofte er det bredere udskæringer under armene og en anden pasform. En vest sidder typisk tættere til kroppen, end f eks en redningsvest. 

Rigtig mange som står på SUP board, windsurfer eller kitesurfer bruger veste. Det gør de, da bevægeligheden og pasformen er vigtig på vandet. Surfere har brug for massere af fleksibilitet og stræk, og dette kan en vest altså give. Af denne grund vælger mange paddleboardere også en vest.

En redningsvest er derimod skabt til en redningsaktion. Det kan være at du er på en sejlbåd og falder over bord. Har du redningsvesten på vil redningsvesten holde dig i vandoverfladen grundet opdriften i redningsvesten. 

Redningsvesten er fornuftig på sejlbåde, motorbåde eller steder hvor folk ikke nødvendigvis færdes i vandet og er dygtige svømmere. Af denne grund forefindes heller ikke samme bevægelighed og fleksibilitet i en redningsvest som en vest.

Redningsvest til paddleboard

Skal du stå på paddleboard, så er der én ting du altid skal benytte. En svømmevest eller redningsvest. Om du vælger det ene eller andet er op til dig, men et must-have er brugen af sikkerhed og redningsvest på vandet. Du slipper ikke – og det gør du heldigvis ikke. 

En redningsvest har ét formål og det er at skabe tryghed og opdrift for dig på vandet. Mange tror at en redningsvest kun er til for, at genere og være et irriterende element, men tværtimod. Redningsvesten skal give tryghed på vandet og så skal den samtidigt være et støttende element til dig på paddleboard, kajak eller et surfboard. 

I dag er det et lovkrav at alle som står på SUP board benytter redningsveste. Faktisk har flere og flere oplevet, at de skal bruge redningsveste på paddleboards. Gennem de senere år er lovkravene blevet skærpet og det betyder at det faktisk er bøde berettiget hvis ikke du benytter redningsvest på dit paddleboard. Du skal benytte en redningsvest på sup board, uanset hvor i landet du er på tur. Måske bor du tæt ved en lokal sø og tager dine oppustelige sup boards derned. Det ændre intet – redningsvest på paddleboard er musthave! 

Redningsvest til børn

Børn skal altid benytte redningsveste på vandet. Måske har jeres familie en sejlbåd, en kajak eller et par lækre oppustelige SUP boards. Det ændre ikke på andet, end at i fortsat og stadig skal have et par redningsveste når i er på vandet. Husk at redningsvesten er med for at hjælpe og skabe tryghed. De er ikke til at for genere og være irriterende.

En redningsvest til børn er vigtig. Det er især vigtigt at redningsvesten passer til barnets kropsvægt og sidder godt til kroppen. Redningsvesten skal selvfølgelig give opdrift, men den skal også sidde godt og tilpas omkring livet og overkroppen. Formålet med redningsvesten er jo at skabe opdrift, så det er væsentligt at redningsvesten til barnet også passer og sidder godt til kroppen. 

 

Er det lovkrav at bruge redningsvest? 

Ja, det er lovkrav at bruge redningsvest på paddleboard, jetski og sejlbåd. Der er altså ingen udveje, hvis du vil dyrke aktiv vandsport. En redningsvest er must-have og der er ingen grund til at undvære den. Det er redningsvesten som hjælper dig og skaber opdrift, hvis du skulle falde over bord eller være uheldig. Få derfor hellere anskaffet dig en god redningsvest!

Dyrker du vandsport eller sejler med familiens sejlbåd, så skal du altid bruge en redningsvest.

 

Hvilke fordele er der ved at bruge redningsvest? 

En redningsvest giver tryghed og det er utrolig vigtigt på vandet. Formålet med at bruge en redningsvest er selvfølgelig, at du har en vest på som giver opdrift i vandet. Redningsvesten hjælper dig til dels med at holde dig i vandoverfladen, men den tager også “impact” hvis du skulle falde hårdt i vandet.

Udover at give opdrift, så giver redningsvesten også komfort og dækker for vinden. En redningsvest er typisk fremstillet i neopren, skum og opdrift. Den dækker hele overkroppen og tager derfor en god portion vind hvis du er på vandet en dag hvor det blæser.

 

Redningsvest på paddleboard

Selvom mange fristes til at nyde godt af solen på paddleboard, så skal du ikke glemme redningsvesten. Det er lovkrav at benytte en redningsvest og derfor skal du sørge for at få en redningsvest på. Faktisk kan man være uheldig at få en bøde, hvis man ikke husker sin redningsvest. Sørg derfor for at få en redningsvest købt.

 

Redningsvest på sejlbåden 

Det er lovkrav at bruge redningsvest på sejlbåden. Der skal være én redningsvest til hver passager ombord. Denne regel gælder også for hunde, hvis de skulle være med ombord.

Det vigtige er at der er en redningsvest til hver af besætningsmedlemmerne og det er uanset hvor erfarne sejlere der er med og hvor mange man er ombord. Dette kan du trygt tage som huske regel før du skal på vandet.

Langt de fleste i dag bruger redningsveste ombord, når de sejler. Dog behøver man ikke at have redningsvesten på under sejladsen, men derimod kun ombord. Det skal være sådan, at hvis man kommer i nød, så kan man hurtigt tage redningsvesten på.