SUP veste

Hos SURFMORE forhandler vi en bred vifte af forskellige svømmeveste, som kan bruges til al vandsport. Du kan både finde svømmeveste til SUP, kajak, surfing og blot til brug, når du bader i havet. Klik her og læs vores fulde beskrivelse, eller find alle vores veste herunder.

Viser alle 22 resultater

Svømmevest til SUP

Når du skal finde din nye svømmevest, er der flere spørgsmål du bør stille dig selv. Hvad vægter du højt? Sikkerhed og opdrift på vandet? Komfort og behag? Design og farvevalg?

Svømmevest til SUP findes i dag i alverdens forskellige typer, farver og modeller. Alle er forskellige og kan noget forskelligt.

Hos SURFMORE har vi et udvalg af de bedste svømmeveste til SUP. Vi kender de forskellige mærker, svømmeveste og tester løbende produkterne. Det giver os viden og forståelse for produkterne – og det giver os samtidig mulighed for at besvare de eventuelle spørgsmål, som du kunne have til køb af den bedste svømmevest.

Vi har alle forskellige behov, hvorfor du også bør overveje hvad dit behov for en SUP svømmevest skal være. 

 

Svømmevest til dame 

En god svømmevest kendetegnes ved god komfort og behag. Det er vigtigt, at din SUP vest sidder tæt og tilpas til kroppen. En god svømmevest skal ikke sidde og flagre, men i stedet sidde tæt og komfortabelt. Det er vigtigt for dig og din sikkerhed på vandet.

Går du og leder efter den helt rigtige svømmevest, så fortvivl ej. Vi har et stort udvalg af svømmeveste, som er designet til paddleboarding og SUP ture. Alle vores svømmeveste kommer i høj kvalitet og komfort.

 

Svømmeveste til børn

En svømmevest til børn er et absolut krav. Det kan være at i skal på sejltur med børnene eller familiens sup boards skal på vandet første gang. Børn skal altid bruge en svømmevest på vandet og der er ingen undskyldninger.

En svømmevest til børn skal skabe opdrift og sørge for at barnet bliver i vandoverfladen, hvis uheldet skulle være ude og nogen skulle falde overbord.

En svømmevest skaber opdrift og hjælper samtidigt med at skabe tryghed på sejlbåden. Som forældre kan du være tryg, når dit barn får en svømmevest på. Svømmevesten skaber en ro og du kan som forældre nemmere slappe af på sejlturen. Skulle dit barn falde i vandet, så holder svømmevesten barnet oppe!

Rigtig mange svømmeveste til børn er udviklet med krave omkring halsen. Det er de da kraven hjælper barnet med, at holde hovedet i den rigtige retning hvis det skulle falde i vandet. Kraven på sv sørger for, at barnet kommer til at ligge rigtigt i vandet. De fleste redningsveste med krave går op til 45 kg som de største redningsveste.

Secumar Bravo er en af de mest solgte svømmeveste til børn på markedet. Secumar har gennem årtier udviklet redningsveste til både børn og voksne i højeste kvalitet. Hos SURFMORE arbejder vi tæt med Secumar og er lagerførende på størstedelen af alle produkter.

 

Undgå bøder med en svømmevest

Uanset hvilken type vandsport du dyrker, er det ekstremt vigtigt at værne om sikkerheden. Det er uanset, om du sejler i din sejlbåd, står på vandski eller surfer på dit nye SUP board. Sikkerheden er og skal være i top, og det er på alle parametre!

Inden du tager på vandet, er der flere sikkerhedsforanstaltninger du bør gøre dig. Først og fremmest er det et godt råd, at du undersøger vejrudsigten inden du tager ud. Det kan være at vindretningen skifter, eller at det kunne trække op til lyn og torden. 

Hos SURFMORE vil vi altid gerne hjælpe med rådgivning og råd omkring vind, vejr og sikkerhed. Er du nysgerrig efter gode surfspots i dit område, så tøv ikke med at kontakte os. Vi vil altid gerne høre fra dig og hjælpe det bedste vi kan. 

Vi skriver jævnligt om nyheder indenfor vandsport, nye produkter og andre initiativer. Læs vores indlæg om 10 gode råd til en sikker tur på vandet.

 

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af svømmevest til SUP? 

Inden du skynder dig ud at købe din nye svømmevest, er der flere ting du bør overveje før dit køb. Hvilket formål har svømmevesten? Skal den bruges i Vesterhavets bølger, på fjorden med familien eller måske bare nogle få gange om året. Der findes et hav af forskellige svømmeveste, og alle har hver deres fordele. En SUP vest til paddlesurfing kræver mere frihed og fleksibilitet, idet du skal have armene fri til at kunne paddle. Det samme er gældende for SUP surfing. Her har du også brug for maksimal bevægelighed og mulighed for at kunne tage hurtige padletag. Derfor skal du også se efter en svømmevest med massere af stræk, fleksibilitet og god pasform.

Skal du derimod bruge en SUP svømmevest til ture i havkajakker, kan du godt tåle en tykkere vest med mindre bevægelighed. Du har stadig brug for bevægelsesfriheden og mulighed for at paddle, men ikke i samme grad som på et paddleboard. Der er derfor flere SUP veste og muligheder, når du skal på jagt efter din nye svømmevest.

 

God neopren beklædning er vigtigt

Det er vigtigt at holde øje med vejret, men god påklædning er lige så vigtigt. Surfer du om sommeren kan du oftest nøjes med en våddragt i 3/2 mm tykkelse. Dette er oftest nok til sommerdage og samtidigt har du en våddragt som er fleksibel og varm med godt stræk og pasform. En våddragt har den funktion at den også har opdrift. Dette hjælper til at holde dig oven vande når du falder i vandet, hvilket er en stor fordel hvis du skulle falde af. Våddragt til sup findes i alle tykkelser, pasforme og størrelser. De gængse tykkelser hedder 3/2 mm, 4/3 mm og 5/3 mm. Des tykkere våddragt, des mere varme, men oftest også mindre fleksibilitet på vandet. 

 

Svømmevest og sikkerhed

I dag er der lovkrav om at alle på Stand Up Paddle boards skal medbringe en svømmevest på vandet. Den skal som minimum medbringes på boardet, men vi vil nu råde dig til at tage den på, så du er iført din svømmevest i tilfælde af, at du skulle komme i problemer. 

I sommeren 2021 oplevede flere at søfartsstyrelsen gav bøder til personer som ikke brugte svømmeveste, mens de padlede. Det kom bag på mange surfere at en svømmevest var påkrævet, men dette har nu altid været aktuelt, hvis man ønsker at være aktiv på vandet. Vi råder dig derfor til altid at bære vest på vandet – uanset om du er øvet eller begynder. 

 

Svømmeveste til surfing

Der findes i dag et hav af forskellige typer veste til surfing og vandsport. Langt de fleste modeller er fremstillet med lynlås og i neopren eller med en polyester skal med opdrift. Det er den mest gængse type SUP svømmevest og tilmed den langt de fleste benytter. Vi har flere forskellige modeller og blandt andet har vi også allround svømmeveste, som kan benyttes til flere forskellige behov. 

Oppustelige svømmeveste er gennem de seneste par år blevet populære og ikke uden grund. En oppustelig svømmevest spændes om livet og aktiveres lige så hurtigt. Du trækker blot i udløseren på SUP vesten og i løbet af få sekunder vil vesten være aktiveret og klar til brug. Denne type svømmevest SUP er blevet populær, da den ikke fylder noget og ikke genere mens du surfer. En vest som denne giver enormt meget fleksibilitet på vandet og kan bruges af både børn og forældre. Samtidigt kan svømmevesten bruges som en taske til småting. 

 

Blæser det på land eller fra land?

En af de helt klassiske udfordringer for nye surfere, såvel sejlere er vurderingen af vindretning. Man må aldrig tage ud at surfe, hvis det blæser fra land. Blæser det fra land, så vil vinden trække dig længere og længere ud på fjorden og når du er kommet et stykke ud, så er vindstyrken endnu kraftigere. Det betyder at du hurtigere og hurtigere bliver trukket fra land og det er noget man for alt i verdenen gerne vil undgå. 

Derimod skal du altid tage ud med andre og i skal altid tage ud i pålandsvind. Når det blæser på land vil vinden altid trække jer ind på land uanset hvor gode i er til at surfe. Det er en enorm fordel og det er samtidig en sikkerhed. Som forældre kan man nemmere lade sine børn tage deres SUP board under armen, hvis det blæser på land. 

Vi råder dig derfor altid til at tjekke vejrudsigten for de kommende timer inden du tager ud, og det er uanset om det er på åbent hav, din lokale sø eller nærliggende fjord. Hold altid øje med vejret!

 

Svømmevest mærker 

Der findes rigtig mange forskellige mærker indenfor oppustelige redningsveste og svømmeveste. Derfor vil du også opleve at forskellen kan være stor i alt fra designs, til pasform og slutteligt til priserne.

I dag koster de billigeste svømmeveste omkring kr. 3-400, mens de dyreste modeller nemt koster over kr. 1000. Det er i høj grad et spørgsmål om materialer, funktion og mærke. De dyre mærker tager sig typisk lidt godt betalt, mens de billigere mærker indenfor svømmeveste ikke koster helt så meget.

Secumar er et af de utroligt populære mærker indenfor svømmeveste. Secumar laver oppustelige redningsveste, svømmeveste til SUP, surfing og kajak og dertil laver de en lang række sikkerhedsprodukter til aktiv vandsport.

Indenfor surfing er ION et af de populære mærker. ION har gennem mange år koncenteret sig om udelukkende at lave sikkerhed og svømmeveste til aktiv vandsport. Her får du høj kvalitet og brugervenlige produkter.