Oppustelige kajakker

Er du på udkig efter en oppustelig Kajak? Så er du landet det rigtige sted, for hos SURFMORE forhandler vi oppustelige kajakker til dig, som vil ud på vandet. Rul ned på siden, og se vores udvalg af de bedste oppustelige kajakker. 

Viser alle 2 resultater

  • Tilbud riverside-oppustelig-kajak-1-personer

    Riverside Oppustelig Kajak 1 personer

    2.199,00 kr.
  • Tilbud riverside-oppustelig-kajak-2-personer

    Riverside Oppustelig Kajak 2 personer

    2.799,00 kr.

Hvad skal jeg bruge en oppustelig kajak til?

Oppustelige kajakker er gennem de sidste år efterhånden blevet så gode, at man med god samvittighed kan investere i en oppustelig kajak til familien eller sommerhuset. Typisk fås oppustelige kajakker i modeller som passer til både 1 og 2 personer. En oppustelig kajak kan pumpes op i løbet af en håndfuld minutter, og herefter kan i være klar til at komme på vandet. 

Brug den oppustelige kajak på sommerferien eller tag den med i sommerhus, på tur og mere til. Det smarte ved en oppustelig kajak er blandt andet, at den nemt og hurtigt kan pumpes op ved brug af en manuel eller elektrisk pumpe. Faktisk tager det ikke mere end nogle minutter før du har fyldt luft i din oppustelige kajak. Vores oppustelige kajakker leveres komplette med alt medfølgende tilbehør for at komme på vandet i en fart. 

Hvilke typer oppustelig kajak findes der?

Når du leder efter de bedste oppustelige kajakker, vil du indse, at der findes en lang række forskellige modeller, mærker, men også i hver deres størrelser. Oppustelige kajakker fås både til 1, 2 og 3 personer.

Skal I være flere afsted på tur i en oppustelig kajak, er det en god ide at vælge en 2 personers eller 3 personers oppustelig kajak. Er du derimod i højere grad til soloeventyr, bør du naturligvis vælge en oppustelig kajak til 1 person.

 

Oppustelig kajak til 1 person

Vil du gerne tage på eventyr alene, vil du med garanti foretrække at have en én personers oppustelig kajak. Her har du plads til dig selv, lidt oppakning og ingen overflødig plads med sæder til andre mennesker, som også kunne sidde i den.

En oppustelig kajak til 1 person er udviklet og designet til én person, og er derfor det oplagte valg til dig, som gerne vil afsted alene.

Se Riverside Oppustelig Kajak 1 person her.

 

Oppustelig kajak til 2 personer

En familie med flere børn kan gøre sig klogt i, at vælge en oppustelig kajak til 2 personer. Derved kan i som forældre tage børnene med på vandet eller de kan tage afsted sammen. En oppustelig kajak 2 personer øger glæden og oplevelsen fælles for alle. Tag afsted 2 personer i en oppustelig kajak og kombiner det med vandtætte mobilcovers og snacks til turen. 

En oppustelig kajak 2 personer har 2 sæder og er naturligt også en smule større. Den tager selvfølgelig også en smule længere tid, at pumpe op, men samtidigt giver den mulighed for at give massere af gode timer på vandet. 

Er i en familie med flere børn er en oppustelig kajak 2 personer helt klart det fortrunke valg. 

Se Riverside Oppustelig Kajak til 2 personer her.

 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om oppustelig kajak

Når du leder efter den bedste oppustelige kajak, er der en masse forskellige muligheder – både i mærker, modeller og størrelser. Vi har herunder samlet en række gode spørgsmål om oppustelige kajakker, så du forhåbentligt kan blive klogere på købet.

 

Hvad er det fede ved oppustelige kajakker?

Det kan virke vildt, at man blot kan pumpe luft i en oppustelig kajak, men faktisk er det ikke så vildt endda. En oppustelig kajak er fremstillet med en slags ‘drop-stich’ som vi kender det fra oppustelige SUP boards og isbade til haven.

Den oppustelige kajak rulles ud og pumpes derefter op med den medfølgende pumpe. Pumpen har et indbygget manometer og anviser hurtigt og nemt, hvor meget luft der skal pumpes i. En oppustelig kajak skal være hård, før den har den fulde effekt. 

Oppustelige kajakker kan bruges stortset alle steder med vand. Det kan være på den lokale sø. Det kan også være at I lægger til ved Gudenåen, og vil sejle en længere tur i jeres oppustelige kajak til 2 personer. Mulighederne er enormt mange for gode oplevelser på vandet i en oppustelig kajak.

Husk samtidig at en oppustelig kajak er nem at transportere, og hurtigt kan medbringes i familiens bil, campingvogn eller sommerhus. 

 

Hvad kan jeg lave med en oppustelig kajak?

En af de fede ting ved at vælge en oppustelig kajak er, at du nemt kan tage den med. Den oppustelig kajak er oppustelig og derved kan du nemt pumpe den op efter behov. Lad os sige at du er i sommerhus den ene uge og ugen efter er du med familien på ferie. Derved pakker du den blot sammen og pumper den op når behovet opstår.

Rigtig mange vælger oppustelige kajakker, da de er nemme at transportere og man skal ikke være øm over kvaliteten. Vælger du en oppustelig kajak i god kvalitet, så har du en kajak som kan bruge over alt, og uden at du skal være øm over kvalitet og brugen af den.

Tag din oppustelige kajak med til alt fra sommerhuset, ferien sydpå og autocamperen. Den oppustelige kajak giver dig alt det en normal kajak giver, men samtidigt får du nem transport og hurtig oppumpning.

 

Hvor lang tid tager det at pumpe en oppustelig kajak op?

En oppustelig kajak tager ofte omtrent 5-10 minutter at pumpe. Det er selvfølgelig et svært spørgsmål at svare på, da mange oppustelige kajakker alle har forskellige størrelser og volumen.

Nogle oppustelige kajakker vil derfor tage 5 minutter at pumpe, mens andre vil tage 10 eller 12 minutter. Det er forskelligt og samtidigt er det selvfølgelig ikke ligegyldigt, om du pumper hurtigt og bruger alle dine kræfter eller du pumper lidt mere forsigtigt.

Typisk er oppustelige kajakker forholdsvis nemme at pumpe op og de pumper som medfølger er nemme at håndtere. Du kan derfor relativt hurtigt få pumpet din oppustelige kajak op! Se også vores udvalg af elektriske pumper til SUP.

 

Hvordan vedligeholder jeg min oppustelige kajak?

En oppustelig kajak kræver vedligeholdelse som alle andre kajakker og SUP boards. Alt udstyr som bruges i saltvand kræver pleje og vedligeholdelse for optimalt brug.

Det er ingen hemmelighed. Saltvand slider på udstyret og derfor er det også væsentligt at du værner om dit udstyr og får det skyllet efter brug. Det er med til at forlænge levetiden og ikke mindst holdbarheden på udstyret.

Har du muligheden for det, så anbefaler vi at du skyller din oppustelige kajak efter brug. Stil den i haven og skyld den med ferskvand (vand fra hanen) Derved skyller du alt sand, tang og saltvandsrester af (PVC) laget som den oppustelige kajak er fremstillet i. Det er i høj grad med til at sikre, at du har en oppustelig kajak som kan holde i fremtiden.

Sørg samtidigt for at du skiller din paddle af og får den skyllet igennem for saltvand. Især padlen til en kajak er skrøbelig, da den er utrolig udsat for saltvand. Det er derfor vigtigt at du skyller din paddel for saltvand.

 

Skal jeg have redningsvest eller svømmevest på i oppustelig kajak?

Måske er det fristende at undlade vesten på turen. Dog er det i dag et lovkrav, at alle som står på SUP board, water tube eller tager ture i oppustelige kajakker benytter en vest. Se vores udvalg af redningsveste til kajak.

En vest har til formål at skabe opdrift og ikke mindst sikkerhed på vandet. Opdriften er vigtig. Falder du i vandet fra din oppustelige kajak, vil vesten hjælpe med at holde dig ovenvande i vandoverfladen. Redningsvesten eller svømmevesten til kajak sørger altså dermed for, at du kommer til at blive liggende i vandoverfladen og det er i høj grad med til at sikre, at du ikke kommer noget til. 

En vest skal passe til din kropsvægt. Det skal den, da det er vigtigt at mængden af opdrift også passer til din vest. Det er det, da redningsvesten selvfølgelig skal holde dig ovenvande, hvis du skulle falde i vandet. Sørg derfor altid for at benytte en godkendt rednings- eller svømmevest, når du er på tur i en oppustelig kajak.

 

Hvilket tilbehør til oppustelig kajak har jeg brug for?

Som udgangspunkt skal du altid benytte en svømmevest. Det kan være en redningsvest som giver massere af opdrift eller en behagelig svømmevest som sidder godt på kroppen.

Skal du på tur i din oppustelige kajak eller måske bare en helt almindelig kajak, så kan det være praktisk med en vandtæt taske eller god drybag. Mange tur sejlere medbringer drybags også kaldet vandtætte tasker. En drybag holder dine ting tørt og sikrer, at falder du i vandet, så bliver tingene ikke våde. Det kan være utrolig praktisk med en vandtæt taske, som hjælper med at holde håndklæde poncho, sko og mobiltelefoner tørre.

Andet udstyr som neopren handsker til kajak, gode neopren sko og en god våddragt til kajak, er desuden at foretrække.