Svømmeveste til børn

En god svømmevest til dit barn er et must, når I befinder jer i vandet, uanset om det er ved stranden, svømmehallen eller et tredje sted. Med en svømmevest til børn får dit barn tryghed, og derfor også mere mod. Her på siden finder du vores udvalg af svømmeveste til børn, uanset om dit barn er 7 år, 8 år, 2 år eller hvilken som helst anden alder.

Viser alle 9 resultater

Hvad er en svømmevest til børn? 

En svømmevest er en flydevest som giver optimale forudsætninger for aktiv vandsport og svømning. Svømmevesten til børn giver opdrift, men samtidigt skal det hurtigt nævnes, at svømmevesten til børn altså ikke er en redningsvest

De fleste svømmeveste til børn har en opdrift på 50N og det er meget basalt på denne type svømmeveste. De 50N opdrift giver barnet en god opdrift og tryghed i vandet. 

Svømmevesten er ikke en decideret redningsvest. Den vil altså ikke redde dig eller dit barn ved brug, men den øger sikkerheden og ikke mindst trygheden på vandet. Langt de fleste svømmeveste til børn er designet med det vi kalder “impact” (der findes også impact vest til børn) og opdrift. Formålet med at have en svømmevest med opdrift er selvfølgelig, at den skal hjælpe barnet med at holde sig oppe i vandet. Det giver ro i enhver situation for barnet.

En svømmevest til børn er designet til aktiv vandsport. Det samme gælder for svømmeveste til voksne. Dyrker du aktiv vandsport såsom surfing, kitesurfing og stand up paddle boarding, så er en svømmevest ideel til dig. 

Hvorfor skal jeg vælge en svømmevest til børn?

En svømmevest er faktisk lovpligtig. Det betyder at det er lovkrav, at bruge en svømmevest. Denne lov gælder både for børn og voksne, og det gælder uanset om du er en habil paddleboarder eller helt ny på vandet. En svømmevest skal på kroppen og der findes ingen undskyldninger. 

En svømmevest skal bruges af børn af én grund. Svømmevesten giver sikkerhed, tryghed og opdrift i vandet. Det kan være at du har et barn som går til svømning, men som ikke er helt tryg endnu, derved er en svømmevest til barnet idéelt. Svømmevesten skaber en tryghed og opdrift for barnet og det bidrager samtidigt til at blive en bedre svømmere langt hurtigere. 

På vandet kan der ske mange ting. Det er ligegyldigt om man dyrker kitesurfing eller står på SUP board med familien i sommerhuset. Man kan støde sammen på paddleboards, man kan falde uheldigt og slå sig, og der kan ske så mange ting. Det vigtige er at man sørger for at få en svømmevest på. 

Svømmevesten vil være det element, som i sidste ende medvirker til, at du forbliver frisk og i vandoverfladen. Undgå derfor altid at tage på vandet uden en svømmevest! 

Hos SURFMORE går vi 100% inde for sikkerheden på land såvel på vand. Derfor er det vores klare anbefaling at ALLE som dyrker vandsport benytter en svømmevest. Det er både børn som skal bruge svømmeveste, men i høj grad også forældrene. 

 

Hvorfor skal mit barn have en svømmevest?

En badevest øger sikkerheden og ikke mindst trygheden når dit barn er i vandet. En badevest til børn er oplagt til svømning i den lokale svømmeklub, men den er også velegnet til SUP board, kitesurf og andre aktiviteter i vandet. 

En badevest er altså en trofast følgesvend, som hurtigt bliver en fast del af udstyret i vandet. Badeveste bruges af mange børn og giver både forældre, såvel børnene en følelse af sikkerhed i vandet. 

For mange forældre kan det godt være nervepirrende med børn og vand. Måske er dit barn ikke helt tryg i vandet endnu, eller også er i som forældre en smule nervøse. (Som forældre er man nok altid lidt nervøs når ens barn er i vandet) 

 

Er det lovkrav at børn bruger svømmevest? 

Ja, i dag er det rent faktisk lovkrav at børn på vandet bruger en svømmevest. Der er ikke krav til hvilken model og mærke svømmevest, men som udgangspunkt skal svømmevesten selvfølgelig være godkendt til brug og opfylde alle krav og standarder. 

En svømmevest til børn er derfor et lovkrav og som forældre er det dit ansvar, at dit barn får en svømmevest på. Svømmevesten skal passe til barnet, så det nytter ikke noget at finde en gammel svømmevest frem til en mænd på 80 kg. 

Det kan udløse en bøde på helt op til kr. 1500 hvis ikke dit barn bruger en svømmevest. Dette gælder uanset om i står på paddleboard eller er afsted i familiens sejlbåd. 

 

Hvilken svømmevest til børn skal jeg vælge?

Sørg for at den svømmevest du vælger til dit barn opfylder krav og behov for sikkerhed på vandet. En svømmevest til børn har typisk 50N opdrift. Opdriften er med til at give tryghed og sikkerhed i vandet. Det er derfor essentielt at svømmevesten har opdrift og jo mere opdrift svømmevesten har, desto bedre. 

Opdriften i en svømmevest til børn er det som give “løftet” i vandet. Vi vil altså gerne have opdrift i en svømmevest, da dette er med til at holde barnet i vandoverfladen. Hvis man derimod ikke har en svømmevest på, vil man opleve at det kræver meget mere at opretholde sig i vandoverfladen end med en svømmevest. Sagt med andre ord, så er det opdriften som giver løftet. 

 

Svømmeveste til børn med bevægelsesfrihed 

Der er mange fordele ved at vælge en svømmevest til dit barn, omvendt er der også nogle ulemper. Der vil altid være fordele og ulemper uanset om du vælger en redningsvest eller en svømmevest til dit barn, og det kan du bedst selv vurdere.

I denne beskrivelse vil vi primært tage udgangspunkt i svømmeveste til børn. En svømmevest har altid mere bevægelsesfrihed end f.eks en almindelig redningsvest eller oppustelig redningsvest til børn.

Svømmevesten har oftest bredere udskæringer under armene og dette er med til at øge komforten og friheden i vesten. I ren praksis betyder det, at dit barn vil få nemmere ved at bevæge sig aktivt med en svømmevest end med en redningsvest. Svømmevesten giver altid frihed i en helt anden grad.

Find den rigtige svømmevest til dit barn 

Når du som forældre leder efter en svømmevest, så er der flere måder at finde den rigtige badevest på. 

  • Sørg for at svømmevesten sidder tilpas på barnet. En svømmevest skal sidde tæt, men den skal bestemt også sidde således, at den giver bevægelsesfrihed og mulighed for at bevæge sig. Det er især her at en svømmevest adskiller sig fra en klassisk redningsvest 
  • Sørg for at svømmevesten har opdrift. En badevest til børn har som minimum 50N opdrift. Nogle svømmeveste til børn har helt op til 100N opdrift. 
  • Nem indgang i svømmevesten gør den nem for barnet at tage på. Sørg for at der er lynlås på siden eller på brystet. 
  • Synlige farver er med til at gøre svømmevesten synlig. Det er fornuftigt at have en synlig svømmevest når du som forældre holder øje med dit barn

 

Køb svømmevest til børn på SURFMORE.dk

Hos os finder du gode tilbud på svømmevest til børn i alle aldre. Vi har svømmeveste til børn helt ned fra 1 års alderen og strækker sig til 8 år og derover. Vi har desuden et udvalg fra de kendte mærker på markedet, så der er noget for enhver smag.