Surf finner

Er du på udkig efter en god surf finne til dit surf board? Den rigtige type surf finne kan betyde ekstremt meget for din oplevelse i bølgerne, og det er derfor essentielt, at du har finner til surfing der passer til dit board og stil. Her på siden kan du se alle vores finner til surfing.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

Vi er hos SURFMORE selv surfere, sjovt nok, og derfor ved vi også, at surfing er meget mere end blot en sport. Surfing er en livsstil og et miljø, der samler mennesker verden over med én fælles interesse, nemlig surfing.

For at du får den bedst mulige oplevelse med surfing, uanset om det er i Danmark eller udland, bør du med omhyggelighed vælge de rigtige surf finner til dit surfbræt. I surfing har selv de mindste komponenter nemlig en betydning og surf finner påvirker, hvordan du manøvrerer rundt, din fart, men også stabiliteten på bølgerne.

 

Hvad er en surf finne?

Surf finner er skarpe, fintformede dele, der fastgøres til undersiden af dit surf board eller soft board. Finner til surfing er oftest fremstillet i plastik, kompositmaterialer eller glasfiber og varierer meget i størrelser, forme og konstruktioner.

 

Hvilke typer surf finner findes der?

Der findes overordnet set tre hovedkategorier af surf finner, nemlig single finner, twin finner og thruster (tre) finner. Alt efter surf board, surfstil og bølgeforhold, er der forskel på hvilken slags surf finne, du bør vælge – de har nemlig hver deres fordele og funktioner.

 

Single fin

Single fins til surfing er som oftest lange og placeret i midten, bagerst på dit surf board. De giver masser af stabilitet i større bølger, og anvendes som oftest på længere boards. Leder du efter den helt gamle retro oplevelse med surfing, bør du kigge efter en single fin.

 

Twin fin

Twin fin betyder på normal dansk også “to finner”, så når du læser twin fin, ved du, at det består af to finner, der er placeret i midten, bagerst, side om side på undersiden af surfbrættet.

Twin fins giver dig bedre manøvredygtighed og fart på mindre bølger.

 

Thruster (tre finner)

Her får du et finne setup på tre styk, som placeres på undersiden af surfbrættet. En større i midten og to mindre i siderne. Med thruster finner får du masser af balance, god stabilitet og manvøredygtighed.

Thruster finner er forholdsvis normalt i surfing, og passer til de fleste surfstiler og bølgeforhold.

 

Hvordan vælger jeg den rigtige surf finne?

Udvalget af gode surf finner er kæmpe stort, det ved vi, og derfor kan det også være svært at finde ud af, hvilken du skal vælge. Valget afhænger af din erfaring, surfing stil og de bølgeforhold, du forventer at komme ud i. Når du skal vælge den bedste surf finne for dig, bør du derfor overveje følgende faktorer:

 

Niveau inden for surfing

De fleste begyndere starter ud med et thruster setup, hvor du har tre finner. Det skyldes, at thruster fins giver god balance og stabilitet i vandet. Er du mere erfaring, kan du eksperimentere med andre forskellige konfigurationer og se, hvad der passer til din surfing stil.

 

Bølgeforhold

Er du ude i mindre bølger, bør du have finner, der er mere manøvrebarhed, hvorfor du med fordel kan vælge twin finner. Kommer du ud i større bølger, kan thruster finner være at foretrække, da de giver ekstra stabilitet.

 

Surf stil

Er du en af de, der giver den ekstra gas og gerne vil lave tricks, vilde sving, cutbacks og mere, er twin finner et godt valg. Er du derimod til klassisk surfing, bør du vælge en single finne.

 

Anvendelse af surfbræt

Du bør altid vælge surf finner, som passer til dit anvendte surf board. Har du et allround surfbræt, bør du vælge en finnekonfiguration, der passer til flere forhold.

 

Køb billige surf finner på tilbud hos SURFMORE.dk

Mangler du en eller flere finner til dit surf board, kan du finde et stort udvalg fra de kendte mærker som FCS og mange flere på SURFMORE.dk. Har du spørgsmål eller brug for vejledning til dit næste køb af surf finner, står vi altid til rådighed. Husk, at du får fri fragt v/ 599 kr, 100 dages returret og 1-3 dages levering, når du handler hos os.