Våddragter

En god våddragt er essentiel, når du skal ud på vandet, uanset om du skal surf, ro i kajak eller andet. Våddragten giver dig varme, fleksibilitet, god pasform og tager en de af stødet, hvis du skulle falde. Her på siden finder du hele vores sortiment af våddragter til alle årstider og til herre, dame og børn.

Viser 1–27 af 75 resultater

Hvorfor skal jeg vælge en våddragt vandsport?

Våddragter er fast inventar og påklædning hos enhver surfer, og det er der bestemt også god grund til. En våddragt er fremstillet i slidstærkt neopren, som sørger for ideel bevægelighed, god varme og behagelig pasform. Alle vores våddragter er fremstillet til surfing året rundt og kommer i gennemtestet kvalitet. Vi har våddragter fra 2 til 3 mm og 5 mm, men også helt op til 6 mm. Derudover kan vi skaffe våddragter fra en lang række anerkendte mærker, hvis ikke du finder den, du lige præcis leder efter.

En god våddragt til vandsport skal være varm og give alt det isolering på vandet, som den kan. Det er vigtigt, at din våddragt til SUP, kajak, windsurfing og hvilken som helst anden vandsport, du dyrker, holder dig varm. Dernæst skal den også være fleksibel og have massere af stræk, så du har god bevægelighed i den.

Hos SURFMORE anbefaler vi, at du investerer i en våddragt, når du er kommet godt i gang med den sportsgren, som du ønsker at dyrke. Hvis det er Stand Up Paddling på paddleboard, bør du naturligvis vælge en våddragt, som passer til dette og er det windsurfing eller kajak, en der er tilpasset disse vandsportsgrene.

Uden en god våddragt kan du risikere, at du hurtigt bliver nedkølet, når først du er i vandet, og så kan det være svært at få varmen igen. Det kan derfor, som udgangspunkt, være en god ide at vælge en tykkere model til at starte med, hvis du står i et dilemma.

Med en våddragt kan du altså holde varmen i længere tid, da den sidder tæt på kroppen og opvarmer dig selvom det kolde vand du er omgivet af, nedkøler dig. Selv hvis du kun vil dyrke vandsport i sommerhalvåret, er det stadig en god ide med en solid våddragt. I Danmark kan vi aldrig være sikre med vejret eller vandtemperaturen, hvorfor en våddragt altid er det værd.

 

Hvilken tykkelse skal min våddragt have?

Alle vores våddragter er fremstillet i neopren, som er ideelt til at forhindre kroppen i at blive nedkølet. Der er dog forskel på, hvilken tykkelse våddragt du bør købe. Flere af vores våddragter har en tykkelse på mellem 3 mm og 5 mm, hvilket gør den ideel til at surfe om sommeren, hvor temperaturerne er lidt højere. Du kan også vælge en shorty våddragt, som mere eller mindre faktisk er decideret lavet og designet til de varme sommermåneder!

Vi har heldigvis også våddragter med en tykkelse på op til 5 mm som bruges, hvis du gerne vil surfe og dyrke vandsport i lidt koldere temperaturer, som i starten af foråret, efteråret eller dele af vinteren. Det er nemlig nødvendigt at have en tykkere våddragt på, når temperaturen er lavere end i sommerhalvåret.

Har du ikke har planer om at dyrke vandsport uden for sommerhalvåret, vil en våddragt med en tykkelse på 4/3 mm – 5/3 mm være helt ideel og sikre dig tilstrækkeligt med varme.

 

Hvilken størrelse og type af våddragt?

Det er vigtigt, at du vælger den rigtige størrelse og type af våddragt. Det er nemlig vigtigt, at våddragten passer med længden på din krop og samtidig sidder tæt til kroppen. Hvis ikke våddragten passer ordentlig og sidder forholdsvis stramt til, kan den heller ikke opvarme dig, som den burde.

Vi anbefaler, at du vælger din våddragt ud fra din højde, således den passer til længden på din krop samt længden på dine arme og ben. Derfor er der også forskel på våddragter til herre og våddragter til damer. Det kan derfor også være, at du kommer til at vælge en anden størrelse, end hvad du normalt gør i tøj.

Frygt dog ikke hvis størrelsen virker for lille ved første tanke. Neopren er elastisk, og våddragten vil sikkert komme til at passe din krop. Desuden kræver det lidt arbejde at komme i våddragten, da den skal sidde tæt på kroppen, så gå ikke i panik, hvis det er lidt hårdt de første gange.

Når du har købt din våddragt, skal du kigge efter, om den passer i højden, over dine skuldre, i ryggen og over din lænd. Hvis det ser fint ud, passer den dig, som den skal.

 

Vinter våddragt sikrer varme i vinterhalvåret

En vinter våddragt SKAL være tyk. Våddragten skal faktisk være så tyk, at du ikke kommer til at fryse. Det er formålet, og de våddragter har vi selvfølgelig også i vores sortiment.

En klassisk vinter våddragt til vandsport er ofte minimum 5 mm i tykkelsen. Med en tykkelse på 5 mm får du en tyk nok våddragt til, at du kan klare dig gennem noget af vinteren, men vil du i vandet på de koldeste dage, bør du vælge en, som er 6 mm.

Mange surfere og vandsportsudøvere bruger uden problemer en 5 mm våddragt gennem sommerhalvåret. Denne tykkelse er nemlig en rigtig god allround tykkelse, som både kan være med på alle årstider: forår, sommer, efterår og vinter. Du bør derfor finde en våddragt, som minimum har en tykkelse på 5 mm, hvis du ønsker at bruge den på alle årstider.

En vinter våddragt fåes med og uden en integreret hætte. Nogle fortrækker en våddragt med hætte, da den er nem og praktisk at trække henover hovedet ved brug – og så behøver du ikke at købe en neopren hætte ved siden af våddragten.

 

Våddragt til børn for god pasform og komfort

En våddragt til børn kan bruges til mange typer af vandsportsaktiviteter. Det behøver ikke nødvendigvis at være på familiens oppustelig paddleboards, men kan også være til vandparken, kajak og svømning. En god våddragt kan bruges til rigtig mange typer vandsport, hvorfor det bestemt ikke er en dum idé at købe en god våddragt til børnene.

Først og fremmest skal en våddragt til børn være varm og sørge for, at dit barn ikke kommer til at fryse. Begynder man først at fryse, vil man hellere sidde på land end at være på vandet. Det er derfor vigtigt, at våddragten til barnet har den rigtige pasform, og holder dit barn varmt, når han eller hun giver den gas med vandsport som windsurfing, surfing, kajak og alle de andre fede sportsgrene.

En våddragt til børn skal have en tykkelse af neopren, der passer til de forhold, som dit barn skal ud i. Er det sommer, kan I nøjes med 2-3 mm, hvorimod den skal være noget tykkere, når I nærmer jer vinterhalvåret. Dette sikrer det optimale udgangspunkt for en god og varm våddragt til børn.

Vi anbefaler altid, at du køber en våddragt til børn med lange ben og ærmer. Det er klart den model, som giver bedst mening, når det kommer til en våddragt, som skal anvendes af børn.

 

Find den perfekte våddragt for dig!

Når du leder efter en våddragt, er det essentielt, at du finder en, som passer perfekt til dig. Der er simpelthen ikke noget værre end at have en våddragt på, som du ikke føler, at der sidder godt på din krop eller tilbyder tilstrækkeligt med komfort.

Børn, såvel som voksne, skal have gode betingelser for at komme godt i gang med vandsportsaktiviter som surfing, kajak, Stand Up Paddle på paddleboard og meget andet i denne kategori. Det er derfor vigtigt, at du tager dig tid og laver tilstrækkeligt med undersøgelse, inden du foretager det endelige køb af ny våddragt.

Køb våddragter på tilbud hos SURFMORE.dk

Hos os finder du et kæmpe udvalg af våddragter til både voksne og børn. Vi har våddragter til alle årets årstider, uanset om det er sommer eller vinter. Derudover har vi også alt, du skal bruge til din våddragt af andet neopren tilbehør, f.eks. neopren handsker og neopren sko, der sikrer en god helhedsoplevelse.

Har du nogen spørgsmål til en eventuel våddragt, sidder vi klar til at hjælpe dig, så du kommer hjem med den bedst mulige våddragt for dig.