Wing-foil

Wing-foil er en af de nyeste skud på stammen indenfor surfing. Du husker helt sikkert windsurfing og kitesurfing, men har du oplevet wing-foil? Hos SURFMORE forhandler vi bl.a. wing-foil surfers og boards fra F-One. Rul ned, og se hele vores udvalg af wing-foil udstyr.

Hvad er wingfoil? 

Wingfoil er det sidste nye inden for surfing og i løbet af kun kort tid har wingfoil taget vildt meget fart. Måske har du hørt til windsurfing eller kender flere som kitesurfer. Wingfoil er en hybrid mellem windsurfing og kitesurf og det unikke ved wingfoil er at du svæver over vandet og samtidigt er det nemt at komme i gang med. 

Wingfoilen svæver hen over vandet uden lyd overhovedet. Der kommer kun et lille sus fra wing foilen, når det brager ud af vandet med fuld fart. 

Wingfoil er blevet populært, da det er relativt nemt og forholdsvist billigt, at komme i gang med. Wingfoil kræver dog fortsat en smule udstyr, men når du først har udstyret er du langt med wing foiling. 

 

Hvorfor skal jeg wingfoil? 

Måske har du drømt om kitesurfing gennem mange år eller det kan også være at en gammel windsurf karriere trækker i dag. Wingfoil er en kombination af flere forskellige typer surf og det fede er at det er nemt at komme i gang med og det fylder ingenting. 

Du kan derved nemt være i gang med wingfoil i løbet af nogle eftermiddage og udstyret er nemt at rigge til og pakke sammen. En wingfoil tager 5 minutter at pumpe op og sætte sammen, så du har mulighed for at være på vandet i løbet af kort tid. 

 

Hvad skal jeg bruge for at wingfoil? 

Et wingfoil sæt består af det vi kalder masten, hertil kommer en frontvinge, en bagvinge og en fuselage. Selvom flere fristes til at bruge deres kitefoil, så er wingfoilen designet specifikt til wingfoil. En wingfoil har større for og bagvinger end et wingfoil til kitesurf. 

Et surfboard til wingfoil kommer i mange forskellige modeller og størrelser. Et standard wingfoil board er omkring 100 L i volumen, mens de mindste wingfoil boards er helt ned til 65 L. Som nybegynder anbefaler vi at du starter med et wingfoil board som er minimum 100L som udgangspunkt. Her får du de bedste forudsætninger for succes på vandet med dit nye wingboard!

 

Hvilket tilbehør skal jeg bruge til wingfoil? 

Har du allerede bestemt dig for wingfoil, så mangler du kun nogle få ting før du er i gang. Først og fremmest skal du have købt dig en god våddragt.

Som ny surfer bruger man ofte meget tid i vandet, da man prøver grænser og først skal i gang. Det er derfor oplagt med en våddragt som er minimum 4 mm som udgangspunkt. Derved får du en våddragt som er med til at holde dig varm, selv når du plasker rundt i vandet. En god våddragt koster fra kr. 1000 og op til nogle tusinde. Køb kvalitet fra starten, da det er med til at øge din succesrate på vandet.

Udover en våddragt har du også brug for en svømmevest til at skabe opdrift. Det er lovkrav at man ved aktiv vandsport benytter en eller anden form for safety Device. Det kan være en redningsvest, men det primære og nærliggende valg er en svømmevest.

Svømmevesten skal være med til at give opdrift og sikrer at du bliver i vandoverfladen, hvis først uheldet er ude. En svømmevest er derfor must-have for at komme i gang med wingfoil.

Rigtig mange som surfer på wingfoil benytter en hjelm. En hjelm er med til at beskytte hovedet og samtidigt ser vi også at langt flere bliver mere vovet og trygge ved at få en hjelm på. Som ny surfer er det derfor vores klare anbefaling at du starter godt ud med at benytte en hjelm til wingfoil.