Sup board begynder

Surfmore’s anbefalinger
Er du blevet tændt af idéen, om at skulle bruge sommeren på vandet med sol og saltvand, forstår vi dig udemærket. Danmark oser af fede surfspots langs kysten og vores fjorde, hvor vi har uanede muligheder for at tage ud at surfe. Der er strande til enhver surfer og til alle niveauer. 

Som begynder anbefaler vi altid, at du tager det roligt som en start. Find en sø, å eller fjord med rolige omgivelser, hvor du kan komme stille og roligt i gang med Stand Up Paddle surfing. Det handler om den gode oplevelse som start og følelsen af, at man rent faktisk godt kan finde ud af at balancere på et SUP board. Derfor vil vi altid foreslå, at du finder en dag uden for meget blæst og bølgegang, så du kommer godt i gang fra dag et.

Surfere hjælper altid hinanden, hvad enten det er spørgsmål til udstyr, vind eller vejrforhold. Er du kørt ud til nærmeste strand, men er i tvivl om hvorvidt vejrforholdene egner sig godt til begynder forhold, kan du trygt spørge en af de lokale surfere og vedkommende vil være behjælpelig med at guide dig, så du er sikker på at du vælger den rigtige dag. Spørg altid lokale til råds omkring vind og vejr – det er en fast del af at være surfer. Man hjælper hinanden og surfer sammen. Det er kun i alles interesse. Læs hele guiden nederst på siden.

Viser alle 4 resultater

 • Tilbud surfmore-allround-family-edition-102-x-33-sup-board-roed

  SURFMORE Allround 10’2 X 33 SUP Board – Rød

  1.999,00 kr.
 • Tilbud surfmore-touring-11-6-x-33-sup-board

  SURFMORE Touring 11’6 x 31 SUP Board

  2.195,00 kr.
 • Tilbud surfmore-allround-family-edition-11-2-33-sup-board-blaa

  SURFMORE Allround 11’2 x 33 SUP Board – Blå

  1.999,00 kr.
 • Tilbud

  SURFMORE Allround 10’2 x 33 SUP Board – Blå

  1.999,00 kr.

Hvad er der af gode steder til SUP i Danmark? 

Langs den danske kyst har vi mere end 7000 km kystlinje. Næsten uanset hvor i landet du bor, vil du ikke skulle køre mere end 45 minutter for at være tæt på vandet. Vi har uanede muligheder for surfing på alle niveauer og samtidig alle typer surfing. Danmark byder både på massere af vind til wind- og kitesurfing, men vi har også et fantastisk hav, som giver mulighed for at prøve kræfter med de første bølger. 

Herudover skal det nævnes, at mange nye Stand Up Paddle surfere starter med at tage ud på den nærmeste fjord. En fjord har land på alle sider, og oftest er vandet og forholdene mere rolige. Dette egner sig rigtig godt til begyndere, som skal godt i gang med sporten, hvilket gør det oplagt for begyndere.

 

Hvad skal jeg bruge? 

Som ny surfer er der nogle få ting, som er praktiske at erhverve sig med det samme. Det er blandt andet en god våddragt, som kan holde dig varm på vandet. En våddragt med lange ærmer, lange ben og gerne i minimum 3 mm tykkelse. Dette giver dig også en våddragt, som du kan bruge fra maj til september måned. Hvis du planlægger at surfe i vinterhalvåret, vil vi anbefale dig at investere i en våddragt som er minimum 4 eller 5 mm. 

Dernæst er det altid en god ide at investere i en svømmevest, som i dag er lovkrav at bære som aktiv vand sportsudøver. Med en svømmevest fra Surfmore får du en højkvalitets SUP vest, i et lækkert design. Svømmevesten er din sikkerhed på vandet og hjælper dig, hvis du skulle falde eller komme ud for et uheld. Vi kan ikke sige det nok gange. Sikkerhed er det vigtigste!

Neopren sko er et fornuftigt valg, som surfer i Danmark. Vi har mange skarpe sten, muslinger og andre genstande, som kan skære i fødderne. Man kan være uheldig og ofte er sten i strandkanten glatte, hvilket gør dem uhyggeligt svære at gå på. Det er derfor en god beslutning at bære neopren sokker eller støvler. Et par neopren sko kan købes forholdsvis billigt, og er samtidig nemme at tage på. En neopren støvle sidder tæt til foden og giver langt større balance og føling med udstyret. Begge type støvler kan bruges, og kommer i to forskellige prislejer alt efter kvalitet og tykkelse.

 

Hvad er et oppusteligt SUP board?

Fordelene ved et oppusteligt SUP board er mange, når du vil ud at surfe. Det er ikke blot smart, praktisk og nemt, men uden tvivl også det bedste på hobby- og fritidsniveau. Et oppustelig SUP board kan hurtigt pakkes sammen og lige så hurtigt pumpes op – og så er du på vandet! Det oppustelige board fungerer ved at du fylder luft i boardet, og dermed vil den oppustelige konstruktion rejse sig inde i boardet. Det betyder, at når du har fyldt omkring én bar i boardet, vil det være stift og stabilt, som er din sikkerhed på at få en god oplevelse på vandet. 

Et oppusteligt board skal være så stift som muligt, for at du kan balancere på det og samtidig få fart på. Udfordringen ved oppustelige boards er, at mange bliver købt for billige og det betyder at de er svære at balancere på, og derved kommer mange desværre aldrig rigtigt i gang med sporten, hvilket er ærgerligt! 

De fleste oppustelige SUP boards leveres komplet i en praktisk rejsetaske. Det betyder, at du kan tage det med fra A til B og samtidig være på vandet i løbet af få minutter. Når du er færdig med at være på tur, kan du nemt og bekvemt pakke udstyret sammen og i løbet af kort tid, er du atter på vej tilbage. Det er blandt andet en af de store fordele ved de oppustelige boards. De er nemme, smarte og praktiske. Investerer du tilmed i et board i en god kvalitet, har du et board fremstillet i en kvalitets konstruktion, som rent faktisk giver mulighed for fantastiske oplevelser, fart, stabilitet og en lang holdbarhed. Langt de fleste købere af SUP boards ønsker at købe et board, som kan bruges de næste mange år fremadrettet. 

 

Hvorfor skal jeg bruge et oppusteligt SUP board? 

Et oppusteligt board har mange fordele. Ønsker man at dyrke surfing på konkurrenceplan, skal man se sig efter et af de klassiske glasfiber boards, men er man afgjort med, at man vil surfe i sin fritid og på hobbyplan, vil den klare anbefaling være, at man ser sig efter et oppusteligt board i en stærk konstruktion. Du vil dermed også have et board, som kan bruges hele året og tilmed med stor fornøjelse. 

Et oppusteligt SUP board er det rigtige valg til dig, som ønsker at surfe på hobby og fritidsplan. Du kan hurtigt, nemt og bekvemt pakke det samme og samtidig har du et board, som kan bruges til alle forhold og i mange år fremadrettet. Et oppusteligt board har en betydelig længere holdbarhed grundet konstruktionen, hvilket også betyder det kan bruges i rigtig mange år fremadrettet.

SUP board begynder 

En sup board begynder er den type paddleboard langt de fleste skal vælge. SUP begynder boards har en god bredde som er med til at give balance og stabilitet. Som ny paddleboarder er det nemmere at stå på et sup board, hvis bredden er større. Det gør det langt nemmere for dig, at komme godt i gang med sup board surfing, end hvis boardet var smalt. Et smalt board ville kræve langt mere balance og koncentration fra start.

SUP board størrelse

Er i familie eller ny surfere, så skal i gå efter et allround sup board. Et allround sup board er den løsning langt de fleste vælger og det giver nemlig god mening. Allround boards er mellem 10-11″. Dette indikere længden på boardet. Jo længere sup boardet er, desto mere stabilt og roligt vil det også være på vandet. Som begynder er det en fordel med et roligt og stabilt sup board, mens en øvet surfer nemmere kan håndtere et lille og friskt board.

Dernæst kommer bredden på sup boardet. Den er typisk mellem 30-34″ på begynder sup boards. Destro bredere et sup board er, destro mere stabilt vil det ligge i vandet. Du vil samtidigt have mere trædeoverflade på et bredt board, end på et smalt board. Som tiden går kan du surfe på smalle boards, men det er selvfølgelig noget som tager tid at blive god til.

Der findes sup boards i utallige størrelser, længder og modeller. Der har altid været rigtig mange forskellige typer sup boards indenfor surfing. Det er ikke en tilfældighed, men sup boards og surf udstyr skifter man løbende i takt med, at vejret ændre sig. Er der små bølger til surfboards, så er et longboard rigtig godt, mens store bølger kræver mindre boards. Sådan ændre det sig faktisk hele tiden og derfor er der bare rigtig mange forskellige typer sup boards i forskellige størrelser.

 

SUP paddle board

Til alle sup boards skal du selvfølgelig have en god paddel. En paddel er motoren på dit paddleboard, selvfølgelig i samarbejde med dig som surfer.

En sup paddel bruger du til at padle og “skubbe” vand i den forstand, at padlen bruges aktivt til, at du får fart og fremdrift i paddleboardet. Uden en paddel kommer du ingen steder på vandet.

En SUP paddle giver dig kontrol og styring over sup boardet. Det er faktisk ikke bare motoren, men også rattet og kontrolpinden. SUP padlen kan navigere dig rundt på vandet og det er også padlen du bruger, hvis du surfer i bølger. Hurtigt kan du ændre fart, retning og tempo med din sup paddel. En god sup paddel er derfor en vigtig del af din sup tur.

Vi anbefaler at du med tiden altid kan vælge at opgradere din sup paddel til en model som er lettere i vægt, stivere og nemmere at håndtere. Det er en oplagt at opgradere sup padlen løbende i takt med, at du bliver en dygtigere og mere habil surfer.