Neopren

Neopren, neopren, neopren… Der er masser af det, og hvilket neopren er et must-have, og hvad er nice-to-have? Hos SURFMORE forhandler vi alt i neopren – både våddragter, svømmeveste, sko, sokker, m.m. Du kan se vores store udvalg af neopren herunder.

Viser 1–27 af 116 resultater

Vigtigheden i neopren til vandsport

Når man dyrker vandsport, vil sikkerheden altid være det absolut vigtigste. Det er derfor utrolig vigtigt, ligegyldigt om det er sommer eller vinter, om du kitesurfer, windsurfer, wingfoiler eller står på SUP board eller ror i oppustelig kajak, at du har en god og varm våddragt til SUP, der passer til din størrelse. En våddragt er med til at holde dig varm, og bidrager ligeledes til at tage en del af stødet, hvis du falder i vandet. 

Udover våddragten, er en svømmevest eller impact vest også essentiel, når du er på vandet. Der er mange forskellige veste, og det kan godt være svært at finde den, som passer lige præcis til dig. Hos SURFMORE har vi udviklet vores egen impact vest, som bruges til al vandsport, men primært til paddle surfing, wakeboard, vandski samt kite- og windsurfing. Impact vesten er utrolig behagelig at have på, og sidder tæt til kroppen, så man næsten ikke bemærker at have den på. Vesten er vigtigt at have på, hvis/når du falder af dit surf board – som man jo engang imellem gør. Det er derfor vigtigt at få valg en impact vest, som passer i størrelsen, og sidder tæt til kroppen.

 

Neopren tilbehør: Hvad er relevant at vide?

Når du bevæger dig ud på vandet i de koldere måneder, er det desværre ikke altid nok med en tyk vinter våddragt. Her vil det også blive nødvendigt med neopren tilbehør, som kan sikre dig endnu mere varme, når vandet og vejret er koldt.

Hos SURFMORE har vi en bred portefølje af forskelligt neopren tilbehør. Vi har selv udviklet en stor del, som bl.a. inkluderer sko, neopren hætte og hue, neopren sokker, neopren handsker og meget mere.

Samtidig forhandler vi også neopren fra andre kendte mærker som Manera, Rip Curl, PROLIMIT og flere. Vi tager kun mærker ind, som vi kan stå inde for – og som minimum er af samme kvalitet som vores egne SURFMORE produkter.

 

Neopren sko og sokker for ekstra varme

Vigtigheden i godt fodtøj på vandet skal man ikke undervurdere. Det gælder faktisk uanset om man blot dyrker vinterbadning og har brug for et par neopren sko og støvler, som beskytter eller hvis man er hardcore surfer. Begge formål kalder dog på et par neopren sko og de vil uden tvivl komme dig til gode før eller siden. Et par neopren sko eller neopren sokker beskytter nemlig dine fødder!

Neopren sko findes i mange forskellige tykkelser, designs og former. Før du køber et par neopren sko bør du overveje, hvilket behov du har for neopren sko.

Stil dig selv spørgsmålet; Skal jeg bade gennem hele året og inkl. vinteren eller skal jeg blot bruge dem til nogle små badeture gennem sommeren? Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, om du skal vinterbade i Januar hvor det fryser minus mange grader eller om det kun er om sommeren.

Forskellen og det afgørende ligger i tykkelsen på badesko. Desto tykkere en badesko du bruger, desto varmere vil den også være. Du kan finde vores udvalg af badesko til herre, badesko til dame og badesko til børn her.

 

Neopren våddragter for komfort

Ved valg af våddragter, er det vigtigt at vælge en dragt, som passer dig i størrelsen, og sidder tæt til kroppen, uden at det føles som om den strammer for meget. Derudover skal du gerne vælge en våddragt, der passer til dit køn. Det betyder, at er du kvinde, skal du have en våddragt til damer og er du herre, skal du bruge en våddragt til herrer. Det samme gælder selvfølgelig for børn, der skal have en våddragt til børn.

Over skuldrene, ryggen og ved lænden er oftest steder, hvor du kan se om den sidder godt. På disse områder skal der ikke være meget luft mellem krop og dragt, og skal gerne sidde tæt. Er du i tvivl om størrelsen, mærket eller pasformen, er vi altid tilgængelige på mail eller telefon.

Neopren våddragt til sommer

Når foråret først tager til er der ikke længe før sommeren er på vej. Det betyder også lunere vand, varmere vind og muligheden for at få en lækker tynd sommer våddragt på, f.eks. en shorty våddragt, der er lavet med korte ærmer og ben eller en god 3 mm våddragt, er også oplagt til sommerperioden. En sommer våddragt adskiller sig meget fra en tung og tyk vinter våddragt.

En sommer våddragt er typisk mellem 3-4 mm i tykkelsen. Desto tykkere en våddragt er, desto varmere vil den også være. Selvom en tyk våddragt holder varmen bedre, ja, så bliver den faktisk også mindre fleksibel, da materialet i våddragten bliver mere komplekst. Det er derfor en balance at finde den rigtige våddragt alt efter forholdene.

Du skal bruge en sommer våddragt fra engang i foråret til engang i efteråret. Det er meget normalt, at man bruger en lidt tyndere våddragt i sommeren. Vinden er varmere og det samme er vandet. Du kan blandt andet også kigge efter en long- eller short john våddragt, som opfylder alle kravene for en god våddragt til sommer.

Neopren våddragt til vinter for varme

Når du kigger efter en vinter våddragt, skal det som minimum være en 5 mm våddragt, da den ellers bliver for tynd i neopren, og så kan du ikke holde varmen. Om vinteren er vandet koldt og det samme er vinden. Det er derfor essentielt med en varm våddragt og gerne en som giver en god isolering i vandet.

Det er alfa omega med en varm våddragt om vinteren. Uden din varme våddragt kommer du til at fryse, og inden du ser dig om er du gået på land. Det er i sig selv også fint nok at længdes efter varm kakao på land, men en god våddragt giver dig altså de bedste forudsætninger for succes på vandet!

Når du ser efter din nye vinter våddragt, så skal du sikre dig at våddragten har lange ærmer og lange ben. Dette er med til at holde dig varm på vandet.

De fleste vinter våddragter er mellem 5 mm og 7 mm i tykkelsen. Forvent at en vinter våddragt gerne koster minimum kr. 2500.

 

Våddragt til børn: Sikkerhed!

Børn skal selvfølgelig også have våddragt og svømmevest til børn på, hvor de samme krav for valg af våddragt gælder. Det er vigtigt, at du finder en våddragt til dit barn, som sidder tæt til rundt på kroppen, uden at det føles for stramt.

Sikkerhed på vandet betyder ALT, og det skal altid være første prioritet, når du dyrker vandsport. Dette er også grunden til, at vi har udviklet en impact vest til børn. Den er ligeledes også udviklet med lynlås i siden, hvilket giver et tæt fit, en god komfort og en fleksibilitet, som havde du slet ikke vesten på. Vesten er naturligvis lavet i ekstra tyk neopren, som både giver opdrift, men også holder på varmen samt tager trykket, hvis man skulle falde hårdt mod vandet, som jo til tider godt kan ske, alt efter hvilken vandsport man dyrker.

Sørg for at våddragten og vesten passer til dit barn. Der er ikke noget værre end en våddragt, som ikke sidder som den skal eller som strammer de forkerte steder. Det er derfor vigtigt at våddragten passer og sidder godt i hilsen, på armene og føltes rigtig. Omvendt skal man huske at neopren har stræk og derfor ændre strukturen sig også, når man først kommer i vandet.

Måske synes den at sidde tæt foran spejlet i soveværelset, men når man først kommer i vandet, så sidder våddragten oftest helt rigtig og isolere som den skal. En våddragt til børn skal sidde tæt til kroppen.

 

Neopren handsker: Varme til hænderne

En neopren handske holder dine hænder og fingre varme. Med et par gode neopren handsker kan du forlænge den aktive tid på vandet og derved kan du dyrke vinterbadning eller surfing i endnu længere tid. Der er intet værre end at fryse sine hænder!

Neopren handsker findes i flere forskellige former. Du kan finde neopren handsker som mest af alt minder om helt almindelige handsker. Du tager dem på og der er plads til fingerne som du kender det. Denne type neopren handske kommer i tykkelsen fra 1 mm og helt op til 6 mm i tykkelse.

Tykke neopren handsker holder dig varm

En tyk neopren handske giver naturligt mere varme, men fleksibiliteten og brugereven formindskes for hver gang handsken bliver tykkere. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvor tyk din handske skal være. Det kan godt være en svær balance.

Vil du absolut ikke have en almindelige neopren finger handske, så er lufferne en mulighed. Mange windsurfere, kitesurfere og stand up paddel surfere er glade for neopren luffer, og det skal vi forklare hvorfor de er.

Det smarte ved en neopren luffe er, at den tages på og hånden er dækket af selve neopren overfladen. Din hånd er altså derved beskyttet for vind og det kolde vand. En stor fordel!

Neopren lufferne er egnet til aktiv vandsport og især personer som konstant er i bevægelse på vandet er glade for lufferne. Med en neopren luffer bevarer du samtidigt en stor del af din bevægelighed og det kan vise sig værende en stor fordel.

En svømmevest giver tryghed! 

SUP veste er med til at skabe tryghed, når du færdes på – uanset om det er oppustelig SUP board, hard SUP board eller kano, windsurf eller anden vandsport. SUP vesten har samtidig opdrift og tager trykket, hvis du skulle falde hårdt i vandet. Skulle du være uheldig og komme til skade, vil vesten hjælpe med opdrift i vandoverfladen og i dette tilfælde kan en SUP vest pludselig være altafgørende. 

Alt for mange har tendens til at glemme vesten. Den er obligatorisk, giver sikkerhed og så er det ingen hemmelighed, at det også ser godt ud, at benytte sig af en SUP vest. Det sender et signal om, at du som surfer har styr på det!

 

Redningsvest giver sikkerhed & komfort på vandet

Gennem de seneste par år er der kommet mange nye surfere til, og især mange med oppustelig SUP boards. Det er et must have at have en SUP leash om anklen, som er tilsluttet dit oppustelig SUP board, når du surfer.

Derudover er det altid vores klare og oprigtige anbefaling, at du benytter en redningsvest for sikkerhedens skyld. Du kan enten benytte en redningsvest eller svømmevest alt efter, hvad du synes, der fungerer bedst for dig. Det vigtigste er, at du har en af dem på!

Når du skal købe en redningsvest, skal du ikke gå på kompromis. Investér i en god vest første gang, som har den rigtige pasform, behagelighed og høj grad af bevægelighed. Redningsvesten skal være tætsiddende, men samtidig give dig fuld kontrol over din bevægelse, når du surfer og færdes på vandet.

Der findes flere typer af redningsveste, som både inkluderer de helt traditionelle modeller du kender, men også oppustelige redningsveste, redningsveste til børn samt redningsveste til hunde. Du finder på vores webshop også et sortiment af de populære SECUMAR redningsveste.

 

Køb alt neopren i din online surfbutik SURFMORE.dk

Hos os finder du et kæmpe udvalg af neopren, uanset om det er våddragter, sko, sokker, handsker eller andet, du er på jagt efter! Vi har størstedelen af neopren og skulle du ligge inde med et spørgsmål, sidder vi klar til at hjælpe dig.