Visse mennesker tror, at balancebræt kun er for voksne, men det er altså ikke sandt.. Balancebræt, vippebræt eller balanceboard, som de også kaldes, er gode til genoptræning, styrkelse af musklerne og selvfølgelig til at træne balance – og lige præcis derfor, er de også særligt velegnet til børn.

Balancebræt er en oplagt måde at introducere børn for motion, styrketræning og på samme tid have tonsvis af sjov. I dette indlæg kommer vi yderligere ind på, hvorfor et balancebræt til børn er en god ide, og hvordan de hjælper til at træne barnets koordination, balance og motoriske færdigheder.

surfmore-balanceboard-pro-vacation-thessaloniki

Hvorfor er balancebræt gode for børn?

Træning for børn skal være sjovt, og det er du med et balancebræt til børn sikret. Balancebrættet udfordrer børn og gør selve træningen til en leg, for hvor længe kan du stå på brættet, uden at røre jorden? Det er som at lave jorden giftig eller balancere på et magisk skateboard

 

Motion og sjov

Balancebræt til børn er sjove, og de kommer i mange forskellige former. Der findes både de runde vippebræt, men også balancebræt, der er formet som et board – og så bliver det lidt som at stå på et skate- eller snowboard. Det er helt op til dig og dit barn at vælge det balancebræt, som passer bedst.

 

Koordination og balance

Et balancebræt til børn giver mulighed for at træne balancen, koordinationen og forbedre disse egenskaber gevaldigt. Det kan styrke barnets evner, når det kommer til daglige aktiviteter og andre sportsgrene.

 

Styrker kernemuskulaturen

Når dit barn holder balancen på et balancebræt, er barnet nødsaget til at bruge kernemuskulaturen. Dette hjælper og er med til at udvikle en særdeles stærk og sund mave og ryg.

 

Koncentration og fokus

At stå på balancebræt kræver fokus og koncentration, da dit barn konstant skal være fokuseret for at justere vægten, have styr på fodarbejdet og bevæge sig forsigtigt for ikke at røre jorden/gulvet med balancebrættet. Dette kan faktisk også være med til at hjælpe barnet til at blive mere effektiv i skolen, ved opgaver, men også andre aktiviteter.

Hvordan bruger jeg et balancebræt med mit barn?

Der er mange forskellige måder, som du kan bruge balancebræt til og med børn. Herunder kommer vi med et par eksempler, som du kan vælge at drage brug af:

 

Enkle øvelser på balancebræt til børn

Du kan begynde helt “fra scratch” med grundlæggende øvelser på balancebræt, hvor dit barn blot forsøger at stå på balancebrættet uden at falde. Dette giver en god start, opbygger tillid og de lærer lige så stille deres balance færdigheder at kende.

 

Lege og konkurrencer

Lav blandt andet sjove konkurrencer og lege hvor børnene udfordrer hinanden til at se, hvem der kan stå på balancebrættet til børn i længst tid eller lave sjove bevægelser, mens de balancerer.

 

Brug balancebræt til børn i dagligdagen

Balancebræt til børn kan bruges til meget andet end deciderede træningsøvelser. Lad også dit barn stå foran fjernsynet, mens der laves lektier eller andet. Integrér det i den daglige rutine og hverdag, så dit barn hele tiden kan øve sig.

 

Balancebræt til børn med sikkerhed

Man kan desværre godt falde og slå sig på et balancebræt. Derfor anbefaler vi, at du skaber et sikkert miljø ved at stå på et blødt underlag, f.eks. tæppe, træningsmåtte eller yogamåtte, der minimerer risikoen.

Balancebræt til børn for sjov, god balance og træning

Der er mange gode grunde til, at du skal give dit barn et balancebræt. Vi har nævnt nogle af mulighederne ovenover, og der er sikkert mange flere. Balancebræt til børn er sjove, udfordrende, sunde for krop og sind, og så findes der et hav af muligheder.

Gør træningen til en sjov oplevelse for dit barn, så der opbygges gode og sunde færdigheder og vaner.