Træning af din balance og styrke, kan være en måde at styrke din krops sundhed og velvære på. Balancebrættet er nemlig en fremragende træningsmetode, der kan hjælpe dig til at opnå bedre stabilitet, koordination samt muskelstyrke.

I dette indlæg udforsker vi, hvad et balancebræt er godt for, hvordan du træner på det, kan lave øvelser til knæet og generelt forbedrer din balance med vores balanceboards fra SURFMORE.

Hvad er et balanceboard godt for?

Et vippebræt, balanceboard eller balancebræt, som de kaldes, er et alsidigt træningsredskab, der tilbyder dig en lang række fordele for både krop og sind. Herunder kan du se nogle af de fordele der er, ved at du inkluderer øvelser på balancebræt i din normale træningsrutine:

surfmore-balanceboard-caroline

Forbedret balance

Øvelser på balancebræt kan være med til at udfordre dine sensorer i muskler og led, der i sidste ende styrer din kropsposition. Du kan derfor opnå en forbedret balance og koordination, der styrker kroppen hele vejen rundt.

 

Styrkede muskler

Træning på et balancebræt aktiverer musklerne i hele kroppen og især de stabiliserende muskler. Ved at lave øvelser på balancebræt kan du derfor opbygge en god styrke og forhindre skader.

 

Øget kropsbevidsthed

Når du står på et balancebræt, vil du opdage, hvordan du bliver mere opmærksom på din bevægelse og kropsholdning. Laver du hyppigt øvelser på et balancebræt, vil du nemlig få øget opmærksomhed på dette, og samtidig reducere risikoen for skader i din dagligdag.

 

Udfordring

Det kræver fokus og koncentration, og selvom det er ekstremt god træning for kroppen, er det at stå på vippebræt også en sjov udfordring, som udfordrer dig på mange forskellige punkter.

Hvordan træner jeg på et balancebræt?

Som du lige har læst, er der rigtig mange fordele ved at stå på vippebræt, balanceboard eller balancebræt – du vælger selv, hvad du kalder det.. Men lad os også kigge på nogle gode øvelser, du kan udføre:

Øvelser der styrker balancen

  • Stå med fødderne placeret længst muligt fra hinanden på balancebrættet, og forsøg at holde balancen så længe som muligt.
  • Giv dig selv en udfordring og luk øjnene, mens du forsøger at balancere frem og tilbage.

 

Squats

  • Udfør helt almindelige squats ved at bøje ned i knæene og sænke dig ned, mens du fortsat holder balancen

 

Du kan også placere dine fødder på balancebrættet som var det et surf board, snowboard eller skateboard, og “kør” herefter frem og tilbage. Dette kan være en god måde at holde dit surfing og skating intakt, når det f.eks. er vinter, og du ikke kommer nær så meget ud, som du gør om sommeren. 

Vi har hos SURFMORE også selv haft sjov med at prøve at hoppe 180 grader og lande på balancebrættet. Det er en svær øvelse, kan gå galt og kræver en del øvelse – men det er sjovt!

numseslaede-orange

Hvordan træner jeg min balance?

En god balance er altid godt, men for at nå dertil kræver det, at du træner den. Hvis du vil træne din balance, kan du derfor med fordel inkludere øvelser på balancebræt i din normale træning et par gange om ugen. Start gerne ud med enkle øvelser, og derefter kan du gradvist øge sværhedsgraden, eftersom du bliver bedre.

 

Lav øvelser på balancebræt fra SURFMORE

Når du skal lave øvelser på balancebræt, er balancebrættet i sig selv ikke essentielt, men alt efter hvilket du vælger, kommer det med forskellige fordele og ulemper. Med et balancebræt fra SURFMORE får du et mere aflangt balanceboard, som egentlig havde et udgangspunkt i at henvende sig til dig, der surfer, skater eller står på snowboard.

Du kan dog sagtens bruge vores balancebræt til at lave øvelser, selvom du ikke dyrker nogen form for sport med boards. Vores SURFMORE balancebræt er ideelle til at hjælpe dig med at træne din balance og styrke, og herunder har du en oversigt over de forskellige modeller, vi tilbyder.

surfmore-balanceboard

SURFMORE Balanceboard

Dette er det første balancebræt vi udgav og en grundlæggende model til begynderen og de, der ønsker en enkel og nem måde at komme i gang med at lave øvelser og træning på balancebræt. Brættet kan også sagtens anvendes til den øvede og avancerede.

  • Kan anvendes af hele familien
  • Leveres komplet inkl. roller
  • Skridsikker overflade

SURFMORE Balanceboard Pro

Dette er vores lidt mere avancerede model, der tilbyder mere udfordrende træning, da selve brættet er smallere og der ikke er støtte på hver side, som der er på vores standard model. Se også denne model i et andet design, nemlig SURFMORE Balanceboard Pro Vacation, der er lavet i fede farver.

  • Leveres inkl. roller
  • Cool design
  • Træn med fordel balancen på cool manér
surfmore-balanceboard-pro

Vi anbefaler, at du vælger den model, der passer bedst til dig og de øvelser, du ønsker at lave. Husk på, at du sagtens kan bruge ‘Pro’ modellen, selvom du ikke er pro, øvet eller avanceret.