Wingsurf kombinere alt det bedste fra windsurfing og kitesurf. På wingfoil får du lov at svæve lydløst hen over vandet, mens boardet suser derudaf. Fornemmelsen er fantastisk, og når du først er oppe, vil du ikke ned igen.

Wingfoil er gennem de sidste år kommet på alles læber og ikke uden grund. Det er skide sjovt, det er brugervenligt og så er du hurtigt i gang på vandet.

Det unikke ved wingsurf er, at du behøver en begrænset mængde udstyr og så er du mere eller mindre i gang med sporten. Wingsurf kan gøres stort set alle steder med vand og en smule vind!

Er du nysgerrig på, hvordan wingsurf eller wingfoil surfing, som det også kaldes, fungerer? Så kan du læse med i denne artikel, hvor vi gør dig meget klogere på emnet. Du kan også se vores komplette wingsurf pakker, hvis du er klar til at komme på vandet og prøve sportsgrenen af.

Hvordan adskiller wingsurf sig fra wind- og kitesurfing?

Windsurfing var på alles læber op gennem 1980’erne og du kunne nærmest ikke komme forbi en personbil uden tagbøjler og windsurf boards på taget. Windsurfing var allemandseje, og alle skulle windsurfe.

Windsurfing er ligesom wingsurf fantastisk og skægt, socialt og udfordrende på samme tid. Du får mulighed for konstant at udfordre dig selv på vandet – og samtidig i en lang række forskellige discipliner, alt efter hvad du er til. Dertil er wind- og wingsurfing unik i den forstand, at det aktiverer stort set alle muskelgrupper, og dermed er rigtig god træning.

Gennem årene har windsurfing forsigtigt mødt modgang. Udstyret er konstant blevet forfinet og tilpasset, men kitesurfing har vist sig at være lettere at håndtere, og samtidig har det været nemmere for mange at komme i gang med. Et kitesurfing sæt kræver ikke alverdens plads og det betyder altså, at mange lejlighedsejere slikker sig om munden. Alle kan nemlig få plads til et kitesurfing sæt.

I dag er wingsurf “det nye”, og mange kaster sig over den nye gren inden for surfing. Rent udstyrsmæssigt læner wingsurf sig op af kitesurfing, eftersom det heller ikke fylde særlig meget. En wingsurfer, altså dragen du holder ved, bliver nemlig også pustet op ved brug af en pumpe, og fylder derfor ikke særlig meget. Et wingboard og foilfinnen fylder en anelse mere, men foilfinnen kan du skille ad fuldstændig – og dermed nemt have den i en mindre bil.

aloha-sun-stick-spf-50

Wing: hvordan virker den, og hvilken skal jeg vælge?

En wing er noget af det sidste nye på markedet inden for surfing. Wingsurfing kombinerer det vi kender fra en kite, men bare uden de lange liner og trapez. Du holder din wingsurfer (dragen, der giver fremdrift) som et windsurfsejl, men det er uden liner og trapez.

I bund og grund virker din wing på samme måde som ved f.eks. kite- og windsurfing. Wingsurf er derimod forfinet, tilpasset og så er det gjort utrolig nemt for brugeren. Udstyret fylder ikke alverden, og du kan nemt transportere det. Wingsurf er for alle og det er hurtigt at komme i gang med.

Leder du efter udstyr til wingsurf, så tøv ikke med at kontakte din lokale surfpusher. De vil rådgive dig til valg af det rette wingsurf sæt.

Wingboard: Volumen, type og niveau?

Jo mere volumen, desto mere opdrift får du i et godt wingboard. Dog skal du selvfølgelig have et wingboard, som passer til netop dig og dit niveau. Langt de fleste begynder med et wingboard på mellem 100L – 125L. Her får du en solid volumen, og du kan være sikker på succes fra starten.

I takt med at din erfaring stiger, kan du stille og roligt finde et mindre wingboard. De mindste wingboards som produceres er omkring 65L, men dette er også nogle af de absolut mindste på markedet.

sun-bum-sunscreen-face-stick-spf-30
sun-bum-sunscreen-face-stick-spf-30

Foil: Hvordan virker en foil? Og SKAL jeg bruge den til at wingsurf?

Boardet, som bruges til wingfoil, minder mest af alt om et klassisk surfboard, men bare i en slags moderniseret version. I “surf sprog” kalder man det et hydrofoil board, men her er samtidigt masten og foilen spændt til selve bunden på boardet.

Når du står på din wingfoil vil du pludseligt opleve, at boardet forsigtigt begynder at svæve. Foilboardet vil altså glide ud af vandet og løfte sig fra vandets overflade. Følelsen er helt unik og minder om den første gang du prøver at plane på en surfer.

En foil kan bruges til wingsurf, men også windsurf, kitesurf og SUP boards.

Hvad er historien bag wingsurf?

Wingsurf er en kombination mellem det klassiske windsurf og kitesurfing. I bund og grund er det en innovativ nytænkning af de to surf discipliner, som har udviklet sig. Faktisk er surfing en af de discipliner, hvor udstyret konstant udvikles og det samme gælder for wingsurf.

Wingsurf er skabt ud fra den tete, at det skal være nemt at komme i gang og mængden af udstyret, skal være begrænset.

I dag kan alle lære at wingsurf, og udstyret er blevet utrolig brugervenligt. Wingsurf kan læres på en sommerferie, og så bør du have styr på alle grundlæggende teknikker for god succes.

Bør jeg gå op i sikkerhed på wingsurf?

Sikkerhed på vandet er altid et must-have. Sikkerheden er både til glæde for dig selv, men også alle andre på vandet som surfer, hvad enten det er på wingfoil, kitesurf eller en klassisk windsurfer. Sikkerheden skal prioriteres!

Alle som dyrker aktiv vandsport bør benytte en god svømmevest på vandet. Det er ligegyldigt om du har surfet i 5, 10 eller 15 år. Sørg for at anskaffe dig en svømmevest til børn og alle voksne, som kan bruges til din sport.