Skiferie med børn kan være fantastisk, men det kan lige så godt være en stressende fornøjelse med umulige børn, snotnæser og skihjelme som skøjter rundt på hovedet. 

Vi har samlet en lille håndfuld tips og tricks, som forhåbentlig kan hjælpe jer med børnene på skiferien. God påklædning, pauser og varm kakao, så skal resten nok komme af sig selv. Rigtig god skiferie!

Undgå at fryse

Ingen gider nogensinde at fryse på deres skiferie. Det mindsker lysten til at komme af sted og det er ærgerligt. En god ferie på ski med børn skal være sjov og det skal gerne være noget man glæder sig til. En skiferie med succes kræver derfor god påklædning, og som forældre er det dit ansvar, at dine børn er klædt rigtigt på fra top til tå. 

Sørg for at klæde jer efter lag-på-lag metoden. Undertøj, tætsiddende (uld) eller skiundertøj, og sørg altid for at skiundertøjet er tilpasset dit barns størrelse. Skiundertøj skal sidde tæt til huden, da det er her den bedste effekt opnås. 

Skiundertøj til børn behøver ikke at koste alverden, og det kan nemt gå fra barn til barn. Til en uges skiferie kan i sagtens nøjes med ét sæt, mens det typisk er en fordel med flere par skistrømper. Strømperne bliver sure, fugtige og klamme. Det er derfor en god start på dagen med et par frisk og tørre skistrømper på skiferien.

Et godt husmor trick er at undgå badet om morgenen. Kroppen har et naturligt lag fedt på huden og det er med til at holde dig varm. Undgå derfor at bade om morgenen, da fedtlaget vaskes af. Det virker mærkeligt, men det virker altså! 

skiferie-med-børn-guide

En skihjelm skal sidde godt 

Nogle foretrækker at leje en hjelm og det kan i og for sig også være udmærket som en start. Du slipper med at skulle have den store tegnebog frem, men omvendt må du også bruge en skihjelm til børn som kan være brugt af mange andre (svedige) skiløbere. 

Som forældre kan det være fristende at leje skihjelme til børn, da de løbende vokser og derfor står i ikke og skal udskifte skihjelmene hvert 2. år. 

Omvendt kan der være sund fornuftigt i købet af en børne skihjelm og når den bliver for lille, så kan i sælge den videre. Derved har i haft glæde af en skihjelm til børnene og børnene har samtidigt haft deres egen skihjelm.

Sørg for at tjekke at dit barns skihjelm sidder korrekt på hovedet. En skihjelm skal beskytte og dække hovedet med tunge fald og styrt. Et skihjelm som ikke sidder rigtigt kan derfor være rigtig skidt, mens en korrekt siddende skihjelm kan gøre underværker, hvis uheldet skulle være ude.

 

Pauser er guld værd 

Skiferie for børn kan godt være hårdt. Der er mange mennesker at tage stilling til, og så er det jo ingen hemmelighed, at skiferie er en aktiv ferie. Du er konstant i gang og du har både skistøvler, skihjelm og varmt tøj at tage stilling til. 

Som forældre med børn på ski er det vores klare anbefaling, at i sørger for at få holdt nogle pauser. Få nogle gode ture med børnene og sørg så for, at få drukket noget varm kakaomælk og få energi fra en god sandwich eller andet. Energi er et must-have på en skiferie!

 

Skibriller til børn

Alle som tager på skiferie kender vigtigheden i et par gode skibriller. Især når du først bliver dygtig og får fart på, så skal du også have et par gode skibriller til børn. Det samme gælder nemlig for børnene. Et par skibriller til børn er et must-have!

Et par skibriller til børn er mindre end almindelige skibriller til voksne. Skibrillerne til børn passer selvfølgelig til et barneansigt. Sørg for at dit barn har et par skibriller med et par gode tætsiddende linser, og som selvfølgelig passer til dit barn.

spy-skibriller-børn

Er børnene trætte af at stå på ski?

Fortvivl ej. Måske er børnene trætte af at være på ski, og det kan man vel i bund og grund også godt forstå. Ferie kan godt være hårdt!

Nogle forældre sender børnene i skiskole med professionelle instruktører, mens andre køber en skisele og underviser ungerne på egen hånd. 

Vælger du at betale og sende børnene på skiskole får du tid til selv at komme afsted. Det giver som forældre frihed på skiferien, og det giver samtidigt et afbræk fra børnene. For rigtig mange er dette kun sundt! 

Er børnene kørt trætte i tunge skistøvler og hjelme, så kan et par gode kælke gøre meget. I er alligevel på skiferie, der er masser af sne og liftene står klar til at tage jer til toppen. En god kælk kan give timevis af sjov og børnene elsker det!