Svømmevest til voksne - vest til sup - Surfmore - 2

Vores tur med paddleboard til Kalø Slotsruin

Sommetider skal man genopfinde sig selv, finde nye steder og andre fodspor at træde i og ikke mindst muligheden for at forny energien. Indimellem er der ikke noget finere, end at komme til nye steder med ny luft og energi. 

Peter og jeg, Jeppe, fra SURFMORE, besluttede en sen august aften, at nu måtte tiden være inde til, at vi skulle besøge Kalø Slotsruin, og selvfølgelig skulle vi have vores SUP udstyr med. Ofte havde vi talt om Kalø Slotsruin og muligheden for at stå på paddleboard, men indtil denne aften var vi ikke nået længere end snakken.

 

Vækkeuret var sat

Vi aftalte, at vi skulle afsted næste morgen kl. 07.30. Jeg havde brygget kaffen, hældt det på termoflaske og jeg var derfor klar til afgang. Selvom jeg ikke bør markedsføre noget så simpelt som vores termoflaske, så må jeg bare erkende, at den simpelthen er noget af det bedste, når man er på farten. Perfekt som drikkedunk til koldt vand og oplagt som termoflaske til kaffen. Der er samtidigt er noget fedt i at have en flaske, som jeg ved holder de næste 10 år eller mere. Jeg kan godt lide tanken om, at den ikke skal skiftes ud lige foreløbigt og kan bruges igen og igen. 

Efter et par timers kørsel, kaffe og en god snak i bilen ankommer vi til Kalø. Solen står allerede højt, og det samme er vores iver efter at komme afsted. Det er en smule overskyet, men det gør intet. Vi ved dog godt, at vejret bliver noget skiftende gennem dagen, men som surfere er det ikke noget som bekymrer os. 

Som yngre husker jeg, hvordan vi kunne bekymre os om regn og skyer, når vi skulle på vandet, men faktum er at man oftest bliver våd under alle omstændigheder. Det er en del af oplevelsen, og det er en del af aktiv sejlsport. Vi har vores gode våddragter med og en blød badeponcho til omklædning, og vi er derfor klar til alt slags vejr, som dagen kan byde på. 

Hurtigt får vi pumpet udstyret op. Jeg bliver imponeret gang på gang af, hvor godt et tryk SURFMORE HP2 SUP pumpen egentlig leverer. Nu har jeg også pumpet mange oppustelige SUP boards op gennem tiden, men HP2 pumpen formår hurtigt at levere tryk i manometeret – og vil du ikke det manuelle arbejde, kan du vælge en god elektrisk pumpe til SUP.
Efter kort tid viser måleren på manometeret 1 bar, og vi er klar til at komme på vandet! 

Se landskabet udefra ved Kalø Slotsruin

Der er noget fantastisk ved at se landskabet fra vandet. På et surfboard får du en helt anden fornemmelse af naturen, og det kan give nye perspektiver og syn på tilværelsen. Når du går i naturen har du ikke altid en chance for rigtigt at se den natur, som du faktisk går i. Afstanden giver dig derimod muligheden for at nyde naturen i alt dens pragt. Jeg nyder det, og det kan give en rigtig behagelig ro at være på vandet og blot nyde naturen og omgivelserne, mens du har tiden til det. 

Mens vi padler på livet løs med vores SUP padler går snakken i hastige skridt. Pulsen stiger, og vi taler begge hurtigere og hurtigere for at følge med hinanden. Jeg tænker over, hvor hurtigt og retningsstabilt SURFMORE Touring SUP board egentlig er på trods vinden kommer fra siden, skærer boardet stærkt gennem vandet, og her oplever man virkelig stivheden i en double layer MSL konstruktion. 

Vi har travlt med at komme ud til den gamle ruin fra 1300-tallet. Det føltes nærmest som en konkurrence, men det er måske testosteronen som pumper, når drenge surfer. Vi kommer i hvert fald frem og i hastigt tempo.

Selvom Kalø slotsruinen har set bedre dage, så er det tydeligt at se, hvor stor og mægtig den engang har været. Jeg bliver mindet om, hvor meget historie vi har her i Danmark, og endda hvor meget man kan opleve fra vandet. Det er sjovt at kombinere surfing med at se historie. Mens vi surfer rundt omkring slotsruinen går snakken om, hvordan slottet så ud i 1300-tallet, og hvor fedt det havde været at surfe rundt om. 

Efter noget tid vender vi om og padler tilbage igen. Konkurrencegenet sætter naturligvis ind igen, og vi forsøger også at sabotere hinanden ved at kaste vand afsted i håb om, at modparten skulle falde i vandet.