Cruiserboard

Viser alle 4 resultater

 • Landyachtz-Tugboat-Cruiser-Board

  Landyachtz Tugboat Cruiserboard

  1.649 DKK
 • Prism-Grit-Cruiser-Board

  Prism Grit Cruiserboard

  1.379 DKK
 • Prism-Captain-Cruiser-Board

  Skate – Prism Captain Cruiserboard

  1.579 DKK
 • Prism-Skipper-Cruiser-Board

  Skate – Prism Skipper Cruiserboard

  1.499 DKK

Hvad er et cruiserboard? 

Cruiserboardet er det vi i moderne sprog vil kalde for en “hybrid” mellem et almindeligt skateboard som du kender og et longboard. Longboardet kan du læse mere om her, men cruiserboardet er rent faktisk mega fedt, da det fusionere det klassiske skateboard med longboardet.

Et cruiserboard har store bløde hjul og et lidt større ‘deck’ end et almindeligt skateboard. De store hjul giver greb og fart. Du skal samtidigt ikke bekymre dig om underlaget eller små sten, da de bløde store hjul blot tonser henover underlaget. Det er klart en fordel og samtidigt kommer du hurtigt frem!

Hvor stammer skateboarding fra? 

Skateboarding stammer fra Amerika og så første gang dagens lyst mellem 1940 og 1950’erne. Her startede surfere med at sætte hjul på små surfboards og derved kunne de rulle frem og tilbage. Nogle brugte det faktisk som et réelt transportmiddel og samtidigt var det et godt alternativ, når der ikke var hverken bølger eller vind.

I dag dukker løbende nye skateboard brands frem. Rigtig mange har fået øjenene op for longboards og cruiserboards. Disse typer skating giver en anden frihed og lyst til bare, at cruise gennem nær og fjern.

Tag til Klitmøller eller Tisvilde en sommerdag og se hvor mange som hygger sig med longboards under armen. Et longboard er perfekt transportmiddel og samtidigt skide skægt!

 

Hvad er forskellen på et cruiserboard og alle andre skateboards? 

Som nævnt tidligere er cruiserboardet en hybrid mellem et longboard og det klassiske skateboard. Cruiserboardet har større trucks og samtidigt er hjulene blødere og større. Store hjul giver fart og overskud på et skateboard!

Med et par bløde hjul på cruiserboardet er du også klar til længere ture, transport mellem skole og hjem og så får du samtidigt den fede ‘cruiser’ følelse som et skateboard som dette giver. Følelsen af fart, sus og frihed!

Et cruiserboard har samtidigt et andet udtryk i dens “kick-tail”. Det er det man i alment sprog vil kalde bagenden eller “røven” på et skateboard.

 

Hvorfor skal jeg vælge et cruiserboard? 

Du skal vælge et cruiserboard hvis du vil lidt af det hele. Cruiserboardet er skægt, sjovt og hurtigt. Samtidigt har det massere af kontrol, greb og hurtighed over sig. Du kan nemt dreje og lave små sving, uanset om du skater i Hornbæk eller på Østerbrogade. Cruiserboardet har en god størrelse, hvorfor det egner sig godt til den nye skater som skal godt i gang.

 

Skal jeg bruge beskyttelse såsom hjelm? 

Det er ikke at lovkrav at bruge hverken skaterhjelm eller knæbeskyttere på et skateboard. Dog er det derimod en god idé at bære hjelm, når du dyrker actionsport som skating.

En hjelm sidder på hovedet og skal være spændt fast om hagen. Skulle du være uheldig beskytter den dig og tager stød og slag fra hovedet. Det er derfor et klogt valg at bruge en skaterhjelm, når du står på longboard eller andet skate.

Udover at benytte en hjelm i forbindelse med skating er det en oplagt idé, at bruge en form for beskyttelse på knæ og håndflader. Det kan være knæbeskyttere eller håndledsbeskytterere.