Men hvordan styrker jeg så balancen, når jeg ikke er ude på bølgen blå, suser ned ad pisterne eller cruiser på mit surfskate? Svaret er simpelt: Indoboard. Med et alsidigt indoboad åbner sig en ny verden til timevis af sjov, god træning og uanset om du er erfaren surfer, skater eller snowboarder, kan du træne og forbedre din generelle balance.

 

Indoboard til at styrke og træne balance

Måske kender du i forvejen til indoboards, for de har faktisk eksisteret ganske længe. Navnet indoboards har dog ændret sig flere gange, og selvom de oprindeligt hedder indoboards, er de løbende også blevet kendt som balancebræt, vippebræt og balanceboards. Et indoboard er dog ikke helt det samme som et vippebræt eller balancebræt, men i høj grad det samme som et balanceboard.

Indoboards kan ikke udelukkende anvendes til at træne dine skills inden for surfing, skating, skiing og snowboarding, men også til generel styrkelse af din balance, genoptræning af knæ og meget andet. Vær derfor ikke bange for, at du ikke kan bruge et indoboard, hvis ikke du surfer, skater eller snowboarder, for det kan du sagtens – og vi garanterer dig, at du får timevis af sjov med i hatten!

Læs med herunder hvor vi dykker ind i, hvordan et indoboard er det ultimative redskab til at forbedre balancen og styrken.

surfmore-balanceboard-pro-vacation-thessaloniki

Hvad er et indoboard?

Indoboard, balanceboard eller balancebræt – kært barn har mange navne – og et indoboard er et specialdesignet balanceboard, der simulerer bevægelserne du laver, når du surfer, skater, skiier eller snowboarder. Det består af et langt stykke træ monteret på en rulle, der tillader dig at bevæge dig fra side til side. Dette giver en udfordrende og dynamisk platform, der kræver, at du konstant justerer for at opretholde balancen, så brættet ikke rammer jorden.

Hvorfor bruge et indoboard?

Et indoboard er godt for mange ting, og er både et fantastisk redskab til dig, der vil genoptræne knæ, få en bedre og balance og generelt bliver stærkere i kroppen.

Indoboards er skabt og udviklet til at udfordre din balance. Når du står på brættet, kræver det, at du konstant arbejder med dig selv, holder dig oprejst og det er med til at træne muskler, nervesystem og i sidste ende, giver det dig en bedre balance.

For skatere, surfere og snowboardere er indoboardet et oplagt supplement til din træning, som du kan bruge til at forfine dine færdigheder. Du kan øve tricks og bevægelser, mens du stadig er på sikker grund. Brug f.eks. indoboardet hen over sommeren så du er klar til den kommende skisæson eller hen over vinteren, så du er klar til den næste surfsæson.

surfmore-balanceboard-pro-vacation-budapest-front

Hvordan bruger jeg et indoboard?

Et indoboard kan virke udfordrende i starten, men med lidt øvelse bliver det hurtigt sjovt og en givende aktivitet. Herunder får du et par grundlæggende trin for at komme i gang på god vis:

  • Start i nærheden af støtte

Du kan starte med at holde ved en væg eller stol for at sikre dig selv ekstra støtte. På denne måde kan du få bedre styr på balancen, inden du begiver dig komplet ud i det.

  • Spred armene ud for balance

Brug dine arme til at bevare balancen. Spred dem gerne ud som vinger – dette er med til at stabilisere kroppen og give en bedre balance.

  • Bevæg dig forsigtigt fra side til side

Øv dig forsigtigt i at bevæge fra den ene til den anden side på dit indoboard. Herefter kan du langsomt øge intensiteten, og gøre det sværere for dig selv.

  • Udfordre dig selv med tricks

Er du blevet skarp til at stå på indoboard, kan du begynde at udfordre dig selv med enkle tricks som 180-graders drejninger eller at gå helt ned i benene, hvor det bliver sværere at holde balancen.

Træning med et indoboard

Indoboard skal først og fremmest være sjovt, og det er det, men er også et unikt redskab til træning og fitness. Vi har samlet et par træningsøvelser herunder, som er gode at udføre på dit indo- eller balanceboard:

  • Squats

Udfør squats på dit indoboard. Gå forsigtet ned i benene og styrk dine ben og opnå en forbedret kernestabilitet.

  • Planke

Tag planken og i denne omgang på dit indoboard. Dette er med til at udfordre dine mavemuskler, og træner samtidig hele kroppen.

  • Balance push-ups

Lav push-ups på dit indoboard for ekstra udfordring og styrk samtidig kroppen.