Når vinteren er her, og sneen først begynder at komme frem (hvis vi er så heldige i Danmark), er der ikke noget bedre end at komme ud i det kolde vejr og den friske sne. Og hvad er sjovere end at tage til den nærmeste og bedste kælkebakke for herefter at give den gas ned ad de stejle bakker? Men med alle de mange muligheder, når det gælder køb af den bedste kælk til enten børn eller voksne, kan det være udfordrende at finde den bedste blandt mængden. I denne guide og bedst i test af kælke forsøger vi at hjælpe dig med at træffe det bedste valg, så du får den kælk, der kan give dig bedst glæde og en uforglemmelig oplevelse på kælk.

 

Overvej terræn til kælken

Inden du køber den bedste kælk, kan du lave en del af forarbejdet ved blot at tænke på, hvor du planlægger at bruge den, og hvad den skal kunne være i stand til at klare. Leder du efter en god kælk til glat is, eller vil du udforske mere ujævnt terræn som en naturlig bakke? (disse har vi mange af i Danmark). Der er mange forskellige typer kælke, der passer bedre til visse terrænforhold end andre – og derudover er de også lavet med hver deres egenskaber.

Oversigt af de bedste kælke i test

bobslaede-med-bremse-roed
Bedste allround kælk

1. Bobslæde med bremse

Pris: 249 DKK

Bobslæden er blandt de mest kendte, og kommer du til kælkebakken som barn eller voksen, vil du også opdage, at de fleste suser rundt på en bobslæde med bremser, til visse tider også med rat, men de er lidt dyrere.

Denne bobslæde med bremse i rød kommer med bremsehåndtag i hver side, så du på enkel vis kan dreje eller bremse, hvis du får for meget fart på, eller har lyst til at dreje bobslæden. Bobslæden med bremse har et rigtig godt glid, og sikrer dig en fed oplevelse, når du skal give den gas på kælkebakken.

Denne bobslæde har en længde på 87 cm, bredde på 41 cm og er anbefalet til en alder fra 3 år. Se også vores bobslæde med bremse i blå eller alle vores bedste bobslæder, hvis ikke denne fangede din interesse.

Bedste billige kælk

2. Numsekælk

Pris: 79 DKK

Du kender den helt sikkert.. Numsekælk eller numseslæde, som den også kaldes, er en sand klassiker på de danske bakker, når sneen først er faldet. Det er en utrolig sjov kælk, du rent prismæssigt kan komme meget billigt til – selvom den er billig, er du dog stadig garanteret timevis af sjov.

Jeg husker selv min tid i folkeskolen, hvor SFO’en havde en kæmpe bunke numsekælke liggende, som vi fik lov at tage ud på skolens “bakke”, som ikke rigtig var en bakke, men dengang var den forholdsvis stor for mig. Numsekælken er lavet med et håndtag, som der kan holdes i og så slår du ellers rumpen i sædet. God tur!

Er du ikke til designet eller farven, kan du også se vores numsekælk i rød og numsekælk i grøn eller som alternativ vores tallerkenkælk i rød. Vi er vilde med numsekælke, og derfor tilbyder vi selvfølgelig også et godt udvalg af både numseslæder gode numsekælke.

numseslaede-orange
snowracer-kaelk-med-rat-blaa

Bedste premium kælk

3. Snowracer kælk med rat

Pris: 899 DKK

En snowracer kælk med rat er det ultimative, når det kommer til en god kælk, som skal kunne det hele. Her får du både twin-tip ski, forski og et rat, så du helt selv kan styre, hvor du vil kælke hen. Derudover er der selvfølgelig også en fodbremse, så du kan stoppe kælken, hvis det bliver for voldsomt, eller du skal styre uden om andre kælkende børn eller voksne.

Der kan være mange gode grunde til, at du skal vælge en god kælk med rat og bremser, men det er helt sikkert, at den giver masser af sjov og for barnet, er det jo næsten som at køre en bil – what’s not to like?

Fanger denne model eller farve ikke din interesse, kan du også se vores snowracer kælk med rat i rød eller den velkendte STIGA Snowracer Kælk med rat i sort.

Bedste snow flyer

4. STIGA Snow Flyer

Pris: 379 DKK

Måske kender du allerede til snow flyer eller snemadras, som den også kaldes – og måske har du aldrig set det før. STIGA Snow Flyer er i bund og grund en madras, som du ligger på, når du kælker ned ad bakken. Den er lavet med snor, du kan holde fast i og styre med, så du ikke ligger helt uden greb på bakken.

STIGA Snow Flyer kan bruges af op til 2 personer af gangen, er lavet i slidstærkt materiale og anbefales til børn fra mindst 3 år.

STIGA Snow Flyer snemadrassen måler 100 x 50 cm og føler du ikke for den grønne farve, kan du også se vores STIGA Snow Flyer i sort eller alle vores snow flyers her.

stiga-snow-flyer-groen
bobslaede-med-rat-og-bremser-blaa-groen

Bedste bobslæde med rat og bremser

5. Bobslæde med rat og bremser

Pris: 399 DKK

Ligesom den forrige bobslæde har vi endnu et godt bud på en kælk – denne ganga en bobslæde med rat og bremser. Her får du en super god kælk, der har twintip ski, rat, bremser og en træksnor. Den er lavet i et cool og funktionelt design, som kan give god glæde på kælkebakken.

Synes du ikke den blå og grønne farve er for dig, kan du også se vores bobslæde med rat og bremser i rød og grøn.

 

Hvilken kælk er den bedste?

Det er svært at sige, hvilken kælk der er den ultimativt bedste. Det afhænger nemlig af dine og dit barns personlige præferencer og behov til, hvad en kælk skal kunne. En god ide er først at finde ud af, om du har brug for en baby kælk, kælk til børn eller kælk til voksne. Allerede her kan du nemlig spore dig meget dybere ind på i hvilket område du ligger. Herefter kan du kigge på de forskellige typer og modeller af kælke, som kan være en helt videnskab. Der findes mange gode kælke, men hvilken som er den bedste, ved du i sidste ende bedst selv. Vi kommer i denne bedst i test af kælke med vores bud på nogle af de bedste kælke på markedet.

 

Hvilken kælk skal jeg vælge?

Hvis du gerne vil have en kælk, hvor du kan styre retningen og bremse, vil vi anbefale en god bobslæde eller kælk med rat og bremser. Her har du alle muligheder for at give den fuld drøn på bakken, og så kan du eller dit barn ovenikøbet styre retningen og bremse, hvis det bliver for vildt. Ønsker du blot en billig kælk, kan du vælge en numseslæde eller numsekælk, som de også kaldes. De er forholdsvis billige, og giver stadig masser af sjov på bakken.

Er du på udkig efter et sjovere alternativ til de traditionelle kælke, kan du med fordel vælge en snow tube, snowbaord kælk eller de velkendte snow flyers fra kælkemærket, STIGA.

 

Hvor kan jeg købe en kælk?

Du kan købe en god kælk hos SURFMORE, men også hos massevis af andre webshops. Hos os finder du dog et stort udvalg og bredt sortiment af både kælke med rat og bremser, kælke til børn og voksne, bobslæder, numsekælke og meget andet. Vi har også mange andre alternativer til kælke som f.eks. snow tube, snow flyers og snowboard kælke til dig, der ønsker at prøve kræfter med snowboarding uden at slippe pungen helt løs og købe et “rigtigt” snowboard. Vi har naturligvis også en helt traditionel kælk i træ.