En skiferie kræver ofte meget mere beklædning, end du forventer. Det er vigtigt at holde sig varm, og derfor er det også en nødvendighed med den rette påklædning. Du kender måske til lag på lag princippet, og det er også hvad, vi vil gøre opmærksom på i dette indlæg. Efter du har læst med, regner vi stærkt med, at du er klar til at komme på skiferie. Vi vil i hvert fald gøre vores bedste for at give dig vores bedste skiferie råd!

I denne lille guide har vi samlet fem trin til den perfekte påklædning til den kommende skiferie.

skiferie-med-boern-guide

Start med det inderste lag

Det inderste lag er det, som sidder tættest på huden. Optimalt set består det inderste lag af enten uld eller andet syntetisk materiale. Tanken og idéen bag dette lag er nemlig, at det skal transportere sved og fugt fra kroppen.

Vi vil nemlig gerne, at du holder dig tør, og ikke bliver kold og fugtig. Faktisk er det hvad du oplever, når du sveder i en almindelig t-shirt. Den formår nemlig ikke at transportere sveden væk fra kroppen. Derimod bliver den bare klam, og du bliver kold. Det inderste lag er derfor vigtigt!

Det inderste lag skal selvfølgelig også hjælpe med at holde dig varm.

Det mellemste lag

Det mellemste lag skal bestemt ikke undervurderes. Det er nemlig dette lag, som skal transportere sved og fortsat holde dig varm på pisten.

Vores bedste råd er at gå efter behagelighed. Du skal have det på i mange timer og derfor skal det også sidde godt. Prioriter god kvalitet og lækre materialer og pasform. Det kan f.eks være fleece eller uld, men også et dunlignende materiale. Mellemlaget giver dig varme.

Her kan du bl.a. bruge skiundertøj fra Mons Royale eller skiundertøj i uld.

cold-uld-ski-undertoej-saet-herre

Det yderste og sidste lag

Det yderste lag er det sidste, inden du skal ud i sneen og i gang med dagen. Gå efter noget som er vandtæt som udgangspunkt. Det er blandt andet tøj med høj performance, strækbarhed, holdbarhed og ikke mindst noget som er vandtæt. Det vil være en stor fordel for dig med lange dage på pisterne.

Skal vi nævne en slags jakke, så skal du se efter en skaljakke eller hardshell jakke. Det kan også sagtens være en fleecejakke, som jo giver en rigtig god varme, men er knapt så modstandsdygtig mod regnvejr.

 

Hvad bør du huske, når du vælger skitøj til skiferie?

Lag-på-lag princippet fungerer, og det kan du være 100% sikker på. Dog skal du huske på, at princippet dagligt skal revurderes efter vejrforholdene. Jo mindre beklædning, desto mere fleksibilitet, vil du også opleve på pisten. Der er derfor ingen grund til at få alt for mange lag på, hvis du kan finde varme og fornuft i nogle få enkelte lag.

 

Sikkerhed på skiferien skal være førsteprioritet

Sikkerhed vil altid være prioritet, og det er ligegyldigt om du har vundet DM i slopestyle engang i 1990’erne. En god skihjelm og gerne med MiPS funktion, så er du allerede nået super langt. Dertil et par beskyttende skibriller, og så står du stærkt klar til pisterne.

En skihjelm skal sidde tæt om hovedet – uanset om det er en skihjelm til dame, herre eller børn og beskytter dig mod slag og fald. Vi ser indimellem at folk brager sammen, når det pludseligt går hurtigt og så kan det altså gøre underværker med en god skihjelm til herre.

Husk på, at selvom en hjelm hurtigt koster 700-1000 kr., så holder den i rigtig mange år.