Skimboards

Skimboards er en af de grene inden for surfing, som med tiden er blevet mere og mere populære. Skimboards kan anvendes på mange forskellige måder, f.eks. efter en speedbåd eller på fladt vand langs stranden. Her på siden finder du alle vores skimboards til børn og voksne fra anerkendte mærker som GoZone, DB Skimboards, SkimOne og flere til.

Viser alle 12 resultater

  • db-skimboards-plank-proto

    DB Skimboards Plank Proto

    899,00 kr.
  • skimone-skimboard-kauai-teal-purple-39

    SkimOne Wood Kauai Teal/Purple 39 Skimboard

    549,00 kr.
  • Tilbud skimone-wood-lanikai-41-skimboard

    SkimOne Wood Lanikai 41 Skimboard

    499,00 kr.
  • gozone-k2-skimboard

    GoZone K2 Skimboard

    1.349,00 kr.
  • GoZone-Tropic-Junior-Skimboard

    GoZone Tropic Junior Skimboard

    1.149,00 kr.
  • db-skimboard-rejse-taske

    DB Skimboards – Wanderer Deluxe Skimboard Taske

    799,00 kr.
  • Tilbud db-skimboards-sandfish-walnut

    DB Skimboards Sandfish Walnut

    949,00 kr.
  • gozone-tornado-skimboard-sort

    GoZone Tornado Skimboard – Sort

    1.249,00 kr.
  • db-standard-proto-skimboard

    DB Standard Proto Skimboard

    1.799,00 kr.
  • DB-Skimboards-Flex-Streamline

    DB Skimboards Flex Streamline

    1.649,00 kr.
  • gozone-genesis-skimboard

    GoZone Genesis Skimboard

    949,00 kr.
  • db-skimboards-eva-traction

    DB Skimboards EVA Traction

    239,00 kr.

Hvad er et skimboard?

Et skimboard er et surfboard, men uden finner og bindinger, som du kender fra almene surfboards. Mange tænker måske hurtigt på et wakeboard, windsurf board eller et SUP board. Faktisk er skimboarding et velkendt fænomen på de amerikanske strande, og har været det i rigtig mange år. Skimboarding er nemt at gå til, og så er det skide skægt. 

Du finder et stykke strand uden sten og ujævnheder, og så tager du dit skimboard under armen, mens du løber gennem sandet. Når du ser nogle få centimeters vand, smider du dit skimboard, hopper på det, som du kender det fra surfboards. Pludseligt surfer du på dit skimboard hen over vandoverfladen, mens vinden suser om ørerne. 

Skimsurfing minder mest af alt om en hybrid mellem klassisk surfing i bølgerne, kombineret med wakeboard og SUP board. Skimboarding er nemt at komme i gang med, og det behøver ikke være en flere tusinde kroners investering. Du kan komme i gang med surfsporten for relativ få penge.

 

Hvem kan bruge et skimboard? 

Alle kan i bund og grund bruge et skimboard. Faktisk er det unikke ved skimboardet, at det egner sig godt til familien og er mor og far friske, så kan de også nemt være med. Det kræver intet tilbehør eller udstyr at stå på skimboard. Det gør skimboardet idéelt til sommerferien, og så mangler i faktisk bare strandvejr. 

Skimboardet kan bruges af børn ned til 5 år og helt op til forældrene. 

 

Findes der skimboards til børn og junior?

Børn kan sagtens stå på skimboard. Faktisk har børn nemt ved at lære skimboarding. De tænker ikke på samme måde over konsekvenserne, når de står på skimboards. De stiller sig bare op på skimboardet, og så er de igang. Det er dejligt som forældre at se, at børnene hygger sig på vandet

Skimboards findes oftest i tre størrelser. De indledes efter small, medium og large. Et skimboard til børn på under 45 kg hedder størrelse small, og herefter bevæger størrelserne og kropsvægten sig opad.

En begynder får nemmere succes på vandet ved at bruge et større skimboard, mens en øvet skimboarder foretrækker at bruge et lille skimboard.

 

Hvordan er et skimboard lavet?

Skimboards er et lille surfboard uden finner og bindinger. Konstruktionen er forholdsvis simpel, men faktisk mere kompleks end hvad man umiddelbart vil tro. Formen kan variere meget, selvom de hurtigt ser ens ud. Dernæst kommer ‘nose’ og ‘tail’, som på dansk hedder front og hale. Dette har stor indflydelse på, hvordan skimboardet agere og performer i vandet.

 

Hvilke materialer fremstilles skimboards i?

Træ

I dag produceres skimboards i flere typer materialer. De billigste skimboards fremstilles i træ, da dette er billigst, men bestemt ikke dårligt. Træ er hårdført, let og giver gode forudsætninger for gode oplevelser. Et skimboard i træ egner sig rigtig godt til begyndere og nye surfere som skal godt i gang. 

 

Skum og glasfiber

Flere og flere skimboards fremstilles i en konstruktion af skum og glasfiber. Det er en forholdsvis dyr måde at lave det på, men du får et unikt glid og fart i boardet gennem denne konstruktion.

Du holder samtidig den lave vægt, mens du får godt med pop og styring i dit skimboard. Oftest leveres skimboards i glasfiber med skridsikring, som giver stabilitet, komfort og balance. Det er en klar fordel og har du pengene, og er allerede bidt af skimboarding, er dette klart værd at overveje. 

 

Carbon (kulfiber)

Skimboards i kulfiber, også kaldet carbon, er klart toppen af poppen, når det gælder skimboards. Kulfiber er et ufatteligt let og stærkt materiale, og her vil du opleve, hvordan et performance materiale giver god komfort og mulighed for at lave de vildeste tricks på vandet. 

Skimboards findes i flere typer konstruktioner. Et godt begynder skimboard er konstrueret i træ, mens andre er i glasfiber og carbon. Nogle konstruktioner kan også være i skum til skimboards. Det afhænger af materiale, niveau og prissammensætning. Et foam skimboard er typisk blødere og nemt at komme i gang på. Prismæssigt er et skimboard i skum også billigere.

 

Kan jeg stå på skimboard i Danmark?

I Danmark findes der et utal af strande, vandhuller og steder, du kan stå på skimboard. Faktisk er Danmark ideelt til skimboarding, hvorfor du ikke skal være nervøs for at tage dit skimboard under armen og køre ud til havet, strande eller andre oplagte steder, hvor du kan stå på skimboard.

Der behøver ikke at være mere end et par centimerters vand for, at du kan stå på skimboard. Skimboardet er fedt, da det ikke kræver massere af vind, bølger og bestemte forhold. Du skal bare finde en smule vand, og så er du faktisk i gang med at surfe.

 

Hvad skal jeg bruge for at komme i gang med skim surfing? 

For at komme i gang med skimsurfing har du først og fremmest brug for et board. Skimboardet skal passe nogenlunde til din vægt for at give den bedste mulige oplevelse. Derudover skal du være opmærksom på, at hvis du køber et skimboard i træ, bør du vokse overfladen med surf voks. Det giver overfladen greb og komfort, når du surfer – og det er klart en fordel.

Det kan være rart at være klædt i en god våddragt på alle dage, uanset om det er vinter, sommer, efterår eller forår. Våddragten holder dig varm og sørger for, at du kan blive ved med at surfe i mange timer, selvom det skulle blive overskyet eller en smule køligt.

 

Hvad er historien bag skimboards?

Skimboarding bliver også i surfsprog kaldt for ‘skimming’ eller ‘skim surfing’. Skimboarding er en gren af surfing, som minder meget om det klassiske surfboard, du kender fra Klitmøller eller Hawaii.

Forskellen er dog, at et skimboard er designet til at glide hen over vandet – og bemærk, at det er hen over vandet. Når skimboardet rammer vandet, vil det glide med fuld fart, og du kan kombinere det med tricks eller forsøge at fange små bølger. 

Skimboardet er velegnet til at blive brugt langs kysten i små vandhuller. Der findes flere typer af skimboarding. Nogle foretrækker ‘skimming’, som i bund og grund er surfing hen over vandet, mens boardet glider afsted i fuld fart. Andre er vilde med tricks, og betegner skimboardet som vandsportens svar på et skateboard, dog uden hjul.

 

Køb dit næste skimboard på tilbud hos SURFMORE.dk

På vores webshop finder du et bredt udvalg af gode skimboards på tilbud. Vi har både skimboards til børn, juniorer og voksne fra anerkendte mærker som SkimOne, DB Skimboards og GoZone.

Har du nogen spørgsmål til køb af skimboard, sidder vi klar til at rådgive dig, så du kommer afsted med det board, som passer bedst til dig.