Våddragter

Hvorfor skal man vælge en våddragt til SUP?

Våddragter er fast inventar og påklædning hos enhver surfer, og det er der bestemt også gode grunde til. De er nemlig lavet i slidstærkt neopren som sørger ideel bevægelighed, god varme og en god pasform. SURFMOREs våddragt er derfor essentiel at have på, når man bevæger sig ud på vandet.

Hos SURFMORE anbefaler vi, at man altid investerer i en våddragt til SUP, når man køber ens SUP board. En våddragt til SUP er med til at sikre, at man kan holde varmen i længere tid. Uden en våddragt vil man nemlig hurtigt blive nedkølet i vandet, og man vil derfor skulle padle mod land for at få varmen igen.
Med en våddragt kan man altså holde varmen i længere tid, da den sidder tæt på kroppen og opvarmer den, da det kolde vand ikke lægger sig langs kroppen og nedkøler dig. Selv hvis man kun bruges ens SUP board i sommerhalvåret, så anbefaler vi alligevel en våddragt. Man er nemlig aldrig sikker på, at vejret eller vandtemperaturen bliver særlig høje.

 

Hvilken tykkelse skal man vælge?

Alle vores våddragter er lavet i neopren som er ideelt til at forhindre kroppen i at blive nedkølet. Der er dog forskel på, hvilken tykkelse våddragt man bør købe.
Flere af vores våddragter har en tykkelse på 3,2-3,5 mm, hvilket gør den ideel til at surfe om sommeren, hvor temperaturerne forhåbentlig er lidt højere.
Vi har heldigvis også våddragter med en tykkelse på 4 mm som bruges, hvis man gerne vil surfe i lidt koldere temperaturer som i starten af foråret, efteråret eller dele af vinteren. Det er nemlig nødvendigt at have en tykkere våddragt på, når temperaturen er lavere end i sommerhalvåret.
Hvis man ikke har planer om at surfe uden for sommerhalvåret, så vil vores våddragt med en tykkelse på 3,2-3,5 mm være helt ideel.

 

Vælg den rigtige våddragt

Det er vigtigt, at man vælger den rigtige størrelse og type af våddragt. Det er nemlig vigtigt, at våddragten passer med længden af din krop og samtidig sidder tæt på kroppen. Hvis ikke våddragten passer ordentlig, så kan den heller ikke opvarme dig, som den burde.
Hos SURFMORE vælger du din våddragt ud af din højde, således den passer til længden på din krop samt længde på dine arme og ben. Derfor er der også forskel på mænd og kvinders våddragt. Det kan derfor også være, at du kommer til at vælge en anden størrelse, end hvad du normalt gør i tøj.
Frygt dog ikke, at hvis størrelsen virker for lille ved første tanke. Neopren er elastisk og våddragten vil sikkert komme til at passe din krop. Desuden kræver det lidt arbejde at komme i våddragten, da den skal sidde tæt på kroppen. Så gå ikke i panik, hvis det er lidt hårdt de første gange.
Når du har købt din våddragt, skal du kigge efter om den passer i højden, over dine skuldre, i ryggen og over din lænd. Hvis det ser fint ud, så passer den, dig som den skal.

Hvis du er i tvivl om din størrelse eller har andre spørgsmål angående vores våddragter, så er vi hos SURFMORE altid klar til at hjælpe dig over telefon eller mail.