Hvorfor bør jeg bruge en våddragt?

Når du skal ud og investere i din første våddragt er der flere ting, som du skal være opmærksom på. Du skal først og fremmest gøre op med dig selv, hvilken tid på året du vil surfe. Vil du Stand Up Paddle surfe i sommerhalvåret, eller vil du også have mulighed for at tage på vandet om vinteren? Hvis du vil surfe om vinteren kræver det en forholdsvis tyk våddragt, mens du kan nøjes med en våddragt som er mindst 3 mm i sommerhalvåret. 

Langt de fleste foretrækker en tætsiddende våddragt i slidstærke materialer som er omkring 3 mm tyk. Dette er nok til langt de flestes behov for surfing. En 3 mm våddragt kan nemlig bruges fra april til engang i slutningen af september alt afhængig af vind og vejr. Ønsker du at surfe i efteråret og vinteren, skal du se efter en våddragt som er mindst 5 mm. En tyk våddragt er mindre fleksibel og giver mindre bevægelighed. Dog er den tykkere og betydeligt varmere på de kolde dage. 

Man kan hurtigt få købt sig fattig i en sport, hvor mængden af udstyr sjældent kan begrænses. Flere SUP boards, drybags, rygsække og våddragter til herre, våddragter til dame og meget mere. Der er våddragter med korte ærmer, lange ben, short john, termo og jeg kunne blive ved. Muligheder er mange, og du kan få lov at svinge dankortet, men skal du bruge én våddragt som kan bruges hele året rundt, så er min anbefaling en våddragt med lange ærmer og lange ben i 3 mm tykkelse. 

 

Behøver jeg en våddragt?

Selvom våddragt kan virke ens, er der nogle vigtige overvejelser, du skal gøre dig inden køb. Til dels skal du sikre dig, at størrelsen er rigtig. Den skal være tætsiddende, tæt i halsen og bevægelig. En vigtig ting som man skal huske ved køb af våddragt er, at selvom den føltes mærkelig, når man tager den på, og mens man står foran spejlet i soveværelset, så vil strukturen i våddragten ændre sig, når man kommer i vandet. Følelsen vil være anderledes, og den våddragt som før sad mærkeligt på kroppen vil nu føltes rigtig. Husk dette når du modtager din nye dragt og pludselig er i tvivl om størrelsen nu også er rigtig. 

Langt de fleste våddragter er i dag 3 mm tykke. Det er en forholdsvis almindelig tykkelse, og det er også det, som vi anbefaler, når du skal ud at investere i din første våddragt. En 3 mm våddragt egner sig godt til hele sommerhalvåret – det vil sige fra april til slutnigen af september. Til efterår, vinter og tidligt forår vil vi anbefale, at du anskaffer dig en dragt som er minimum 4 mm og også gerne 5 mm. En tykkere våddragt vil give mulighed for flere timer på vandet, dog skal du være opmærksom på, at des tykkere en våddragt bliver, des sværere bliver den også at være bevægelig i. Det har nemlig både fordele og ulemper.

3 gode tips til køb af våddragt

Køb din våddragt hos en af de anerkendte brands

Om du køber den hos en af vores konkurrenter i branchen eller hos os er egentlig underordnet. Dette er vores guide til dig, når du skal købe våddragt, og det er egentlig kun i vores interesse at få en ny og glad surfer på vandet som kan holde varmen i lang tid. Derfor er vores første råd, at du allierer dig med eksperter indenfor våddragter, når du skal ud at investere. Det kommer du længst med. 

 

Den rigtige beklædning giver den gode oplevelse

Som ny surfer kan det være en jungle at bevæge sig i sporten. Hvad skal man, og hvad skal man ikke? Vi anbefaler altid, at du investerer i et par gode neopren sko som beskytter dine fødder mod sten, muslinger og andre skarpe genstande. Et par gode neopren sko er guld værd, når du surfer eller vinterbader. De er fremstillet med tykke neopren eller gummi såle og er meget hårdfør overfor sten og skarpe muslinger. Uden overvejelser anbefaler vi, at du køber et par gode neopren sko. 

 

Sikkerhed, sikkerhed, sikkerhed!

Hvor mange gange skal vi sige det? Når du er aktiv på vandet skal du værne om sikkerheden. Ikke bare dín egen sikkerhed, men også dine medmennesker og andre som er aktive på vandet. Sørg derfor for altid at have en svømmevest på, når du tager ud at surfe. En svømmevest er med til at holde dig oppe og skabe opdrift, hvis du skulle falde eller slå dig. Samtidigt er det i dag faktisk lovkrav at bære svømmevest på vandet, så se hellere at få en vest på næste gang, du skal ud.