surfmoresupponcho

Håndklæde poncho | Hvad er det?

Et håndklæde poncho er grundlæggende et stort håndklæde, som er syet sammen til en poncho. Det smarte ved håndklæde ponchoen er at du tager den ned over hovedet og så har du faktisk et blødt, varmt og behageligt håndklæde på. Det er perfekt til omklædning!

En poncho kan bruges til mange forskellige ting, men oftest er håndklæde ponchoer brugt til omklædning efter og før vandaktiviteter. Det kan være surfing, vandsport, sejlsport og anden aktivitet, hvor man har brug for at klæde om i fred og ro. Især ses ofte surfere og vinterbadere bruger ponchoen og den er også hyppigt brugt til personer som ror i kajak. 

For især personer som dyrker vandsport. Svømning, vinterbadning og surfing er håndklæde ponchoen nærmest et must-have! 

 

En poncho er varm og behagelig

Håndklæde ponchoen er store stykker bomuld eller mikrofiber, som er syet sammen til en poncho. Kendetegnende ved enhver poncho er, at du trækker den over hovedet og at den dækker overkroppen og ned til knæene. Det fungerer som en stor trøje, men er et håndklæde som både er varmt og behageligt. En poncho kan bruges af både mænd og kvinder!

 

Håndklæde poncho materialer

Ponchoer findes i mange typer materialer, farver og størrelser. Typisk er håndklæde ponchoer fremstillet i bomuld, da dette er utrolig blødt og har en enormt god og sugende effekt. Det er praktisk at materialet er sugende, da langt de fleste bruger deres poncho efter vandsport og til omklædning. Den sugende effekt i materialet giver derfor god mening og du vil opleve hvordan du hurtigt tørre med en lækker poncho i bomuld. 

 

Poncho i bomuld

Langt de fleste ponchoer er i dag fremstillet i bomuld. Bomuld er et utrolig lækkert og blødt materiale, hvorfor det er oplagt til brug i håndklæder og ponchoer. Bomuld har en stærk sugeevne og tørrende effekt. Derfor er de fleste ponchoer i dag også fremstillet i bomuld. Materialet findes i flere forskellige længer og vægte.

 

Poncho i mikrofiber 

Mikrofiber er et letvægtsmateriale som hurtigt kan pakkes sammen. Det fylder nærmest ingenting og det vejet intet. Mikrofiber består af polyester og polyamid. Mikrofiber har en god tørreeffekt, men har ikke helt så kraftig sugeevne som en poncho i bomuld. Omvendt vejer mikrofiber ponchoer mindre og fylder samtidigt mindre. Det skal nævnes at begge materialer er utrolig lækre og har hver deres styrke og fordel. Uanset hvilken du vælger går du ikke helt galt i byen.

Sammenlignet med materialet bomuld suger mikrofiber ikke støv på samme måde, så for personer med allergiske symptomer kan det være fornuftigt, at købe en poncho i mikrofiber i stedet. 

Hvem kan bruge et håndklæde poncho?

Alle kan bruge en poncho. De findes til både børn, mænd og kvinder. Oftest er ponchoer til voksne one-size. Det vil sige at de både kan bruges af mænd og kvinder. Det er langt det nemmeste, at købe en one-size poncho og de passer oftest til alle. Find derfor en poncho som er one-size, da det vil være nemmere at købe og bruge for andre. 

Leder du efter en poncho til omklædning

Nogle mennesker elsker vinterbadning og det kolde gys det giver. For mange giver det fornyet energi, ro og velvære. Det kolde vand frigiver endorfiner, som er med til at give det sus mange føler at de får, når de dyrker vinterbadning. Vinterbadning er vanedannende, det skal lige siges. Prøver du det først, så får du mod på at prøve det igen!

Nå, men især vinterbadere er glade for produktet. Det er varmt og dækkende før du skal i fjorden, men ponchoen er også hurtig at tage på når du kommer op fra det kolde vand. Den suger hurtigt det kolde vand fra huden og giver en hurtig varme. Alle ponchoer fra surfmore har faktisk en hætte, da vi har erfaret at dette er klart at foretrække. Hætten på ponchoen dækker for vind og vand og kan være dejligt efter at have været i fjorden.

supponchomanera
supponcho
Tilbehør til vinterbadning

Danskerne er blevet vilde med vinterbadning og det forstår vi udemærket. Vinterbadning er en unik mulighed for, at blive opfrisket og klar i hovedet efter en lang uge. Det kolde gys fra vandet og følelsen af, at få varmen efter at have været i baljen. Det kan noget helt specielt og vi har stor forståelse for, hvorfor mange er blevet bidt af at vinterbade. Med årene har vinterbadning virkelig vundet frem og pludseligt er det noget de fleste danskere har stiftet bekendtskab med. 

Til vinterbadning hører en række få produkter som kan være belejlige at have med. Pak din vandtætte taske og husk et par neopren badesko. 

Et par gode neopren badebukser kan være rare at have med, da de beskytter dine fødder mod sten og glasskår liggende på stranden. Samtidigt giver de varme til fødderne og det kan altså være rigtig rart, at have lidt ekstra varme når du er ude at vinterbade. Slutteligt skal du selvfølgelig overveje om et håndklæde poncho vil være rart at have med. 

Neopren badesokker findes i mange forskellige tykkelser og modeller. Fælles er selvfølgelig at de har det samme formål i sidste ende. De skal benytte fødderne og så skal de selvfølgelig give varme. 

Til vinterbadning følger selvfølgelig en kop varm kaffe. Se vores termoflaske som holder din kaffe varm og vand koldt. 

Hvorfor skal du bruge et håndklæde poncho?

Du behøver ikke at bruge en poncho, men for rigtig mange er det en stor fordel, og det bliver hurtigt en must-have genstand til vinterbadning og sup ture. Du kan klæde om diskret og du skal ikke stå bag bildøre, træer eller toilet skuet når du klæder om. Træk ponchoen ned over hovedet og klæd af eller på i fred og ro. Ponchoen er lang og sørger for at du kan klæde om, uden nysgerrige hoveder kigger med. Det giver ro og tid til ordentlig påklædning, hvad enten du skal have en våddragt af eller andet. 

maneramagmabaselayerneoprentop