Gode tips til SUP board surfing om sommeren

Når foråret først træder ind er det tegn på, at surf sæsonen skal i gang. Inden længe er træerne atter grønne og vandtemperaturen har nået et punkt, hvor det rent faktisk er dejligt at bade og komme i vandet. 

Sommeren er lig med surf vejr og sene aftener med rolige ture på paddleboard. Det er fantastisk at være ude og det er endnu mere fantastisk, at tage SUP ture tidlig morgen og aftenen. Det giver ro i sindet, at komme på vandet og så er det dejligt at være aktiv i naturen. På vandet er der frihed og ro! 

Det er sundt at komme afsted på surfboards om sommeren. Det er et afbræk fra den stressende hverdag og er du en af dem som har et oppusteligt sup board kan du nemt tage det med i sommerhuset eller på weekend tur. Pak det sammen og smid det ind i bilen og kør. Når i er fremme ved feriedestinationen pumper i det oppustelige paddle board op og i løbet af få minutter kan i være på vandet. Det er en af grundene til at man bør investere i et oppusteligt paddleboard fremfor et af de klassiske hard SUP boards.

termoflaske
surfmore-startpakke

Surfing om sommeren kræver massere af væske 

Måske er det ingen overraskelse, at man skal sørge for at drikke massere af vand, når sommeren står på. Det er vigtigt at få indtaget rigeligt med væske i varmen, da kroppen ikke fungere uden. Når du samtidigt er på vandet på sup board kommer du hurtigt til at svede i takt med du giver den gas og tager mange paddle-tag. Det er derfor vigtigt at få indtaget rigeligt med væske på din sup tur.  

En god tommelfingerregel er sørge for at indtage væske hele tiden og så er det, at du skal drikke inden at du bliver tørstig. Se denne termoflaske som er designet til vandsport. Termoflasken kan både holde vand koldt og kaffen varm. 

Tag gerne en drybag med, hvor du kan have en madpakke og forfriskninger med på turen. Der findes mange forskellige vandtætte tasker og de fleste kan spændes på sup boardet uden problemer. Nogle vandtætte tasker er små, mens andre er store og har plads til massere af bagage. Det kan jo være at du blev fristet af, at tage på en længere tur på et tidspunkt. 

En vandtæt taske kan bruges til kajakture, sup board ture og andre ture, hvor du har brug for oppakning.

Find den rigtige våddragt til SUP og sommerferie

At finde den rigtige våddragt kan godt være sværere end man måske tror. En våddragt skal jo først og fremmest holde dig varm og tør, men den skal også have en grad af fleksibilitet, isolering og komfort. Den skal selvfølgelig holde dig varm, mens du surfer aktivt og er i vandet, men den må også gerne have massere af stræk og fleksibilitet når du er på vandet. Det er især vigtigt når du surfer og gerne vil have det meste ud af dine sup ture og surf sessions. 

I sommerhalvåret er det naturligt varmere. Vinden er varmere og vandtemperaturen er varmere. Det betyder også at du ikke behøver en våddragt som er helt så varm, som eksempelvis gennem vinteren. Om vinteren har du derimod brug for en tyk vinter våddragt med massere af isolering og tykkelse. Den skal nemlig holde dig varm! 

 

Din våddragt skal minimum være 3 mm tyk 

En god sommer våddragt er fra 3 mm i tykkelsen og op til 5 mm. Det er i høj grad en smagssag. Alt efter behov og temperament vælger de fleste en våddragt som er et sted mellem 3 og 5. En smule tykkere våddragt kan bruges et stykke ind i efteråret og det samme gør sig gældende i foråret. 

Hos surfmore er vores klare anbefaling at du til enhver tid overvejer, at købe en våddragt som har lange ben og lange arme. Det er vores erfaring gennem mange år og vi er overbeviste om at skal du vælge én våddragt, så er det denne løsning du skal vælge. 

Ender du med at blive bidt af surfing kan du altid vælge, at investere i nye våddragter i forskellige typer materialer, pasform og priser. En våddragt starter ved kr. 1000 og kan koste helt op til kr. 4000 for de dyreste modeller på markedet. 

Se alle vores våddragter til herrer, våddragter til damer og våddragter til børn her.

skimboardguide
aloha-stick

Du bliver solbrændt på et sup board

Når du surfer på den lokale sø eller fjord bliver du hurtigt solbrændt. Det gør du fordi du konstant er udsat for solen og at du samtidigt ikke har noget til at dække dig. 

Det er derfor vigtigt at du smøre dig i solcreme, eller bruger en solhat som kan hjælpe med at dække dig for solen. Du er nemlig i høj grad udsat for UV på vandet og det er vigtigt at værne om. Vi har netop fået forhandling af de populære Aloha Sun Stick fra Aloha Care, men også solcreme fra Sun Bum.

Pas godt på dig selv og husk at få dig smurt med solcreme!