Beskyttelsesudstyr til skateboards, rulleskøjter og BMX

Sikkerhed er en væsentlig del af at stå på rulleskøjter, inliners, skateboard og BMX. Engang undervurderede mange sikkerhedsudstyret, men i dag er det heldigvis anderledes. Langt de fleste brugere benytter skatehjelm, albuebeskytter og knæbeskytter. Det afhænger selvfølgelig af niveau og sport, men som udgangspunkt skal du værne om sikkerheden. Det er nemlig for dit eget bedste.

Du kan komme galt af sted med alle typer sport og i nogle tilfælde skal der ikke engang meget til. Dog er faktum bare, at du er mere udsat når du dyrker actionsport og underlaget er asfalt. Fald på asfalt er lig med hudafskrabninger og det gør bare skide nas! 

Er du kommet så langt i mit blogindlæg, så bør du læse videre. Det er kun i min interesse at vi får dig beskyttet og dækket godt ind hvad angår sikkerhedsudstyr til skating og BMX. Jeg har nemlig selv haft massevis af hudafskrabninger fra min korte karriere i skateboarding. Det gør bare ondt!

Behøver jeg at bruge en hjelm til actionsport? Som f.eks skateboard og rulleskøjter?

Ja, det korte svar er JA!

Jeg er ikke din mor, men vores og min klare anbefaling er at du altid bruger en hjelm til skateboard og rulleskøjter. Du kan miste kontrollen, få ubalance eller noget helt tredje. Vi ved alle, at det pludseligt går hurtigt, når de nye rulleskøjter først er pakket ud. En hjelm er derfor et must-have (i min optik!) 

Formålet med at bruge en skaterhjelm er selvfølgelig, at du får tryghed på dine rulleskøjter eller skateboard. Beskyttelsesudstyr giver bare tryghed, men det beskytter dig altså også, hvis du skal falde forkert eller køre ind i en tung lygtepæl. I sådanne tilfælde vil en hjelm gøre kæmpe underværker!

 

Hvilke typer beskyttelsesudstyr findes der?

Beskyttelsesudstyr findes i stort set alle afskygninger, størrelser, modeller og farver. Det er selvfølgelig ikke helt ligegyldigt hvilke sport du vil dyrke, men som udgangspunkt mener vi at du altid bør bruge en hjelm. Det er must-have!

Knæbeskyttere

Derudover kan det være fornuftigt at bruge knæbeskyttere, da disse vil spare dig for hudafskrabninger på knæene. Et par knæbeskyttere er især oplagt, hvis du er nybegynder på rulleksøjter, men også hvis du er hardcore skateboarder og køre på ramper. 

Knæbeskyttere koster fra kr. 199,- og op til kr. 500. Prisen afhænger af kvalitet og konstruktion og selvfølgelig hvilket mærke du vælger.

 

Albuebeskytter

En albuebeskytter kan være særdeles god. Ofte har man tendens til at falde og slå albuerne, så det kan hurtigt give god mening at investere i et par gode og ikke mindst tætsiddende albuebeskyttere. 

Albuebeskytterne lukkes med velcro og vejer nærmest ingenting. Du er i gang fra kr. 199,-. Find blot den størrelse og det mærke du ønsker. Husk på at beskyttelsesudstyr som f.eks albuebeskyttere og knæbeskyttere er udstyr som holder gennem rigtig mange år. Det er næsten svært at slide op!

 

Håndledsbeskyttere

En håndledsbeskytter er et must-have og især hvis du er ny på enten skateboard, rulleskøjter eller noget tredje med hjul, hvor man kan falde og slå sig. Du kommer til at spare dine hænder for rigtig mange hudafskrabninger og ømme håndflader ved at investere i et par håndledsbeskyttere, og det garanterer vi dig! 

Du spænder nemt din håndledsbeskytter på håndledet og derved kan du tage fra uden problemer eller bekymringer om at det kommer til at gøre ‘avs’ at falde. 

beskyttelsesudstyr-skateboarding-rulleskøjter
beskyttelse-til-skating

Hvorfor bør jeg bruge beskyttelsesudstyr til skating, rulleskøjter og BMX?

Alle som står på skateboard og al anden skate aktivitet ved, at man slår sig. Du får hudafskrabninger, du falder skævt og slår albuen og vi kunne blive ved….men det er en anden historie. Nu skal det nemlig handle om udstyret og det beskyttelse vi anbefaler at du “overvejer” at bruge før dit skate eventyr starter. 

Skating kræver bare at man hænger i og lære at falde uden at få alt for mange knubs, men du skal vide, at du kommer til at slå dig (det lærte jeg ihvertfald) og det er ikke for at skræmme dig. Det er bare en del af gamet med et skateboard eller rulleskøjter under fødderne!

 

Er det lovkrav at bruge en skaterhjelm? 

Nix, der er intet lovkrav der siger at man skal bruge en skaterhjelm, når man står på skateboard eller rulleskøjter. Men der er derimod (vores) lov og den siger at du har et godt hoved og det skal du passe på. En skaterhjelm er derfor max anbefalet vi og garantere dig at du bliver glad for brugen af hjelm!

Uanset om du står på rulleskøjter, skateboard, løbehjul eller BMX, så vil en hjelm give dig tryghed og selvtillid. Man bliver bare lidt mere modig med en hjelm på hovedet. Det er faktum og vi ved det. Dernæst beskytter hjelmen dit hoved, hvis du skulle falde hårdt i asfalten, få cyklen i hovedet eller køre med fuld fart ind i en lygtepæl. Jep, den hjælper dig når du har brug for det!