Pludseligt falder den først sne og sæsonen for kælke, snemænd og langrendsski er atter i gang. Vi har samlet vores bedste råd til at komme godt i gang med at stå på langrendsski. Det er ikke den ultimative guide, men målet er at den skal give dig en overordnet fornemmelse af det, at stå på langrendsski.

Langrend for begyndere – forestil dig dette!

Forestil dig et landskab fyldt med sne. En varm sol som brager igennem landskabet og et par nye langrend ski under fødderne. Tilføj dertil spor, varmt tøj og lun kakao til at varme dig på efter turen. Det lyder ret godt ikke? Det kunne være dig, næste gang sneen falder!

Langrend for begyndere er mange ting, og det kan dyrkes på mange niveauer. Faktisk dyrkes der i dag professionelle konkurrencer i langrendsski, mens dog langt de fleste i dag dyrker det på hobbybasis når sneen falder. 

 

Langrend er god træning!

Langrendsski er god fysisk træning. Du får aktiveret dine muskler i kroppen og samtidigt får du pulsen op. Det er altså kanon træning gennem vinterhalvåret og jo mere fart du får på, desto mere vil det kræve af din fysik. Vi tør roligt at skrive under på at langrendsski kræver fysisk træning og fysik…på den gode måde!

Det er sundt, afstressende og en rigtig god måde at være sammen socialt og i naturen. Langrend er en af de aktiviteter som mange undervurdere, men det er fantastisk at komme af sted i naturen når sneen først falder. Du kan have fantastisk oplevelser og husk at kombinere det med det sociale aspekt, kakao og småkager, så har du bare en konge dag i naturen!

langrend-ski-for-begyndere

Få en god start på langrendsski

Kom godt i gang med at stå på langrendsski kræver selvfølgelig en smule udstyr. Du behøver ikke at investere en formue, for flere steder kan du leje langrendsskiene en weekend eller over en uges tid, men for nogle få tusinde kan du også sagtens investere i dine egne langrendsski.

Der er selvfølgelig også mulighed for at investere i et par brugte langrendsski på den blå avis, marketplace eller spørg om (vi) kunne have et par demo ski stående. Det hænder af og til. 

 

Hvad koster langrendski?

Et komplet sæt langrendsski koster omkring kr. 2500 og så har du dine egne ski og de holder mange år. At have sit eget er altid rart, da du dermed ved hvordan det er brugt og hvem som bruger det. Man får en anden tilknytning til sit eget udstyr, uanset om det er en skihjelm, et rygskjold eller et par lækre langrendsski. 

 

Kan jeg finde billige langrendsski?

De billigste langrendsski koster omtrent kr. 2000. Du kan indimellem købe komplette langrend ski sæt bestående af ski, skistave, bindinger og støvler. Det er faktisk alt, du skal bruge for at komme ud på de lokale spor og stå på langrendsski. 

Er du konkurrence-minded og vil have bedre ski, støvler og bindinger, kan du nemt komme af med kr. 5-6.000, men det anbefaler vi kun hvis du enten er (rig!!) eller vil konkurrere på højt niveau. Langt de fleste vælger et par premium langrendsski til mellem kr. 2200-2600. Det kan nemlig gøre det for langt de fleste. 

Snevejr og langrend – det er så fedt…

Når først sneen falder, gælder det om at komme af sted. Gennem de senere år er populariteten vokset meget og derfor finder du faktisk spor til langrendsski stort set i hele Danmark. Det kan både være kommunen som står for at lave dem, det kan også være løbeklubber eller golfklubber som laver spor til langrend i bestemte områder.

Langrendsskiene bliver først aktuelle når der er faldet sne. Uden sne kommer du ingen vegne med et par langrendsski, så det betyder også at det for dig gælder om at komme ud og afsted, når først der er faldet sne!

 

Hvilket udstyr kræver det at stå på langrend?

Først og fremmest kræver langrendsski jo en smule sne. Der skal gerne være en håndfuld centimeter sne, før du kan komme ud på dine langrendsski. Dernæst er det ikke en nødvendighed, men det er sjovere og (nemmere) med pre-paperede spor i sneen. 

For at komme af sted på langrendsski kræver det selvfølgelig lidt udstyr. Du skal bruge et par langrendsski, et par bindinger til skiene og dernæst støvler og selvfølgelig stave. Det er faktisk de 4 elementer et komplet langrend sæt består af. 

Tøj, huer, skihandsker og beklædning. Det har du sikkert, men i bund og grund skal du ikke bruge mere udstyr end de 4 ting. Så er du klar til at komme i sneen.

Kan børn stå på langrend?

Børn kan sagtens komme afsted på langrend. Har dit barn mod på det, så er det bare at komme ud af vagten og få langrend ski under fødderne. Det er enormt sjovt med ski til børn, da de hurtigt får styr på teknikken og de er ikke bange for at komme i gang. 

At komme på langrendsski med sine forældre er en rigtig god måle at være sammen på. Det er socialt, hyggeligt og bringer familien sammen på en aktiv måde.