At sejle kan være langt mere end blot en hobby – det er også passion og kræver præcision, stor viden og ofte også det helt rigtige udstyr, der kan hjælpe dig på rette vej. Et godt og pålideligt sejlerur er blandt det vigtigste, når du skal ud at sejle på vandet, da den både kan hjælpe med at tage tid, holde dig intakt med vejrforholdene og samtidig navigere. I dette indlæg kigger vi på de bedste sejlerure på markedet, så du kan blive klogere på udvalget.

Oversigt af de bedste sejlerure i test

ronstan-rf4055a-sejlerur-50mm-sort

Bedste sejlerur i test

1. Ronstan RF4055A

Pris: 799 DKK

Ronstan er et velkendt mærke, når det kommer til sejlerur. Her får du god kvalitet og rent design, der gør det let at overskue og anvende, selv når du er presset under en sejlads, uanset om du sejler både, windsurfer eller noget helt tredje. Ronstan har en lav vægt på 65 gram og har alle de funktioner, som kapsejlads kræver.

Det er bl.a. designet med en stor “Easy Press” knap, synligt og klart display og er decideret lavet til sejlsport.

 • Lav vægt på 65 gram
 • 50 mm i diameter
 • Bagside i rustfri stål
 • Fås i følgende farver: sort, blå & rød

Bedste billige sejlerur

2. Optimum Time OS311 Sejlerur

Pris: 799 DKK

Er du windsurfer eller tidligere dyrket sejlads, har du helt sikkert hørt om Optimum Time. Sejlerure fra Optimum Time er meget velkendte på dette område og det skyldes, at de er enormt brugervenlige at bruge og samtidig meget enkle. Sejlerurene fra dette mærke er forholdsvis store, og er lavet med et 65 mm stort ABS hus og justerbar synsvinkel, så du hurtigt og let kan anvende uret, mens du giver den gas på vandet.

Optimum Time OS serien er lavet i stødabsorberende konstruktion, med timer samt normal tid, kalender og alarm funktion og har alle de funktioner, du har brug for i en sejlads. Optimum Time kan let sættes på bom, mast eller armen, og der medfølger beslag.

 • ABS hus på 65 mm
 • Justerbar synsvinkel
 • Digital cifre på 16 mm
optimum-time-os311-sejlerur-sort-roed
ronstan-clear-startur-sejlerur

Bedste premium sejlerur

3. Ronstan Clear Startur startur

Pris: 1.199 DKK

Ronstan Clear Startur startur er en lidt dyrere model af sejlerure end de, som vi tidligere har nævnt. Med Ronstan Clear Startur sejleruret får du dual batterier, store let-betjente knapper og alle de nødvendige funktioner, som du skal bruge til sejlsport. Derudover kan dette sejlerur nemt sættes på bom, håndled eller mast.

 • Store og letbetjente knapper
 • 30 mm nylon rem
 • Dual batterier
 • Vægt på 92 gram

Hvad gør et sejlerur helt specifikt?

Et sejlerur er ikke et almindeligt ur, som du kender det. Det er nemlig designet helt specifikt til brug i sejlads og sejlsport med funktioner, der gør det nemmere for dig at holde styr på ting som hastighed, vindforhold og tid – faktorer som er vigtige, når du windsurfer, kitesurfer, sejler i jolle eller 49’er. Nogle af de mest almindelige funktioner inkluderer bl.a:

 • Regatta-tælleren: Dette er en nedtællingsfunktion der giver sejlerne mulighed for at time starten af et løb præcist, og det har du brug for! For ellers synker du bagud og det bliver svært at time starten helt perfekt.
 • Tidsvandstabeller: Denne viser tidevandet og hjælper dig som sejler med at planlægge din sejlads bedre.
 • Vejrfunktioner: Visse ure har barometre og vejrprognoser, der kan hjælpe dig med at forudsige, hvordan vejrforholdene ændrer sig. Når du er ude på vandet, er det vigtigt, at du kan se, hvordan vinden ændrer sig og samtidig se, hvor på vandet der er mest vind, for det er her, hvor du også får fart i dit windsurf sejl, på din sejlbåd eller hvad du sejler på.
 • GPS og trådløs forbindelse: Et sejlerur med GPS kan tilbyde nøjagtig positionering.

Hvordan vælger jeg det bedste sejlerur?

Det er ikke nødvendigvis nemt at finde det sejlerur, som passer allerbedst til dig. De kommer med hver deres funktioner, nogle flere end andre, og her bør du være opmærksom på, hvad du har brug for i et sejlerur. Derudover indgår der andre faktorer såsom dine behov, budget og hvad der ellers kan indgå. Vi anbefaler, at du tænker over følgende, inden du køber et sejlerur:

 • Funktioner: Hvad har du brug for et i sejlerur? Skal det have regatta-tæller, tidevandstabeller eller vejrprognoser?
 • Præcision: Hvor nøjagtigt skal uret være? Skal det derudover være med GPS eller trådløs forbindelser, så du er helt sikker på de målinger, du får.
 • Holdbarhed: Sejlads kan, som du måske ved, være en forholdsvis hård sport og derfor er det også godt at anskaffe sig et sejlerur, der kan holde til og stå imod vand, stød og andre elementer.
 • Komfort: Uret skal være rart at have på under lange sejlture og sejladser, hvorfor du med fordel kan prøve det på, inden du køber det. Det er den eneste måde, du kan sikre dig på, at det sidder godt og ikke generer dig.
vildmarksbad-deluxe-oe-200-fiberglass-intern-ovn

Find de bedste sejlerure på SURFMORE.dk

Et godt sejlerur er en uvurderlig del af dit udstyr, når du dyrker sejlads. Det er derfor vigtigt, at du finder en model, som passer til dig og det behov, som du må have. Hos os, SURFMORE, finder du et stort udvalg af gode og funktionelle sejlerure fra bl.a. Optimum Time, Ronstan og flere mærker. Uanset om du er erfaring sejler, nybegynder eller øvet, findes der et sejlerur, som passer perfekt til dig, dit behov og også dit budget.

Har du nogen spørgsmål til et af vores sejlerure på hjemmesiden, sidder vi klar til at hjælpe dig med eventuelle spørgsmål, m.v.