Vinteren er fantastisk, men kan også være barsk. Det bliver koldt, lange mørke dage, men samtidig byder vinter på julehygge, børn på kælkebakken i deres smarte kælke og bobslæder, men også masser af sneboldekrig og generelt leg i sneen. For nogle mennesker er der ikke noget bedre, end at komme ud i den friske sne, kaste med snebolde og køre i kælk. Har du børn, ved du godt, hvad de har lyst til at lave, når det begynder at sne, og der er ingen grund til at underdrive.. Sneen gør dagen ekstra sjov!

Når du skal købe kælk til børn, er der utrolig mange valg, og det kan være svært at finde ud af hvilke, som er de bedste. Derfor kigger vi i dette indlæg på de bedste kælke til børn, og vi tager selvfølgelig udgangspunkt i alle modeller, hvilket vil sige, at vi kigger på numseslæder, bobslæder med rat og bremser, kælke med rat, men også såkaldte snow tubes, snowflyers og snowskates, som også kan være en mulighed. Vi håber, at denne guide og bedst i test af kælk til børn kan spore dig ind på, hvilken kælk dit barn skal have.

 

Hvad skal en kælk til børn kunne?

Inden du træffer den endelige beslutning, og køber en kælk til børn, bør du undersøge, hvad børnekælken skal kunne. Det kan f.eks. være, at den gerne skal være nem at transportere, have rat og bremser eller være lille i størrelsen. Der er mange muligheder, når du leder efter en kælk til børn. De kommer alle hver med deres egenskaber og funktioner, som gør dem mere velegnet i visse forhold end andre.

Oversigt af de bedste kælke til børn i test

bobslaede-med-bremse-roed

Bedste kælk til børn

1. Bobslæde med bremser

Pris: 249 DKK

Du kender helt sikkert til bobslæden. Det er den mest kendte på kælkebakken, og du vil både se børn og voksne sidde i den og suse ned ad bakken. I en bobslæde sidder dit barn rigtig godt, og den kommer ofte med bremser, så der kan bremses, hvis der kommer for meget fart på. Der findes også visse modeller, som har et rat, f.eks. denne bobslæde med rat og bremser i blå/grøn.

Med en god bobslæde med bremsehåndtag i hver side, er dit barn sikret timevis af sjov på kælkebakken, når det begynder at sne. Bobslæder med bremser har ofte et rigtig godt glid, og giver dig en ekstremt god oplevelse, så dit barn blot kan læne sig tilbage og nyde turen.

Denne bobslæde har en længde på 87 cm, bredde på 41 cm og er anbefalet til en alder fra 3 år. Hvis rød ikke er jeres farve, findes denne bobslæde med bremse i blå. Og hvis ikke du synes denne model er flot eller søger en med rat, har vi selvfølgelig også mange andre modeller, som kunne være relevante for dig.

Bedste kælk til små børn

2. Mini bobslæde til børn – Anthracite/Grøn

Pris: 299 DKK

Ligesom den første kommer her endnu en bobslæde. I denne omgang er det en mini bobslæde, som er mindre end den, vi først kiggede på. Mini bobslæden i anthracite/grøn er mindre end den første, vejer mindre, og passer til mindre børn, som skal sidde godt i kælken. Selvom den er mindre, byder den selvfølgelig stadig på timevis af sjov og hyggelige dage på kælkebakken.

Mini bobslæden til børn kommer både med bremsehåndtag i hver side, men også træksnor, så du kan trække dit barn gennem sneen. Alt i alt en god kælk til børn der har det hele, men synes du ikke om farven, kan du også se vores mini bobslæde til børn i grøn.

mini-bobslaede-boern-anthracite-groen
snowracer-kaelk-med-rat-blaa

Bedste premium kælk til børn

3. Snowracer kælk med rat

Pris: 899 DKK

En snowracer kælk med rat til børn er kælken, som jeg selv drømte om at få, da jeg var ung og hang ud på kælkebakken. Det var for mig, dengang, og er nok stadig, den ultimative kælk til børn, der byder på masser af action! Ved en snowracer kælk med rat til børn får du både twin-tip ski (hvor cool er det ikke lige?), en forski og et rat, så du selv kan styre kælken den retning, du vil køre i. Ligesom ved en bil er der også en fodbremse, så kælken kan stoppes, hvis det bliver for vildt.

En snowracer kælk med rat giver en ekstremt fed oplevelse på kælkebakken, og selvom jeg aldrig selv fik en da jeg var barn, har jeg heldigvis fået lov at prøve en – og jeg forstår godt, hvorfor børn synes, at lige præcis denne kælk til børn er sjov!

Er farven ikke rigtig, eller leder du efter en anden model, kan du også se vores snowracer kælk med rat i rød eller den anerkendte STIGA Snowracer kælk med rat i sort.

Bedste sjove kælk til børn

4. Snowboard kælk med håndtag

Pris: 399 DKK

Dette er en forholdsvis anderledes kælk, som ikke ses ret ofte, nærmere stort set aldrig. Det betyder dog ikke, at den ikke er sjov, for det er den! En snowboard kælk med håndtag er lavet som en blanding af et snowboard og et sneløbehjul, hvor du har et board på samme vis som på snowboard og dernæst et håndtag, som kan holdes i. Herefter suser du ned ad bakken, og så kan du styre på dit bedste.

En snowboard kælk med håndtag kræver lidt ekstra mod, men når du først mestrer den, er det ekstremt skægt. Har du et barn som er lun på, at skulle have et snowboard til børn til den kommende skiferie, er det her en god start.

er den grønne farve ikke jer, har vi også snowboard kælk med håndtag i rød.

snowboard-kaelk-med-haandtag-groen
numseslaede-gron

Bedste numsekælk til børn

5. Numsekælk i grøn

Pris: 99 DKK

Numsekælk eller numseslæde – kært barn har flere mange. Denne kender du helt sikkert også, for den er ofte set på kælkebakken, og dit barn kan hurtigt hoppe på den og køre ned ad kælkebakken.

Derudover er numsekælken til børn også en alment kendt kælk til børn, når det gælder fritidsordning og skole. Det er en hyggelig og sjov kælk, som ovenikøbet er nem at transportere fra A – B. Den er lavet med et håndtag, som der kan holdes fast i, mens man slår “røven i sædet”, og suser nedad.

Er grøn ikke den rigtige farve for dig og dit barn, kan du også se vores numsekælk i rød, numsekælk i orange eller vores tallerkenkælk.

Hvilken kælk til børn er den bedste?

Der findes ikke et endegyldigt svar på hvilken kælk, som er den bedste til børn. Det afhænger af mange forskellige faktorer samt dit barns behov til, hvad en god kælk til børn skal kunne. Har du helt små børn, kan det også være en fordel med en babykælk, da de sidder godt til i en kælk som denne. Det kan også være en god bobslæde med rat og bremser, så dit barn helt selv kan styre retning, men også farten på kælken, men samtidig er der også en masse andre modeller.

For at dit barn får den bedste oplevelse med kælke, bør I vælge den kælk til børn, som passer bedst efter præferencer, forhold og behov. I denne bedst i test af kælke til børn kommer vi på vores bud på nogle af de bedste kælke på markedet.

 

Hvilken kælk til børn skal jeg vælge?

Hvis du gerne vil have en billig kælk til børn, kan du med fordel vælge en numsekælk eller numseslæde, som de også kaldes. Her får du en forholdsvis prisbillig børnekælk, der nemt kan transporteres, ikke vejer spor og dit barn selv kan bære.

Hvis du vil have en med flere kræfter og funktioner, kan du vælge en kælk med rat til børn eller en bobslæde med rat og bremser. Det giver dit barn mulighed for selv at styre retningen, bremse og give den gas ned ad kælkebakken. Et alternativt valg til en sjov børnekælk kan være en snow flyer fra STIGA, en snowboard kælk med håndtag, snow tube eller en traditionel trækælk.

 

Hvor kan jeg købe en god kælk til børn?

På webshoppen, SURFMORE.dk, finder du et stort udvalg af kælke til børn, men også voksne. Vi har et bredt sortiment, som dækker hele paletten inden for kælke, uanset om det er snow tubes, snowboards, sneløbehjul eller helt traditionelle kælke som bobslæder og numsekælke.

Vi håber, at dette indlæg gjorde dig klogere på valget af den bedste kælk til børn. Rigtig god fornøjelse i sneen!