Vinteren er atter over os og det betyder, at det er tid til at finde din kælk frem og nyde de sjove stunder på Danmarks bedste kælkebakker!

Uanset om du er til en klassisk kælk, bobslæde, kælk med rat eller anden variant, har vi samlet en liste over nogle af de mest populære og spændende kælkebakker i Danmark, fordelt på Sjælland, Fyn og Jylland. Så find din yndlings kælk frem, og giv den gas på de danske kælkebakker!

 

De bedste kælkebakker i Danmark: Sjælland, Fyn og Jylland

Kælkebakker på Sjælland

På Sjælland findes en lang række fede og fantastiske kælkebakker, der er perfekte for både børn og voksne! Blandt de mest populære bakker, finder vi blandt andet følgende:

Kælkebakker i København

Måske skulle man ikke tro det, men er du bosat i Københavnsområdet, er der faktisk op til flere gode kælkebakker, der er værd at besøge! Det inkluderer både bakker i det centrale København K, men også i de andre bydele som Frederiksberg, Amager, Valby, Hvidovre og flere til!

 

Ørstedsparken

I hjertet af København finder du Ørstedsparken, en vinterlig oase med flere fantastiske kælkemuligheder. Parkens varierede terræn byder på adskillige bakker, der er perfekte til en sjov dag i sneen med familie og venner.

En ekstra bonus ved Ørstedsparken er deres udlånsservice. Hvis I besøger parken på hverdage, kan I låne kælke gratis ved legepladsen. Det er perfekt, hvis I spontant beslutter jer for en tur i sneen, eller hvis I bare ikke vil slæbe jeres eget udstyr med. I weekenderne skal I dog medbringe jeres egne kælke.

Amager Fælled

Amager Fælled er et vintereventyr, der venter på at blive udforsket. Dette vidtstrakte naturområde byder på et væld af muligheder for snefyldt sjov og action for hele familien.

En af fælledens bedste hemmeligheder er de fremragende kælkebakker, særligt dem nær DR’s metrostation. Her kan I teste jeres færdigheder på alt fra en klassisk kælk til en mere udfordrende kælk med rat.

Fælleden tilbyder rigeligt med plads til, at børnene kan boltre sig frit og brænde energi af i den kridhvide sne. Overvej at medbringe en snemadras eller et sneløbehjul for at tilføje ekstra variation til legen. Og for de mindste i familien kunne en babykælk være perfekt til en blid tur gennem vinterlandskabet.

tallerkenkaelk-roed-pige

Frederiksberg Have

Frederiksberg Have har i generationer været et af Københavns mest elskede steder for vintersjov og kælketure. Denne historiske have, der omgiver Frederiksberg Slot, har gennem årene undergået forandringer, men bevarer stadig sin plads i hjertet af mange kælkeentusiaster.

For nogle år siden blev den velkendte bakke foran slottet omdannet til elegante, niveaudelte haver. Denne ændring har givet parken et nyt, sofistikeret præg, men har desværre også betydet et farvel til en af byens mest populære kælkebakker.

Men frygt ikke, vinterglade sjæle! Til venstre for slottet, ved skråningen foran det græske tempel, kan I stadig finde et perfekt sted at suse ned ad bakken.

 

Valbyparken

I Valby finder du endnu en fed kælkebakke, hvor der er rig mulighed for at få tonsvis af sjov, så snart sneen lander! Derudover, hvis I tager til Valbyparken en hverdag, behøver I ikke selv at tage jeres udstyr med, da I vil kunne låne en kælk på legepladsen.

 

Hvidovre

I Hvidovre finder du, “Bjerget”, som er et velkendt kælkespot for de meget engagerede! Bjerget i Hvidovre er den stejleste kælkebakke i København med et fald på hele 19,3 grader – og derudover er bakken også den højeste med hele 17,7 meter. Her er der altså rig mulighed for at få en vild oplevelse på kælk, så skynd jer afsted!

Dyrehaven

Den velkendte kælkebakke i Dyrehaven er et must for enhver kælkeentusiast i Københavnsområdet. Med sin centrale beliggenhed og smukke omgivelser er det et perfekt sted for en familiedag i sneen.

 

Ørstedsparken

I hjertet af København finder du Ørstedsparken, en vinterlig oase med flere fantastiske kælkemuligheder. Parkens varierede terræn byder på adskillige bakker, der er perfekte til en sjov dag i sneen med familie og venner.

En ekstra bonus ved Ørstedsparken er deres udlånsservice. Hvis I besøger parken på hverdage, kan I låne kælke gratis ved legepladsen. Det er perfekt, hvis I spontant beslutter jer for en tur i sneen, eller hvis I bare ikke vil slæbe jeres eget udstyr med. I weekenderne skal I dog medbringe jeres egne kælke.

snowboard-kaelk-med-haandtag-rod-boern

Geelskov

Geelskov, beliggende lige nord for København, gemmer på en sand vinterskat, nemlig Holtekollen. Dette historiske skihopsanlæg byder på en imponerende 40 meter høj kælkebakke, der tilgodeser både fartglade entusiaster og forsigtige nybegyndere.

For de eventyrlystne er der mulighed for at suse ned ad bakken på en kælk eller bobslæde og mærke adrenalinsuset. Samtidig tilbyder bakkens sider en mere afslappet oplevelse, perfekt for de mindste eller dem, der foretrækker en roligere tur på deres numsekælk eller babykælk.

Husk at medbringe varme skihandsker til børn og skibriller til børn for at sikre en behagelig og sikker oplevelse.

 

Hedeland Naturpark

Kælkebakken i Hedeland er kendt for sin længde og varierede terræn. Det er et ideelt sted for dem, der elsker fart og spænding på deres numsekælk eller snemadras

Ski- og kælkebakken i Hedeland er faktisk Danmarks største skibakke og -anlæg, hvor du kan få en ekstremt god oplevelse og introduktion til kælke og skisport. Medbring din favorit kælk eller et par børneski til de mindste, og få en unik oplevelse!

 

Hareskoven

For dem, der bor nord for København, er kælkebakken i Hareskoven et glimrende valg. Den byder på gode muligheder for både nybegyndere og erfarne kælkere.

Kælkebakker på Fyn

Selvom Fyn ikke er kendt for sine kælkebakker, har øen alligevel nogle fremragende muligheder for at prøve kræfter med at kælke.

Odense

I Odense og omegn finder du op til flere kælkebakker, hvor du med eller uden børn kan hoppe i flyverdragten, på med handskerne og derefter afsted i kælken! Dette inkluderer blandt andet følgende kælkebakker:

  • Åløkkeskoven
  • Eventyrhaven (bag domkirken)
  • Stige Ø
  • Smedebakken

… og mange, mange flere!

 

Svanninge Bakker

Disse naturskønne bakker i det sydvestlige Fyn tilbyder en unik kælkeoplevelse med smuk udsigt over det fynske landskab.

Kælkebakker i Jylland

Jylland, med sit mere varierede terræn, har nogle af Danmarks bedste kælkebakker:

Aalborg

Vandbakken, Eternitten

Her finder du en kælkebakke, der er omkring 25 meter høj, 300 meter lang og med en rigtig god hældning, når du skal have en kælketur med fart på!

 

Mølleparken, Aalborg Zoo

Mølleparken ligger tæt på Aalborg Zoo og her finder du endnu et godt sted at kælke i Aalborg! Bakkerne er ikke lige så vilde som andre i Aalborg, men der er altså rig mulighed for at tage en tur på kælken – og så kan I jo eventuelt opleve juletiden i Aalborg Zoo efterfølgende.

 

Signalbakken, Vejgaard

I Vejgaard finder du Signalbakken, som i princippet er en gammel gravhøj, og det er faktisk også det, som gør den til en helt fremragende kælkebakke! Bakken er hele 52 meter og har en flot udsigt over byen, som du kan læne dig tilbage i kælken og nyde.

 

Skanseparken, Nørresundby

I Nørresundby har vi Skanseparken, der også tilbyder en flot udsigt over både Aalborg og Nørresundby – og her kan du altså også suse ned ad bakken med god fart på!

Vejle

I Vejle finder du flere gode kælkebakker, særligt omkring Vejle Ådal. Disse bakker er ideelle for dem, der vil udfordre sig selv på en snowskate eller afprøve deres færdigheder på børneski.

 

Århus

Omkring Århus findes flere populære kælkebakker, herunder Vestereng og i Risskov. Disse steder tilbyder varierede terræner, der passer til alle niveauer af kælkeentusiaster. Blandt de mest populære kælkebakker er følgende:

 

Moesgaard Museum

Moesgaard Museums tag er ikke bare et arkitektonisk mesterværk, men også Aarhus’ nyeste og mest innovative kælkebakke. Arkitekterne bag museet inkorporerede kløgtigt kælkemuligheder i deres design, så du kan kombinere kultur og action på samme sted. Efter en fartfyldt tur på din kælk eller bobslæde, kan du varme dig op i museets hyggelige café med en varm kakao, inden du udforsker de fascinerende udstillinger.

 

Botanisk Have

Botanisk Have forvandler sig til et fortryllende vinterlandskab, når sneen falder. Havens naturlige bakker tiltrækker kælkeentusiaster i alle aldre, og der er rigeligt med plads til alle, uanset om du foretrækker en klassisk kælk eller en mere moderne kælk med rat. Efter kælketuren kan du opvarme dig i de tropiske væksthuse eller tage et smut forbi Den Gamle By for en rejse tilbage i tiden.

snowboard-kaelk-med-haandtag-blaa-barn
snowboard-kaelk-med-haandtag-gron-boern

Mindeparken

Mindeparken byder på lange, spændende kælkebakker med et royalt twist. Efter at have testet dine færdigheder på din numsekælk eller sneløbehjul, kan du tage en afstikker til Marselisborg Slot. Her kan du opleve slotshaven og måske endda fange et glimt af det daglige vagtskifte, hvis den kongelige familie er i residens.

 

Universitetsparken

Tæt på Botanisk Have finder du Universitetsparken, der byder på en perfekt blanding af bakkede landskaber og smukke omgivelser. Parken er ideel for både erfarne kælkere og nybegyndere, der måske starter på en babykælk. Hvis vejret bliver for barskt, er der flere spændende museer i nærheden, hvor børn og unge under 18 år har gratis adgang.

 

Djævlebakken i Risskov

For de virkelig eventyrlystne er Djævlebakken på Dronning Margrethes Vej i Risskov et must. Denne stejle bakke lover en adrenalinfyldt oplevelse, uanset om du vælger en traditionel kælk eller vover dig ud på et sneløbehjul eller en snowskate. Husk skibriller til børn for at beskytte mod den fygende sne!

 

Aarhus Skøjtehal

Hvis sneen lader vente på sig, tilbyder Aarhus Skøjtehal en fantastisk alternativ vinteroplevelse. Her kan du svæve hen over isen og nyde vinterens glæder, selv når temperaturen ikke helt vil samarbejde. Medbring eventuelt selv et par skøjter eller lej et par i hallen.

Konklusion på kælkebakker i Danmark

Uanset hvor i landet du befinder dig, er der gode muligheder for at nyde en dag på kælkebakken. Husk at tage varmt tøj på, herunder gode skisokker til børn, og overvej at medbringe en termokande med varm kakao for at holde varmen mellem turene ned ad bakken.

Før du tager af sted, er det en god idé at tjekke de lokale vejrforhold og snedækket. Nogle steder tilbyder endda kunstige kælkebakker eller indendørs faciliteter, så du kan nyde kælkningen selv når vejret ikke samarbejder.

God fornøjelse på kælkebakkerne, og husk at være forsigtig og følge de lokale sikkerhedsregler!