Undgå den sure lugt i din våddragt!

En våddragt som lugter surt kan godt være en kedelig oplevelse. Der er nogle helt grundlæggende ting, som du skal huske, når du har været på SUP board og haft din våddragt i brug. Det er nemlig vigtigt at du også får vedligeholdt din våddragt, så den er klar til næste gang!

Våddragter findes i alle farver, størrelser og modeller. Det kan være at du lige har købt en ny herre våddragt eller at børnene har fået nye våddragter op til sommerferien. 

Selvom mange våddragter i dag er rigtige gode, så kræver det altså fortsat, at du vedligeholder og plejer din våddragt. Det er vigtigt for at forlænge holdbarheden og dermed har du en våddragt som holder betydeligt længere ved brug. 

Vi har samlet en række gode tips og tricks til duften af en ren våddragt som er klar til at komme i bølgerne. 

 

Min våddragt lugter slemt

Det er vigtigt at du får hængt din våddragt til tørre. En våddragt som bare bliver liggende (våd) og klam kommer aldrig til at tørre ordentligt og den sure lugt vil vare ved. 

En våddragt har bedst af at tørre og det skal den gøre hver gang, at den har været i brug. Det samme gør sig gældende for dine neopren støvler, svømmevest og sup tilbehør. Det skal simpelthen hænges til tørre og der er ingen undskyldninger. 

Er du ude at surfe og får ikke hængt din våddragt op efter brug, så kan den godt komme til at lugte grimt med tiden. Det er træls, da du derved skal tage en sur lugtende våddragt på, næste gang du skal på SUP board eller surfe i bølgerne. 

Alle som har prøvet at tage en ildelugtende våddragt på kender følelsen. Det er noget alle surfere gerne vil undgå!

wetsuitbucket

Hvordan plejer jeg min våddragt?

Grundlæggende handler vedligeholdelsen af en våddragt, om at pleje den. I bund og grund skal du passe på den og sørge for at bruge den ordentligt. Det er vigtigt at våddragten bliver hængt til tørre efter brug. 

Lad den tørre i udestuen med gennemtræk og varme eller hav den hængende i garagen eller vaskerummet. En våddragt tørre ikke ordentligt i en mørk kold kælder. 

Et par gange om året kan du roligt lave en balje med vand og rengøringsmiddel. Mange surfere bruger i dag ‘Rip Curl – piss off’. Det smarte ved ‘Piss off’ er at det både fjerner den ulækre lugt, men det fjerner samtidigt også bakterierne og skidt. Den grimme lugt forsvinder, når våddragten har lagt i en balje med kold vand en halvtimes tid. Må vi foreslå en smart balje, så skal det være vores SURFMORE wetsuit bucket. Det smarte ved en wetsuit bucket er, at den både kan bruges som taske til din våddragt og neopren tilbehør, men den kan samtidigt også bruges til rengøring af våddragter.  

 

Fordele ved at bruge Rip Curl Piss Off 

  • det fjerner den grimme lugt i din våddragt
  • det fjerner samtidigt bakterier i våddragten. Din våddragt holdes dermed ren 
  • det har en øget komfort i neopren materialer 
  • forlænger levetid i din våddragt

 

Lad våddragten ligge en halv til hel time og tag den derefter op og hæng den til tørre. Det er klart en fordel, at din våddragt får lov at hænge gennemtræk og varmt område. Den grimme lugt i våddragten vil dermed løbende forsvinde og du slipper for bakterier og alt andet skidt, som hurtigt kan optages i en våddragt.

rip-curl-piss-off
neopren-våddragt-surfmore

Hæng våddragten til tørre

Efter en tur på paddleboard skal du altid hænge din våddragt til tørre. Selvom det kan være fristende at smide våddragten, så har den bedst af, at blive hængt op. Lad den tørre og få den skyllet godt igennem for saltvand og skidt. 

Saltvand har altid været godt for noget og derfor bør du altid skylle din våddragt efter brug. Især lynlåsen er vigtig at få skyllet igennem for saltvand efter brug. Uanset om du har haft din våddragt i brug, et par neopren støvler eller andet, så bør du altid få dit udstyr skyllet igennem efter brug.