Svømmeveste

Hos SURFMORE forhandler vi en bred vifte af forskellige svømmeveste, som kan bruges til al vandsport. Du kan både finde svømmeveste til SUP, kajak, surfing og blot til brug, når du bader i havet. Rul ned på siden, og se alle vores svømmeveste.

Viser 1–27 af 35 resultater

Hvorfor skal jeg bruge en svømmevest?

Du skal først og fremmest bruge en svømmevest, fordi den er lovpligtig. Det er altså en del af loven, at alle, som dyrker aktivt vandsport, benytter en svømmevest. 

Derudover er svømmevesten din bedste ven på vandet. Den giver dig opdrift og beskytter dig mod alt fra tunge fald i vandet, eller hvis du pludseligt skulle havne i en svær situation. 

Vi kommer altså ikke udenom, at svømmevesten bare er en del af vandsport og det er uanset dit niveau. 

Selvom man kan fristes til at undlade brugen af svømmevesten, kommer du ikke udenom den. En svømmevest skal bruges i sejlbåden, når du er på tur med familien, men den skal også bruges på de populære oppustelige paddleboards. Det kan være fristende at være på paddleboard i badetøj, men du skal vide, at svømmevesten er lovpligtig og i nogle tilfælde giver Søfartspolitiet bøder, såfremt man ikke benytter en svømmevest. 

Derfor er det vores klare anbefaling, at du altid bruger en lovpligtig svømmevest. Det kan både spare dig for penge, men det redder dig også i værste tilfælde. Sørg derfor for at få indkøbt en svømmevest, som sidder godt på din krop.

 

Undgå bøder med en svømmevest

Uanset hvilken type vandsport du dyrker, er det ekstremt vigtigt at værne om sikkerheden. Det er uanset, om du sejler i din sejlbåd, står på vandski eller surfer på dit nye SUP board. Sikkerheden er og skal være i top, og det er på alle parametre!

Inden du tager på vandet, er der flere sikkerhedsforanstaltninger du bør gøre dig. Først og fremmest er det et godt råd, at du undersøger vejrudsigten inden du tager ud. Det kan være at vindretningen skifter, eller at det kunne trække op til lyn og torden.

 

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af svømmevest?

Inden du skynder dig ud at købe din nye svømmevest, er der flere ting du bør overveje før dit køb. Hvilket formål har svømmevesten? Skal den bruges i Vesterhavets bølger, på fjorden med familien eller måske bare nogle få gange om året. Der findes et hav af forskellige svømmeveste, og alle har hver deres fordele. En SUP vest til paddlesurfing kræver mere frihed og fleksibilitet, idet du skal have armene fri til at kunne paddle. Det samme er gældende for SUP surfing. Her har du også brug for maksimal bevægelighed og mulighed for at kunne tage hurtige padletag. Derfor skal du også se efter en svømmevest med massere af stræk, fleksibilitet og god pasform.

Skal du derimod bruge en SUP svømmevest til ture i havkajakker, kan du godt tåle en tykkere vest med mindre bevægelighed. Du har stadig brug for bevægelsesfriheden og mulighed for at paddle, men ikke i samme grad som på et paddleboard. Der er derfor flere SUP veste og muligheder, når du skal på jagt efter din nye svømmevest.

 

Hvilken svømmevest skal jeg vælge?

At finde den helt rigtige svømmevest kan godt være svært. Der findes mange modeller og alle i forskellige og unikke farver, modeller og størrelser. Nogle svømmeveste har endda rum på brystet, hvor du kan opbevare snacks, nøgler og andet.

Det er vores anbefaling, at du vælger en svømmevest, som sidder godt til kroppen. Svømmevesten skal sidde relativt tæt, men du skal selvfølgelig kunne trække vejret og bevæge dig i den. 

Når du surfer eller dyrker vandsport er bevægelse og ikke mindst bevægelsesfrihed en væsentlig faktor. På vandet skal du kunne bevæge dig, og det gælder både din svømmevest, men også andet tilbehør som neopren badesko, en god våddragt, men også neopren strømper og handsker til vinterbadning og surfing. Du skal altså kunne suse rundt på et paddleboard eller i en kajak uden, at du har en våddragt som sidder skidt og en alt for stor svømmevest.

 

Svømmevest til voksne

Selvom du er voksen og har svømmet i mange år, så er en svømmevest bare en god ting. Svømmeveste til voksne findes i stort set alle vægtklasser og modeller. 

Et af kendetegnene ved en svømmevest for voksne er bevægelsesfriheden. Med en svømmevest får du god bevægelsesfrihed. Dette blandt andet grundet brede udskæringer under armene og det fleksible materiale.

 

Svømmevest til børn

Børn skal lige så vel som voksne altid benytte en svømmevest. Sørg for at dit barn har en svømmevest og at den tilmed sidder godt til kroppen. Det er et absolut must-have at have en svømmevest til børn. 

Svømmeveste til børn kan bruges i den lokale svømmehal, men de er også oplagte til paddleboarding eller ture i oppustelig kajak.

Rigtig mange svømmeveste til børn er udviklet med krave omkring halsen. Det er de da kraven hjælper barnet med, at holde hovedet i den rigtige retning hvis det skulle falde i vandet. Kraven på sv sørger for, at barnet kommer til at ligge rigtigt i vandet. De fleste redningsveste med krave går op til 45 kg som de største redningsveste.

Secumar Bravo er en af de mest solgte svømmeveste til børn på markedet. Secumar har gennem årtier udviklet blandt de bedste redningsveste til børn og voksne i højeste kvalitet.

 

Svømmevest mærker

Der findes mange forskellige mærker inden for svømmeveste. Derfor vil du også opleve, at forskellen kan være stor i alt fra designs og pasform, men selvfølgelig også priser.

I dag koster de billigeste svømmeveste omkring 3-400 kr. mens de dyreste modeller nemt koster over 1.000 kr. Det er i høj grad et spørgsmål om materialer, funktion og mærke. De dyre mærker tager sig typisk lidt godt betalt, mens de billigere mærker indenfor svømmeveste ikke koster helt så meget.

 

Køb din svømmevest hos SURFMORE.dk

Hos SURFMORE kan du finde en lang række af forskellige svømmeveste, men også impact veste. Vi har både brugt masser af energi og timer på at udvikle vores egne, men forhandler også svømmeveste fra andre mærker som Manera, SECUMAR, ION og mange andre.

Udover et stort udvalg af svømmeveste til voksne og børn, får du også:

  • Gratis fragt ved køb fra 599 DKK
  • 1-3 dages levering
  • Rådgivning og kundeservice på telefon/mail
  • 100% prismatch – finder du produktet billigere, matcher vi prisen

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om svømmeveste

 

Hvad er en svømmevest?

En svømmevest tages på kroppen, og giver dig opdrift i vandet. Svømmevesten er designet som en almindelig vest, men er skabt med opdrift. Typisk tager du en  svømmevest på og lyner den op eller spænder den med en velcro-strop. 

Opdriften i svømmevesten giver dig altså mulighed for at være i vandoverfladen og hjælper dig samtidigt med, at du ikke skal bruge mange kræfter på at holde dig ovenvande, hvis du skulle falde i. 

Falder du i vandet, skal du naturligt bruge kræfter på at holde dig i overfladen. Det smarte ved svømmevesten er altså, at den bidrager til at holde dig oppe.

Hvad er forskellen på en svømmevest og redningsvest?

Svømmevest og redningsvest er i bund og grund identiske. Begge veste har samme formål og det er selvfølgelig at give dig opdrift og tryghed på vandet. 

En svømmevest er konstrueret til, at du kan bruge den, mens du svømmer, og samtidigt kan du bevæge dig i stor stil. Mange som står på oppustelige paddleboards, kitesurfer, windsurfer eller de populære elektriske jetboards, benytter derfor svømmeveste frem for de traditionelle redningsveste eller oppustelige redningsveste. En svømmevest giver dig nemlig langt bedre bevægelsesfrihed på vandet, og det er en stor fordel, når du dyrker aktiv vandsport. 

En redningsvest har typisk en krave bag nakken. Kraven på redningsvesten er med til at sikre, at du kommer til at ligge rigtigt i vandoverfladen, hvis du nu skulle falde over bord. Redningsvesten er ikke egnet til svømning, men oplagt til motorbåden og familiens sejlbåd. En redningsvest er gerne orange og synlig.

Er en svømmevest lovpligtig?

Ja, en svømmevest er lovpligtig, når du er på vandet. Det gælder uanset om du står på SUP board, sidder i en kajak eller noget helt tredje. Svømmevesten beskytter dig. Den giver dig tryghed og det er din sikkerhed på vandet. Få derfor altid en svømmevest på, når du skal ud at dyrke vandsport! 

Svømmevesten er lovpligtig og du kan faktisk modtage en bøde, såfremt du ikke benytter en svømmevest når du er på vandet.

 

Hvilket tilbehør findes til svømmeveste?

Der findes en lang række tilbehør, som du kan koble til din svømmevest. Dette kan blandt andet være neopren som en våddragt til herre, våddragt til kvinder, men også  en varm badeponcho, som du kan tage på efter du har været i vandet.