Våddragter til dame

Leder du efter en ny våddragt til dame, er du landet det helt rigtige sted. Herunder finder du hele vores sortiment af våddragter til kvinder – der er flere forskellige størrelser, modeller og mærker af våddragter.

Viser alle 24 resultater

Dame våddragt

Vi har ovenover samlet hele SURFMORE’s sortiment af våddragter til damer. Vi har mange forskellige mærker, modeller og størrelser – og der vil løbende bliver tilføjet mere, når vi finder gode kvinde våddragter, som vi synes du skal have muligheden for at købe. Der vil være en dame våddragt at finde for enhver smag.

Vores udvalg af våddragter til dame passer rigtig godt til diverse vandsportsgrene og vandsport generelt, som indeholder surfing. Du kan naturligvis også bruge vores våddragter til svømning udendørs eller i badeland.

Føler du ikke, at du gennem vores udvalg af våddragter til damer, kan finde den perfekte våddragt, kan du med fordel også se vores andre kategorier, våddragter og våddragter til herre.

 

Pasform på våddragt til dame?

Din våddragt skal sidde meget tæt – og helt sikkert også tættere, end du tror. Det er derfor også utrolig vigtigt, at du får valgt pasformen, som passer til din krop. Våddragter laves både til damer og herrer, hvorfor det er essentielt, at du vælger en specielt til damer. Dermed er du også sikker på, at våddragten er designet til de kvindelige former.

Vi har et udvalg af dame våddragter i alle størrelser fra XS – XL. Med alle disse størrelser, er det vigtigt, at du får målt korrekt efter og valgt den rette våddragt. Din nye våddragt kan godt være svært at komme i til at starte med, men sådan vil det som regel være, og det vil ændre sig med tiden. Hvis du derfor tænker, at din valgte våddragt er for lille og sidder stramt til, passer den dig højst sandsynlig.

Når du har fået din dame våddragt på, skal hele dragten gerne sidde stramt, men du skal samtidig føle en frihed til at kunne bevæge dig frit samt trække vejret godt. Hvis du føler, at ovenstående giver mening, har du valgt den rette våddragt.

 

Valg af våddragt til kvinder

Det kan virke som en uoverskuelig proces, at skulle købe en dame våddragt – og specielt hvis det er første gang. Det er derfor også vigtigt, at du fastlægger dine behov samt hvilke egenskaber din kommende våddragt skal indeholde, inden du foretager et køb. Dermed er du også sikret, at du ikke foretager et forhastet køb, som du efterfølgende fortryder.

 

Hvorfor skal du investere i en våddragt til dame?

I Danmark skinner solen ikke året rundt, og en stor del af tiden, går vi mørke og kolde måneder i møde. Det skal dog helst ikke sætte en stopper for, at du kan komme i vandet, og surfe, ro kajak, svømme eller dyrke andet vandsport.

Med en kvinde våddragt, vil du kunne holde dig varm under vandet året rundt. Det kræver blot, at du vælger den rigtige våddragt, eller dækker dig af på de forskellige årstider – f.eks. køber en sommer- og vinterdragt.

 

Hvilken våddragt passer til dit behov?

Dette kan afhænge af mange faktorer, men de fleste ønsker en våddragt, som de kan bevæge sig frit i og samtidig sidder godt. En anden faktor, som spiller ind, er hvilken tid på året, du vil bruge våddragten. Herunder er der en god tommelfingerregel, når det gælder valg af våddragt til de forskellige årstider:

  • Vælg en sommervåddragt (1-3 mm), når det er 15+ grader.
  • Vælg en allroundvåddragt (3-5 mm), når det er mellem 10-20 grader.
  • Vælg en vintervåddragt (5-6 mm), når det er 0-12 grader.

 

Læs mere om våddragt til vinter.

 

Typer af våddragter til kvinder

Hos SURFMORE har vi fokus på at tilbyde en lang række forskellige våddragter til dame. Dette inkluderer bl.a. 3, 4 og 5 mm. Derudover vil du også kunne finde en klassiker, Long John våddragten, som i den kvindelige version hedder Long Jane.

Afhængigt af vejrforholdene, hvor du befinder dig og vandtemperaturen, er der 3 forskellige typer af våddragter:

  • Lycra
  • Forårs-/sommervåddragter (korte våddragter, også kaldet shorty)
  • Heldragter

 

Hvorvidt den individuelle våddragt er beregnet til kvinder, mænd eller junior, spiller her ikke nogen rolle.

 

Våddragt SUP egenskaber

Våddragter holder dig varm i vandet, og beskytter din hud mod hudafskrabninger samt for meget Uv-stråling. Ligeledes er de fleste våddragter sorte. Hvorfor mon? Absorptionen af sollys øger våddragtens varmeeffekt – og dermed kan den holde dig varmere.

Våddragter bliver lavet i neopren, som er et meget strækbart og slidstærkt materiale. Dette betyder også, at våddragter er ideelle til al vandsport og især surfing.

Vinter våddragt til damer 

En vinter våddragt skal holde dig tør, varm og så skal den selvfølgelig samtidigt være komfortabel at have på. Formålet med at bruge en våddragt er at den skal holde dig tør, når du er på paddleboard ture eller windsurfer i havet. Våddragten skal faktisk sidde så godt til kroppen, at du helt glemmer at du har den på.

Våddragten til kvinder skal samtidigt skabe varme og isolering. Dette er faktisk våddragtens vigtigeste opgave. Varme, komfort og behag. Der er ikke noget værre end at være ude at surfe, og så har man en våddragt på som simpelthen ikke er varm nok.

Dame våddragter til surfing om vinteren er minimum 5 mm i tykkelsen. De 5 mm tykkelse er en forholdsvis standard tykkelse for vinter våddragt til kvinder. Desto tykkere en vinter våddragt bliver, desto varmer vil den også være. Det betyder i sidste ende, at du kan være længere tid på vandet.

Kombiner vinter våddragter med varmt neopren tilbehør. Det kan f.eks være et par slidstærke og varme neopren støvler. Et par gode neopren støvler holder ikke kun på varmen, de beskytter også dine fødder mod sten og skarpe kanter. Der findes neopren støvler i alverdens modeller og vi har helt sikkert også et par som passer til netop dig.

 

Dame våddragt uden ærmer 

I sommerhalvåret kan det være dejligt med en tynd våddragt uden ærmer. Du får mere bevægelsesfrihed, sol på armene og samtidigt har ud en lækker og blød våddragt som giver mulighed for lange sup board ture henover sommeren.

Vi har flere dame våddragter uden ærmer og især gennem sommerhalvåret oplever vi, at våddragter uden ærmer til damer virkelig er populære.

En dame våddragt uden ærmer er oftest mellem 2-3 mm i tykkelsen.

 

Sådan plejer og vedligeholder du din våddragt korrekt

Når du har haft din våddragt på og været i vandet, er det vigtigt, at du efterfølgende skyller den grundigt med frisk vand. Saltvand tørrer nemlig langsommere end frisk vand, og efterlader ligeledes ubehagelige lugte, som du helst vil undgå.

Hvis din dame våddragt begynder at lugte, kan du lægge den i koldt vand, og derefter skylle den ordentligt igennem – eventuelt med et neopren vaskemiddel.

Ved tørring af din våddragt, skal du vende din svømmedragt med vrangen ud af og hænge den op. Find gerne et godt sted i skyggen eller i et godt ventileret rum til at tørre – og undgå for meget eksponering mod solens stråler – det vil få din våddragt til at falme.

Vedligeholdelse af din dame våddragt er vigtigt. Det forlænger nemlig levetiden og sikre, at du har en våddragt som du kan bruge igen og igen. Sørg for at få skyllet din dame våddragt igennem efter brug og få den hængt til tørre.

 

Match våddragt med neopren tilbehør

Når du har fundet den rigtige våddragt, kan det være en god ide at kigge på neopren tilbehøret. Våddragten dækker dig som regel kun ud til dine fødder og hænder, hvorfor disse stadig vil være frie og ikke dækket af neopren.

Hos SURFMORE har vi altid indenfor neopren, og tilbyder blandt andet et stort sortiment af neopren sko. Her vil du også finde anerkendte surf brands som Rip Curl og Manera.

 

Hvor meget koster en våddragt til dame?

Dette spørgsmål kan desværre ikke besvares så enkelt, men en god regel er: Jo højere krav, jo højere pris.

Hos SURFMORE kan du få en SURFMORE Våddragt Dame (3/2 mm) helt ned til 899 DKK, men du kan også finde dyrere modeller fra anerkendte mærker som ION, XCEl og Dakine med priser op til 2.999 DKK. En billigere våddragt kan være en god løsning, hvis du er ny til vandsport, og gerne vil prøve kræfter med det.

 

Køb våddragt til kvinder hos SURFMORE

Vi opdaterer hele tiden vores sortiment af våddragt til damer, således vi altid har det nyeste og bedste på lager. Vi er specialiseret indenfor vandsport og surfing, hvorfor vi kan vejlede dig mod den perfekte våddragt til damer, som du er på udkig efter – uanset om det er til kajak, windsurfing, kitesurfing eller Stand Up Paddle.

Har du problemer med at finde den perfekte dame våddragt, eller synes det virker uoverskueligt? Vi vil med glæde vejlede dig, og få dig i den rigtige retning. Vi sidder altid klar på telefonen + 45 20 68 60 55 og på mail: [email protected]