bodyboard

Bodyboardet stammer oprindeligt fra Californien, hvor det i 1970’erne alvor at blive populært. Mange kender måske bodyboards som bellyboards eller boogie boards, men i dag er navnet slået fast og når du leder efter et bodyboard, så finder du også et bodyboard! 

Et bodyboard er måske det mindste surfboard man i bund og grund kan købe. Det er kort, smalt og tyndt. Af disse årsager egner det sig også perfekt til surfing i bølgerne og samtidigt kan det bruges af både børn og voksne. Et godt bodyboard kan købes fra kr. 400 og de dyreste koster omkring små kr. 1000. 

Overvejer du at investere i et rigtig surfboard kommer du hurtigt af med flere tusinde kroner. Hvis du allerede er vild med surfing og bare skal i gang, så skal du selvfølgelig ud at købe et surfboard, men måske går du med overvejelser og vil gerne prøve surfing forsigtigt. Med et bodyboard er du i gang for en relativt billig pris og det er samtidigt en skæg måde at surfe på. Med bodyboardet er du hurtigt i gang med din nye yndlingssport.

Hvilket materiale er et bodyboard fremstillet i? 

Et bodyboard er fremstillet i skum også kaldet (polypropylene) det er et opskummet materiale som også forkortes (PP), som giver stivhed, men samtidigt en utrolig let konstruktion. Derfor vejer et bodyboard nærmest heller ingen ting og det gør det nemt at komme i gang med at surfe på. Langt de fleste bodyboards er lavet i materialerne (PE) og (EPS) som giver hårdhed til boardet. Derfor skal du heller ikke være forsigtigt med dit bodyboard. Det kan nemlig tåle at blive brugt!  

Et bodyboard er perfekt til især børn, da de selv kan bære det ned til stranden eller de første små bølger. Samtidigt er prisen så fornuftig, at man som forældre ikke skal gå og være øm over at man har brugt flere tusinde kroner på et bodyboard. Prisen er nemlig til at betale for sådanne et surfboard

 

Hvem kan stå på bodyboard? 

Det unikke ved et bodyboard er, at alle faktisk kan surfe på dem. Der er ingen aldersbegrænsning og derfor egner det sig perfekt til børn, såvel de vandglade forældre. Brug det på den lokale fjord eller tag det med til havets bølger. Et bodyboard kan bruges på mange forskellige niveauer og der er ingen specifikke krav. 

Mens du skal bruge vind til kite- og windsurfing, så skal du kun bruge små eller lidt større bølger til et bodyboard. Det gør det tilgængeligt og du kan komme på vandet i løbet af kort tid. Succesraten på et bodyboard er høj er derfor egner det sig godt til nye friske vandhunde som bare skal afsted i en fart. 

Børn helt ned til 4 års alderen kan bruge et bodyboard. Enten i strandkanten som et lille surfboard, eller i mindre bølger ved havet. Rigtig mange forældre lader børnene ligge på bodyboardet og trækker dem i snoren efter. Det er rigtig skægt og børnene elsker det! 

gozone-skimboard

Prøv kræfter med et skimboard

Måske har du allerede set det på amerikanske film. Et skimboard bruger man i små vandløb og vandflader på stranden og derved kan man surfe med skimboardet. 

Et skimboard kan bruges af alle og vejer nærmest intet. Det gør det ideelt til sommerferi i Danmark og i udlandet. Smid det i bilen og kør på ferie! Et skimboard behøver hverken bølger, vind eller andet for at blive brugt. Det unikke er at du kun har brug for nogle få centimeter vand og så kan du faktisk surfe på dit skimboardet. 

 

Skimboarding er nemt at komme i gang med

Det er nemt at komme i gang med og samtidigt er det rigtig skægt. Alle i familien kan stå på skimboard og det kræver ærlig talt ikke meget øvelse at være i gang. 

Du behøver intet tilbehør til et skimboard og du kan bruge det stortest over alt. Det gør skimboardet ideelt til aktiv ferie! 

Et god skimboard koster fra kr. 800 og op til nogle tusinde kroner. Prisen afhænger meget af kvaliteten og valget af materialer. De billigste skimboards bliver fremstillet i træ og er oplagte til begyndere. 

De bedste begynder skimboards bliver produceret i træ. Træ konstruktion giver fart, pop og et forholdsvis billigt skimboard som udgangspunkt. For begyndere er et skimboard i træ rigeligt fint og med tiden kan man altid opgradere. 

Når man bliver en god skimboarder bør man vælge et skimboard i glasfiber. Et glasfiber skimboard har fart, pop og mere kontrol. Samtidigt er det nemmere at lave tricks og styre gennem vandet. 

Se vores udvalg af skimboards. 

Hvor kan jeg bruge et bodyboard? 

Et bodyboard kan bruges nærmest alle steder. Brug det i strandkanten og træk børnene efter det, mens vandet suser om ørerne. Tag det med til vesterhavet og prøv kræfter med de første bølger. Bodyboardet kan kort sagt bruges alle steder med vand – det har selvfølgelig noget at sige hvilket niveau du ønsker at bodyboarde på. 

I takt med at du bliver bedre til, at surfe på bodyboard kan du tage afsted på de dage, hvor bølgerne er større. Jo større bølger, desto mere skæg og ballade, dog skal du selvfølgelig være opmærksom på, at der er mere fart og ‘skub’ i større bølger, ens hvis du finder en dag ved vesterhavet med små bølger. 

Mange kan godt lide at bruge deres bodyboard med svømmefødder. Svømmefødderne kan hjælpe dig med at give skub i boardet, når du ligger  

 

Hvilket bodyboard skal jeg vælge? 

At vælge det rigtige bodyboard kan godt være svært. Dog findes langt de fleste bodyboards i standardstørrelser og derfor skal du vælge ud fra dette. Vi anbefaler at du vælger dit bodyboard ud fra vægt og højde. 

Er du en forholdsvis høj mand/kvinde, så skal du finde et bodyboard med mere længde og bredde, da det er nemmere at håndtere med din kropsvægt og højde. Omvendt er du en mindre person er det selvfølgelig et mindre bodyboard du skal købe. 

Størrelsen på bodyboardet kræver tilvænning og øvelse. Når du bliver bedre kan du nemmere vurdere, hvilken størrelse som er den rigtige for dig. Dertil skal du tage højde for, at ikke to dage på vandet er ens. Bølgerne, vinden og vejret har enormt meget at sige i forhold til, hvordan dit bodyboard fungere. 

Alt i alt er vores bedste råd: Kom på vandet og prøv dig frem med det du har. At blive en god surfer kommer ikke uden træning og øvelse. God fornøjelse!

svømmefødderbodyboard

Har jeg brug for tilbehør til mit bodyboard? 

Det kan være rart at have en våddragt på når du surfer på bodyboard. Selvom de fleste primært surfer på bodyboards, når solen skinner og sommeren står for døren, så kan man godt komme til at fryse en smule, hvis det er bare en anelse overskyet. Det er derfor klart en fordel med en våddragt, som kan hjælpe med at holde dig varm. 

Våddragtens formål er at holde din kerne temperatur varm og samtidigt skal den selvfølgelig være fleksibel og strækbar. En våddragt skal sidde helt tæt til huden, da dette er med til at den opnår den rette effekt. 

Vil du primært stå på bodyboard gennem sommerhalvåret, så er det vores anbefaling at du finder en våddragt som er minimum 3 mm i tykkelsen. En 3 mm våddragt er oplagt til surfing i sommerhalvåret, da dette er nok til at holde dig varm og samtidigt aktiv. En våddragt i 3 mm koster oftest fra cirka kr. 1000 og op alt afhængigt af hvilket mærke du vælger. 

Husk solcreme når du surfer ved vandet. Solen reflektere i vandet og derfor får du på solskinsdage rigtigt meget sol, når du er ude at surfe. Sørg for at brug en god solcreme på næse, pande og øre. Mange surfere bruger en sun stick til næse og øre, da en sun stick indeholder zhik. 

Til bodyboarding findes rigtig meget tilbehør og du kan hurtigt købe dig fattig i lækre neopren sko, dame våddragter og meget andet neopren tilbehør. I denne guide har vi forsøgt at belyse de mest essentielle produkter som kan gøre din næste surftur til en succes!

 

Hvilke andre typer surfboards findes der? 

Der findes et væld af forskellige typer surfboards. Surfboards til store bølger, mindre bølger, langdistance ture og skimboards. Faktisk kan du finde et surfboard til alle formål og vi garantere at der også findes det perfekte surfboard til NETOP dit behov og ønsker. 

Rigtig mange dyrker paddleboarding hele året rundt. Et paddleboard er nemt at komme i gang med og de oppustelige sup boards er i dag blevet så gode, at du også kan surfe på bølger med dem. 

Et oppustelige sup board er smart og praktisk, da det nemt kan pumpes op og findes frem. Alle komponenter og dele medfølger til et oppusteligt sup board og det betyder også, at du kan smide det i bilen eller have det stående i lejligheden uden, at det optager og fylder en masse. 

Ved du allerede at du vil  have et fast (hardboard), så bør du overveje et softboard. Et softboard er lavet i en skum konstruktion og vejer samtidigt nærmest ingenting. Det gør det perfekt til paddle surfing og bølgesurfing. Da et softboard er produceret i en hård skum behøver du ikke, at gå og være nervøs for at bruge det. Et softboard kan tåle at blive brugt og med god samvittighed!