Neopren sko og støvler

Er du på udkig efter et par neopren sko eller støvler? Hos SURFMORE har vi et bredt udvalg af neopren støvler og sko. Her finder du både vores eget mærke, SURFMORE, men også andre anerkendte mærker, såsom Rip Curl, Manera og Dakine.

Viser 1–27 af 30 resultater

Hvad er neopren sko?

Alle som har haft med vandsport at gøre, har højest sandsynligt prøvet at have en våddragt på kroppen eller neopren sko på fødderne. Til mere eller mindre alt vandsport er neopren aktuelt, og det er det af flere årsager. 

Når vi surfer i Danmark, men også størstedelen af Europa tager vi neopren på for at skabe varme og isolering på vandet. Neopren har en varmeisolerende effekt, og beskytter samtidig kroppen. Det betyder, at vandet ikke vil trænge ind under våddragten og have direkte berøring med huden. Neopren beskytter nemlig din hud mod vandet, og det er en stor fordel for dig som surfer. Det beskytter også mod blæst og kulde, som er de mest væsentlige faktorer når man dyrker vandsport. 

Du vil gerne være ude at surfe så længe som muligt – selvfølgelig uden at blive kold og nedkølet. Det er her, hvor neopren gør sin ting og hjælper.

For mange begyndere kan det virke uoverskueligt, hvad man skal vælge som start. Behøver man en våddragt, hvis man kun vil stå på SUP board om sommeren? Og hvad med neopren sko – hvad gør de egentlig? 

 

Hvorfor skal jeg bruge neopren sko? 

Som tidligere nævnt har neopren en isolerende og beskyttende effekt. Det beskytter til dels mod kulde, vind og det kolde vand. I forhold til at bruge neopren sko, beskytter skoene altså også mod skarpe sten, muslinger og andre genstande som til tider kan ligge skjult på vores dejlige strande. Vi ser sommetider folk, som har trådt forkert på en sten og virkelig er kommet slemt til skade. Det vil vi gerne undgå og derfor anbefaler vi, at du altid benytter neopren støvler.

Du kan sagtens stå på paddleboard uden neopren badesko. Du skal bare være opmærksom på sten og knivmuslingerne på stranden. Find en strand uden sten, og du vil sagtens kunne surfe barfodet. Vi anbefaler dog, at du går forsigtigt og ser dig godt om.

 

Neopren sko til paddleboard 

Neopren støvler skal hjælpe med at beskytte dine fødder, men den har også andre funktioner. Blandt andet skal den skabe skridsikring og komfort på dit paddleboard eller skimboard. Når du først prøver et par neopren badesko, vil du hurtigt vænne dig til dem. Hos SURFMORE mener vi, at det er et absolut must-have med et par gode neopren sko – og det er ikke bare fordi vi sælger dem. Vi mener, at det er et klogt og fornuftigt træk. Vi har nemlig prøvet at træde på sten, muslinger og glasskår og ja, vi har også været på skadestuen flere gange for at blive syet i fødderne. Find et par neopren støvler, som passer dig allerede nu. 

Mange fristes til at stå på paddleboard om sommeren i bare fødder. Det forstår vi godt, og det er helt naturligt. Solen skinner og vandtemperaturen bliver bare varmere og varmere. Så længe du er tryg ved at stå på dit SUP board uden neporen badesko, kan du sagtens gøre det. 

Trods vejret er godt og solen står højt, skal du huske at værne om solen. Husk solcreme på fødderne. Faktisk får de betydeligt mere sol end hvad man måske skulle tro. 

I sommerhalvåret er det varmt nok til, at du ikke behøver at bruge helt så meget neopren til at varme dig. På de bedste dage kan du nøjes med et par shorts og en lycra til at dække for solens UV stråler. 

 

Neopren sko til kajak 

Ror du kajak og har behov for et par varme neopren støvler? Hos SURFMORE bestræber vi os på at have et bredt sortiment af neopren og især neopren sko til vandsport og surfing. Dette gælder blandt andet neopren sko til kajak, paddleboard og al slags surfing.

Når du leder efter et par neopren sko til kajak er det vigtigt, at du får et par behagelige neopren støvler. Du kan nemt komme til at sidde mange timer i din kajak og så er det altså rart, at have neopren badesko i kajakken, som er behagelige at have på. Du skal kunne slappe af og hvile med dine neopren sko. Det er derfor også vigtigt at de ikke strammer alt for meget om fødderne.

Et par gode neopren sko til brug på kajak ture skal gerne være 3 mm. En 3 mm neopren badesko er en forholdsvis standard tykkelse på de fleste neopren støvler. De er til dels varme, behagelige, og så har de stadigvæk massere af stræk og komfort.

 

Hvilken tykkelse skal mine neopren støvler og sko være? 

Planlægger du at surfe i efteråret, gennem vinteren og i det tidlige forår bør du overveje at anskaffe dig et par gode neopren sko. Vi anbefaler, at du som minimum leder efter neopren støvler som er minimum 3 mm i tykkelse til surfing udenfor sommeren. Det giver en varm neopren badesko, som kan bruges uden problemer. 

Bliver det koldere eller bliver du så bidt af surfing, at du absolut bør surfe om vinteren, skal du satse på at finde et par neopren sko 5 mm. En 5 mm neopren støvle er dyrere og det er den fordi den er mere kompleks og krævende at fremstille. Vi har flere neopren støvler som er utroligt lækre og behagelige at have på. Samtidigt skal det nævnes at de bedste af modellerne er foret indvendigt for maksimal komfort og understøttelse. 

 

Neopren sko til vinterbadning 

Vinterbadning har aldrig været så populært som det er nu. Selvom vi ikke helt vil indrømme det, så forstår vi det faktisk godt. Det kolde gys, sammenholdet blandt vinterbadere og følelsen af at få varmen igen. Måske endda med mulighed for at sidde i saunaen for en periode. Det er fantastisk! 

Mange vinterbadere foretrækker at bruge et par neopren sko, når de begiver sig ud i det kolde vand. Det giver ekstra varme til fødderne, så du kan blive i vandet i længere tid. Ønsker du ekstra varme, kan du også iføre dig et par neopren handsker og en neopren hætte.

Neopren sokkerne er forholdsvis tynde og nemme at tage på. Nogle kommer med velcro lukning, mens andre bare trækkes på som sokker. Vi har de klassiske neopren sokker med skridsikring under bunden. Skridsikring hjælper med at holde dig på begge ben, mens du bevæger dig ud på det der kan være en glat badebro. Samtidig beskytter sokkerne dine fødder for skarpe genstande, som kan være svære at se.

 

Findes der neopren sko til børn?

Sørg for at dit barn får et par neopren støvler på fødderne. Neopren badesko dækker, varmer og beskytter dit barns fødder. Selvom det kan være fristende at gå i bare fødder på stranden, så kræver det altså at man holder øje, hvor man går.

Mange danske strande er lækre, men vi er desværre også ramt af skarpe sten, glasskår og muslingeskaller fra ende til anden. De kan være ubehagelige, skarpe og skære. Det er derfor vigtigt at du hjælper dit barn med at få neopren støvler på, hvis i er på en strande med mange muslinger. Man kan nemlig skære fødderne rigtig meget, hvis man er uheldigt og det skal vi selvfølgelig undgå.

En god neopren sko til børn er nem at tage på, varm og fleksibel. Neopren skoene beskytter foden mod muslinger og sten og så giver den selvfølgelig varme i vandkanten.

Står du på SUP board eller skimboard kan det være en stor fordel med et par neopren sko til børn. Neopren støvlerne er nemlig med til at øge komforten og i nogle tilfælde stabiliteten på et paddleboard.

 

Køb neopren sko og støvler på SURFMORE.dk

Hos os finder du et kæmpe udvalg af populære neopren støvler og sko til surfing, kajak, svømning og anden vandsport. Du finder både neopren sko fra vores eget mærke, SURFMORE, men også Rip Curl, Manera, Neil Pryde, PROLIMIT og mange flere.

Er du i vildrede om, hvilke neopren sko du skal vælge, sidder vi klar til at vejlede dig, så du får de ultimativt bedste til dig. Derudover får du også fri fragt ved køb over 599 kr, 1-3 dages levering og 100 dages returret, når du køber neopren støvler hos SURFMORE.