Er du på udkig efter nyt udstyr til vintersport?

Vinteren er efterhånden rigtig godt i gang. For mange er vinteren ens med vintersport, som blandt andet kan være aktiv ferie med snowboards, ski eller kælke. Det kan være ture i den lokale plantage på langrendsski eller kælketure med de små. Vinteren giver mange muligheder for at nyde naturen og være aktiv med alverdens spændende aktiviteter. Der er sjældent noget bedre end nyfalden sne i skolegården og røde kinder. Pludselig er det igen spændende at komme ud og mange har termohuer, sneløbehjul og snowboards med i skolegården.

 

Sne, sne…… og mere sne!

Som noget nyt har vi startet vores nye kategori inden for vintersport. Det betyder massere af actionudstyr til sne og vintervejr. Vi elsker vinteren, og vi er vilde med muligheden for, at dyrke actionsport gennem vinteren. Det er uanset om det er med kunstskøjter eller fritidsskøjter på den lokale skøjtebane, snowboarding i alperne eller forsøge sig med snow skateboard i den lokale park. Vi er vilde med det hele, og nyder årstiden med alt den giver med sig. 

Selvom det kan være koldt, er vinteren bestemt ikke ensbetydende med, at man skal sidde indenfor og se fjernsyn. Snevejret giver uanede af muligheder for at komme ud og have det sjovt, uanset om du skal lave den vildeste sneboldkrig med en sneboldformer, der hurtigt kan give dig et godt fundament, når du skal have snebolde klar eller I trækker bobslæden med på den lokale kælkebakke. Mulighederne er mange, og det er jer selv der bestemmer, hvor sjovt I vil have deft.

 

Hvilke aktiviteter kan jeg dyrke om vinteren?

Der er mange muligheder for at dyrke fede aktiviteter – også selvom det er vinter. De fleste forbinder dog vintertiden med julefilm, gløgg, være indenfor og hygge sig – og det er også vældig hyggeligt! Vi er dog vilde med al slags actionsport, hvorfor vi helst vil ud og give den gas. Vi har tidligere nævnt sneboldekrig, skøjteløb på skøjterbaner og bruge din kælk med rat på den lokale kælkebakke. Men det behøver faktisk ikke at have noget med sne og is at gøre. Du kan nemlig også give den gas på vandet, selvom det lyder vildt og koldt. Du kan opleve fantastiske paddleboard ture, god vind til windsurfing og wingfoil eller tage en tur på dit jetboard. Det eneste du SKAL have, er en god våddragt til vinter, som holder dig varm samt det tilhørende neopren tilbehør.

Paddleboarding om vinteren

Med det samme sneen falder, byder vinteren på et hav af muligheder for at komme ud og være aktiv. Vi ved godt, at det er koldt og der kan komme sne i massevis, men du behøver faktisk ikke at pakke dit oppustelige SUP board væk. Om vinteren kan forholdene nemlig være ekstremt flotte og selvom det er koldt, kan du på en vindstille dag med sol få en ekstremt god tur på vandet – det har vi i hvert fald flere gange gjort.

Vinteren er en helt fantastisk årstid at komme på vandet. Sørg for god påklædning til surfing om vinteren (vi anbefaler en god vinter våddragt) og hav varm kaffe i termokanden. Naturen kan være fantastisk en snevejrsdag på et SUP board. Den kolde og friske luft kan give en helt anden dimension til surfing. Læs vores blogindlæg om 10 gode råd til en sikker tur på vandet. Kombinér også gerne din vinter våddragt med neopren sko og støvler, neopren handsker eller et par varme neopren sokker, hvis du skal ud at svømme.

vinterbadning

Hoppe i isbad kar, og styrk dit immunforsvar

En forholdsvis ny trend som giver dig ekstra kræfter til en hård hverdag er isbadene. Et isbad fungerer egentlig på samme måde, som hvis du tager til fjorden eller havet og bader. Du hopper i koldt vand, bliver dernede over længere tid – og det er i sidste ende med til at mindske stress, styrke immunforsvaret og give et bedre velvære.

Isbad er blevet populære, men det er ikke uden grund, for de der benytter sig af det, mærker en væsentlig forskel – og det er jo nok i sig selv til, at du måske også bør prøve dem. Du kan se hele vores udvalg af isbad kar her.

Du kan med fordel kombinere dit isbad med en varm vinterbade jakke, som du nemt kan hoppe i efter eller en af de populære badeponchoer. Det er med til at sikre kroppen varme, når du kommer op fra isbadet.

Tag din kælk med på kælkebakken

Dette er en af de fedeste ting ved vinteren – sne og kælkebakken! Uanset hvor du bor, er der stort set altid en lokal kælkebakke, hvor I kan tage hen og give den gas på jeres kælk. Der findes mange forskellige kælke, og har I prøvet jer med numsekælke, bobslæder og traditionelle kælke i træ, kan I også prøve nye modeller, som ikke så ofte ses i det offentlige. Det kunne f.eks. være en snow flyer, som mærket, STIGA, er kendt for at lave. Har du små børn, findes der selvfølgelig også helt små kælke, som kaldes babykælke. Disse passer perfekt til en baby, og giver massevis af sjov.

hurtig-kælk-speeddrifter

Hvilket tilbehør har jeg brug for om vinteren?

Om vinteren er det vigtigt, at du ikke bliver nedkølet. Med nedkølet menes kroppens kernetemperatur, som er den indre temperatur i kroppen. I fagsprog kalder man det hypotomi, men her på bloggen kalder vi det altså nedkøling. Det er et sprog vi alle forstår. Nedkøling er det der sker, når du i bund og grund har for lidt tøj på for længe.

Når du er ude om vinteren er det vigtigt, at du værner om kroppen og kroppens varme. Det er koldt udenfor, og kroppen bruger ekstra energi på at holde sig i gang. Du har brug for varm beklædning, som holder på varmen og der konstant tilføjer varme til din krop. Sørg for at bevæge dig og vær aktiv, mens du er ude. Dernæst skal du sørge for at du har flere lags påklædning på. Flere lag styrker nemlig varmen og holder samtidigt på varmen når du er ude. Det gælder hvad enten du står på snowboard eller blot er ude at bygge snemand. Udover flere lag i kropsbeklædningen kan det gøre underværker med en hue som holder varmen på hovedet.

Det kan være en god ide at investere i en god badeponcho eller vinterbade jakke til de kolde dage, da du dermed sikrer din krop ekstra varme. Er du en sand vinterbader i de kolde måneder, men vil ikke helt til vandet, giver et isbad kar alle de samme fordele som du får ved vinterbadning.