pakkeliste-til-skiferie

Pakkeliste til skitur

De fleste har nok prøvet at komme afsted og når man endelig er fremme, ja så har man glemt flere ting!! Arghhh, vi kender det og der er nærmest ikke noget værre, men det sker og det sker for mange, så det er ikke kun dig der oplever at glemme ting til skiferien.

Heldigvis er der en løsning og det er god forberedelse til skiferien. Vi har forsøgt at lave en pakkeliste til skituren, så du altid får dine ting med, uanset om kufferten skal pakkes hurtigt eller du har købt en billig afbudsrejse. Vi kalder det rettidig omhu!

Alle som tager på skiferie ved, at det kræver udstyr og en lang række tilbehør. En skiferie kræver alt fra skihjelm, til skihandsker og rygskjold. Hertil kommer ski, termoundertøj og vi kunne blive ved. Pakkelisten er lang og man kan nemt komme til at glemme noget. Skiferie kræver bare en masse udstyr og pakkelisten er bare lang. Og oftest gerne længere end man nærmest kan overskue.

En pakkeliste til skiferien giver overblik og ro før turen starter. Derfor har vi forsøgt at lave den perfekte pakkeliste til din skiferie lige her. 

 

Hvordan laver jeg en pakkeliste til skiferie?

En pakkeliste til skiferie er helt afgjort en stor fordel. Pakkelisten giver dig overblik og hjælper samtidigt med at du forhåbentlig ikke glemmer (alt) for mange ting. 

Det er ingen hemmelighed. En skiferie kræver en person som er god til at pakke og ikke alt for glemsom…. Sagt med et stort smil! 

Vi har forsøgt at dele pakkelisten op i flere elementer og derfra kan du selv gennemgå listen efter behov og hvor længe din skiferie står på. Det er nemlig ikke ligegyldigt om du er på en weekend skitur eller en hel sæson i alperne. 

Hvordan pakker man til skiferie?

En skiferie kræver udstyr, udstyr og mere udstyr. Nu vil vi ikke piske en stemning op, men omfanget af det grej du skal medbringe på en skiferie er større, end på de fleste andre ferier du skal på. Dertil skal siges, at det næsten er ligegyldigt om du skal på golfferie eller surf tur til Cape Town. En skiferie kræver bare udstyr og gerne mere end man tror!

Du skal til dels kunne holde dig varm. Du skal have skistøvler, en hjelm og formentlig også en anden form for beskyttelse. Det kan være et rygskjold til at dække for hårde fald og slag. Der er altså flere ting på en skiferie som kræver udstyr. Omvendt er det en fordel, at meget af udstyret sjældent skal skiftes. En skihjelm holder f.eks nemt gennem mange år. Det er blandt andet også en god grund til at investere i din egen hjelm til skiferien. 

Et tip vi har lært er at du bør gennemgå udstyret i kategorier og hvad vil det sige? Jo, tager du hovedbeklædningen først, så har du en skihjelm, en halsedisse og forhåbentlig også et par skibriller. Dertil kan måske bruges en hue til at holde hovedet varmt undervejs. Det er det vi definere som hovedbeklædning. 

Ved at dele tilbehøret til skiferien op i kategorier skaber du et bedre overblik og du gennemgår dit udstyr mere slavisk. Det bidrager til, at du ikke kommer til, at glemme noget i din pakkeliste. Life-hack!

 

Skitøj og skiudstyr til skiferien

Ligesom med golf, surfing og motocross, så kræver en skiferie bare udstyr og alverdens typer tilbehør. Du skal have indkøbt skibukser, ski goggles og måske endda et rygskjold, hvis du vil værne om sikkerheden. Ja faktisk er listen af udstyr efterhånden lang og bekostelig. Dog skal du huske at meget udstyr oftest kan købes brugt. Det kan være at folk er vokset fra det, eller vil have fornyet garderoben. Derfor kan du typisk finde skitilbehør langt billigere, end hvis du skal købe det fra nyt. Det er med til at gøre skiferien billigere.

Gør dette til en overvejelse før skiferien starter. Kan du tåle at købt noget af udstyret brugt? Har du brug for noget som er nyt? Det kan være fornuftigt at opveje, hvilket udstyr som er rart at have fra helt nyt og hvilket man nemmere kan tåle at købt brugt.

ski-hjelm-visir-børn

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om pakkeliste til skiferie

Hvad skal jeg have med på skiferie?

Mange fortrækker deres egen skihjelm, skihandsker og naturligvis beklædning. Det er et meget individuelt spørgsmål og alle fortrækker noget forskelligt. Derfor skal du nok tænke over, hvem du spørger. 

Nybegyndere på ski lejer ofte mere skiudstyr end øvet, og det giver jo god mening. Med tiden får man tilegnet sig mere udstyr, så det er måske bare et spørgsmål om erfaring og træning.

 

Skal jeg selv medbringe alt skiudstyr på skituren?

Du kan sagtens leje en stor del af tilbehøret på din skiferie. Alle skisportsdestinationer har en lang række udstyr og det kan nemt lejes – og tilmed til relativt fornuftige penge. 

Nogle foretrækker deres eget skiudstyr, mens andre godt kan lide at leje snowboards, ski og støvler. Det gør oftest transporten nemmere og du skal ikke bekymre dig i helt så stor udstrækning.

Mange lejer f.eks en skihjelm, da hjelme er svære at transportere og samtidigt kan det være en dyr udskrivning. Er du nybegynder er det derfor fornuftigt som start, at leje en skihjelm. I takt med at du bliver bedre kan du købe din egen skihjelm. Med tiden vil det vise sig at være et fornuftigt køb. Husk på at en god skihjelm holder gennem mange år, så selvom en lækker skihjelm hurtigt koster kr. 1000, så har du den omvendt gennem mange år.

 

Hvordan laver jeg en pakkeliste til skiferie?

En pakkeliste til skiferie er helt afgjort en stor fordel. Pakkelisten giver dig overblik og hjælper samtidigt med, at du forhåbentlig ikke glemmer (alt) for mange ting. 

Det er ingen hemmelighed. En skiferie kræver en person som er god til at pakke og ikke alt for glemsom…. Sagt med et stort smil! 

Vi har forsøgt at dele pakkelisten ind i flere elementer og derfra kan du selv gennemgå listen efter behov og hvor længe din skiferie varer. 

 

Tøj til skiferien 

Af tøj til skiferien har du brug for en lang række af forskellige produkter. Formålet med tøjet er selvfølgelig at skabe lag-på-lag effekten og dermed give dig en konstant varme og isolering på pisten. Der er ikke noget værre end at komme på pisten og konstatere, at man har fået for lidt tøj på. Du kommer til at koncentere dig om, at holde varmen og det kan være skide irriterende. Sørg derfor for god beklædning og tøj som holder dig varm.

 

Skihjelm og skibriller 

En skihjelm er måske den vigtigeste del af en skiferie, ihvertfald når det kommer til beskyttelse af dit hoved. Derefter kommer skibrillerne og selvom du er nybegynder vil vi anbefale at du investere et par hundrede kroner i et par skibriller som udgangspunkt. Skal du have skibriller til børn, kan de ofte fås til en rimelig pris fra omkring 200 kr, hvorfor de fleste køber dem.

En skihjelm kan oftest lejes for ikke ret mange penge, men skibrillerne er smarte er have købt selv. Vil du købe en skihjelm skal du forvente at investere omkring 800 kr. for en til voksne og fra 500 kr. for en skihjelm til børn.

 

Liftkortholder, termoflaske og væske

For at komme frem og tilbage med liften har du brug for et liftkort. Du kan nemt placere liftkortet i inderlommen af jakken, så du nemt kan tjekke ind, men det de fleste gør er, at købe en liftkortholder og derved hurtigt tjekke ind. En liftkortholder er smart og gør det praktisk og nemt! 

Alle ved at skiferie er aktiv ferie. Sørg derfor for at medbringe snacks og rigeligt med væske. Du brænder mere af end du tror, så sørg for en god termoflaske til vand eller varm kaffe.