Rengøring og vedligeholdelse af dit SUP board 

Der findes nærmest ikke noget bedre end, at pakke et helt ny paddleboard ud af kassen. Følelsen af SUP padlen som pakkes ud og indstilles, for ikke at nævne når du pumper dit oppustelige paddleboard op først gange. Der er ikke så meget som et hak eller græsstrå som har set boardet og nu er det altså dit! 

Med nyt surf udstyr kommer også rengøring og vedligeholdelse. Det er ingen hemmelighed at brugen af stand up paddle boards i saltvand godt kan svække på holdbarheden. Saltvand er ekstremt hårdt for især padlerne, våddragten og mange dele på det oppustelige paddleboards. F.eks har finnen til dit sup board ekstra godt af at blive skyllet og tjekket efter brug, da det er et af de emner vi ofte ser kan have besvær. 

Pas ekstra godt på dit paddleboard

Padler du jævnligt og vil gerne bevare og vedligeholde dit paddleboard, så har vi flere gode tips og tricks. Det kan også være at efteråret og vinteren træder ind, og at du derfor gerne vil give dit udstyr en sidste rengøring, inden det skal pakkes helt ned. Dog vil vi lige huske dig på, at efteråret og vinteren altså også er en god tid, at komme på vandet. Det er koldere, ja – men heldigvis findes der lækre og varme vinter våddragter. 

Først og fremmest er det altid en god idé at skylle dit paddleboard igennem efter brug. Når SUP boardet har været i saltvand, så kan saltvandet godt komme til at sidde overalt og det kan altså irre skruer, ventilen og finnekiste. Det er derfor vigtigt at du får skyllet paddleboard af og det skal være i ferskvand fra haveslangen. Sørg for at skylle overflader og sand af SUP boardet. Det er i høj grad med til at forlænge levetiden på dit paddleboard.

Opbevaring af dit SUP board med luft 

Bruger du dit SUP board jævnligt, så kan du holde have det liggende med luft i. Dog anbefaler vi altid, at du tager en smule tryk (luft) ud af boardet. SUP boardet skal helst ikke være opbevaret med fuldt tryk konstant, da luft udvider sig i varmen. 

Et godt tip: Tag en smule luft ud af dit paddleboard ved opbevaring. Det forlænger levetiden og sikre at boardet ikke er opbevaret med overtryk.

Hav dit paddleboard placeret i skyggen. Undlad altid at have dit paddleboard opbevaret i direkte sollys. En bagende sol på dit SUP board kan have fatale konsekvenser. Luft udvider sig i varmen og derfor er det vigtigt, at SUP boardet ikke er placeret i direkte sollys i flere timer.

 

Opbevaring af paddleboard gennem vinteren

Mange bruger primært deres oppustelige paddleboards gennem sommerhalvåret. Det forstår vi udmærket og det er også på denne årstid er vandet er varmt og vejret er indbydende til surfing. Er du personen i hjemme som står for at pakke de oppustelige paddleboards sammen, så kan du lige så godt få det gjort ordentligt fra start. 

Skyld først jeres SUP boards igennem for skidt, sand og saltvand. Det gør du med haveslangen. Derefter er det en god idé at lade dem tørre helt. Der skal altså ikke være vand rester i udstyret inden, at det bliver pakket sammen. Det er vigtigt. 

Når SUP boardsene er helt tørre kan du rulle dem sammen. Sørg for at få dem rullet lige og korrekt. Det gør dem nemmere at få ned i taskerne. Når udstyret er tørt og rullet sammen kan du pakke dem i de medfølgende SUP board taskerSørg for at udstyret ligger opbevaret tørt og ikke i fugtige rum.

Nu burde du faktisk have alle muligheder for, at forlænge levetiden på dit paddleboard ved brug af nogle få tips og tricks. Dette var vores let læste guide til vedligeholdelse af surf boards.